Spam linket raktak az oldalam legaljába, el akarom tüntetni

Üdv, szétkerestem a fórumot, de nem találtam megoldást:

Egy spam külföldi linket raktam az oldalam legaljába, valahogyan a sablonba. Hogyan tudom eltüntetni, és hogyan tudom megakadályozni, hogy ez előforduljon?

Az oldalam: http://kiprobaltam.hu

Az oldal legalján, középen, szürkével van az “élősködő” link. Tőle jobbra legalul (= a jobb alsó sarokban) a link a sablon készítőjéé, azt meg szeretném tartani.

Ez nagyon ijesztő, hogy egyik napról a másikra csak ilyen simán bele tudnak piszkálni az oldalamba - S.O.S! :frowning:

Minden választ előre is nagyon kösz!

helyesen: “Egy spam külföldi linket raktaK az oldalam legaljába”

Az utolsó plugin amit telepítettem, az Akismet volt, mert az utóbbi pár napban elszaporodtak az angol nyelvű spam kommentek. Utána jelent meg.

Megjegyezném nem én vagyok a te embered de hót ziher, hogy ki lehet azt onnét gyomlálni.

Én elsőnek megnézném a templated footer.php jában.Ott a editornál találod.

Hátha nem mondok hülyeséget próbáld ki :slight_smile:

Kedves KreatívSámán, szétkerestem az egész sablont, de olyat sajna nem találtam, csak simán footer.php-kat, de azok is nagyon furán néznek ki… Ez eredetileg is egy ilyen fura téma: http://wordpress.org/extend/themes/calotropis

De köszönöm, egy próbát nagyon is megért!

vírustámadásokról már volt szó itt a fórumban, keresd vissza nyugodtan…

Kapcsold ki a bővítményeket az Akismet kivételével, és nézd meg, hogy akkor is bejön-e a lábrészen?Ha nem, akkor valamelyik bővítmény az áruló, ha igen, akkor a sablon. Utóbbi esetben töltsd le a wordpress.org-ról az eredetit, és írd felül vele a sablonfájljaidat. (Az előbb letöltöttem, megnéztem: nincs benne ilyen link.)

Megoldódott! Az egyik plugin volt a ludas, ez: “Wp related posts with minimum CPU use”. Szóval kikapcsoltam, és el is tűnt a rondaság.

Győző, rövidke fórumpályafutásom alatt feltett kérdéseim során tapasztaltak alapján megállapítom, hogy Te vagy itt a leghasznosabb, legérthetőbb, legcélravezetőbb válaszokat adó Guru! Hgrg meg a leggyorsabb és a legsegítőkészebb, neki is köszönöm, hogy átnézte a sablont, így már tudtam, hogy a pluginek közt kell keresnem. KÖSZÖNÖM!! :smiley: Legyen nagyon jó napotok, az enyém jól kezdődött, hála Nektek! :smiley:

Kedves Koi!A dicséret akkor is jól esik, ha nem érdemlem meg, de a Guruk nevében erősen tiltakozom; kizárólag arra próbálok válaszolni, amit már magam is megtapasztaltam. Ugyananak a tankönyvnek a lapozgatásánál tartok, mint te, legfeljebb pár leckével előbbre. :slight_smile:

Ami hgrg-t illeti, a dicséret valóban jár neki; valóban segítőkész és gyors, meg sok mindenről tudja is, hogy miről ír. Én erősen töröm azt a mandarin dialektust, amit ő tud. :smiley:Legyen sok boldog órád a wp-vel (is)!

No akkor: gondoltam átnézem a sablont (meg is történt), hátha beletúrtak valamit, vagy -mint már előfordult máskor- megint egy a láblécben külső oldalról származó kódot futtatnak.

Azonban arra a meglepő eredményre jutottam, hogy a sablon 100%ig megegyezik a wp.org-ra feltöltöttel és teljesen korrekt a kódja. így kizárásos alapon bővítmény-reklám jött elő. ez sajnos egyre sűrűbb… nekem a dashboard-omon jelentek meg a múltkor érdekes nemkívánatos widgetek… kikapcsolási opció nélkül… …töröltem is az egész bővítményt a fenébe… ha így hát így :slight_smile: meg kapott egy 0-s szavazatot…

Kedves Guruk, köszi mégegyszer :] Igen, örömömet lelem a wordpressben, hála a támogató közösségnek, akik idejüket-energiájukat nem kímélve mögé szerveződnek, és segítik a hozzám hasonló zöldfülűeket. Remélem, én is leszek majd annyira jártas a WP-ben, hogy vissza tudjam adni a segítséget a nálam is zöldfülűbbeknek :] (Már most WP.com-ra térítek minden kezdő weboldalazni vágyót, hogy aztán ha kitapasztalták, telepítsenek sajátot. )

Sziasztok !

Így jártam én is .

Hetek óta nem történt módosítás az oldalon,erre tegnap ez fogadott www.platan.hu.gp

Kéretlen reklámhirdetés ,néha felugró elég erőszakosan megjelenő ablakokkal

Felületeket töröltem ,letöltöttem újfent a wp-t kicseréltem a sablont .

Érdemi változás nem történt ,sok olyan widget is jelen van amit adminban nem is láttok .

Segítségeteket köszönöm .

Bocsánat ,helyesen a link www.platan.hu.gp

Ez konkrétan nem is csak spam, hanem vírusnak mondható. Nézd át a jogosultságokat plugineket amiket használsz megbízható forrásból szerezted e be. A fórumon sok ilyen ötletet találsz az eltüntetésére.