Spam áradat

Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne,hogy mit tudok kezdeni az alábbi problémával:

Kb 2 hete az oldalamon az egyik cikk alá folyamatosan mennek a spam hozzászólások.Nagyjából másodpercenként megy és szerencsére az Akismet megfogja és spamba rakja.De így is mindennap rányomok a spamtároló ürítésre és naponta 3ezer hozzászólás jön így össze.Csak annál a cikknél jön folyamatosan és csak úgy tudom leállítani ha kikapcsolom az egész oldalon a hozzászólásokat.Már átírtam a cikk url címét az sem segített.Mit lehet vele csinálni?köszi.

Próbáltál captcha-t betenni? https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=captcha+for+wordpress

Ajánlom a Google féle reCaptcha-t, de elég sok lehetőség közül választhatsz.

Megpróbálkozhatsz egy biztonsági bővítménnyel is, pl. all in one security. Ezek is elég jó hatékonysággal szűrik az ilyen spambotokat.

Köszi sajna csak ez maradt,felraktam egy captchat.

Nah közben annyi történt,hogy így hogy fent van a bővítmény és minden hozzászólás előtt egy képletet kell megfejteni így is jön a spam hozzászólás.Csak most nem napi több ezer hanem egy nap 2-300 körül.Tehát akkor végül is oké,hogy ennyivel kevesebb de ez se állítja meg őket?

Az Akismet, a Google reCaptcha, a tiszta forrásból származó bővítmény/sablon, az All in One Security, a jól megválasztott admin név és jelszó, a tiszta számítógéped és az odafigyelés szükséges, de nem elégséges a spam-elők féken tartásához, az oldalad biztonságához.Ahogy Andrea jegyzetében is olvashatod: nincs 100%-os védelem, de kell, hogy legyen nagyfokú biztonsági előkészület.Hagyd dolgozni a bővítményeket, te pedig menj el sörözni egyet., ha mindent jól beállítottál. :slight_smile: