Spam-elik állandóan az oldalaimat

Helló!

Olyan gondom van, hogy bot-ok spam-elik állandóan a hozzászólás mezőket(captcha kód van kint) az oldalakon, korábban raktam ki oldalsávnál a spampoison.com linkjét ami hatásár pár hónapig nem volt gondom, de már ennek ellenére már majdnem óránként szemetelik tele a hozzászólásokat. Van rá valami hathatósabb megoldás? Kösz a segítséget!

a spampoision spamek ellen jó. fogalmazzunk úgy, hogy 'junkmail' kiküldéséhez használt spammer adatbázisokat felépítő robotok ellen.

a hozzászólásaidba tett linkek és hasonlók megfékezésére használható eszköz az akismet.

Akismet

Kérdés-válasz captcha használata

WP 3.5 -öm van, friss Buddypressel és a graphene sablonnal használom őket. A problémám a következő: néhány hete rendszeresen hotmail.com ill. aol.com címmel regisztrálnak az oldalamra emberek, ami gyanítom valami spam célból történik, mert minden usernév valami teljes név, ráadásul mid külföldi. A probléma okán telepítettem a “SI CAPTCHA Anti-Spam” nevű bővítményt, de továbbra is jönnek a kamu regisztrációk… A bővítmény beállításaiban semmit nem változtattam, minden alapbeállítással működik, kivéve az Akismet részt, ahol bepipáltam a kis négyzetet, ahogy írtam és most ezt írja: “kismet is installed and the key is valid. Comment posts will be checked with Akismet to help prevent spam.” Vajon ez most változtat a dolgon, vagy más a megoldás?

Köszönöm annak, aki segít!

tiltsd le mindkét domaint. ennyi.

Ez jó megoldásnak tűnik, hol is kell letiltani?

Egy gond lehet vele, ha valaki tényleg akar regisztrálni és a fenti 2 emailje van, akkor ő sem tud majd reg.

akinek aol-os emilcíme van, az megérdemli.

a hotmailt meg kiírod, hogy tiltva van.

biztos van plugin a tiltásra…

Kérdés válasz védelem kell. Te megadsz egy kérdést magyarul és ezzel már is a robotok ellen 99,5% ellen védve leszel.

Köszönöm a segítséget! Melyik plugint használjam, melyik a legegyszerűbb, legjobb?