Soproni Fotóművészeti Kör

Szintén egy nem bonyolult oldal:

http://sfk.pgw.hu

Ami mondjuk nekem nem feltétlen nyerte el a tetszésemet, hogy a Főoldalon gyakorlatilag semmit sem tudok meg ha nem olvasom végig illetve nem fog meg semmi amiért érdemes lenne tovább lépnem. Inkább raknék a Főoldalra több képet vagy épp felhívást, hogy valamikor itt-ott ez-az lesz vagy stb…

A Kiállítás pontban már a kezdőkép is világos oda vonzza a tekintetet na itt lesz valami és utána pedig a kis mappanézetes képek aminek láttán egyre nagyobb az elszántság, hogy nem zárom be a lapot hanem megnézem milyen fotókat láthatok az alábbi mappákban. Talán lehetne kapásból ez a kezdőlapon is hisz aki mondjuk többször visszanéz az inkább az új fotókra és stb…-re kíváncsi mintsem a kezdeti bemutatkozásra. :slight_smile:

Legalábbis én akiket ismerek Fotósokat és akik engem is ismernem nem a bejegyzéseimre kíváncsiak hanem sokkal jobban a képekre. Igaz őnekik az oldalból is más látszik de ez már másodlagos kérdés. :slight_smile: Amúgy nagyszerű kis oldal lehet idővel… Talán a színei kicsit nekem szomorúnak mintsem vidámnak tűnnek persze ez egyéni kérdés és ha már FF képek akkor jó de hát kitudja… :slight_smile:

Sok sikert és kitartást! :slight_smile:

Az oldal kicsit nekem sokáig tölt be. Én a google hirdetést kivenném. A pagerank kijelzőt meg mindenképpen.Az oldal funkciót nem bővítni van egy kimenő link feleslegesen, eggyel több lekérés. Aki seo szempontól nézi az oldalt és kiváncsi a PR-re az felpillant a seoquake toolbarra és látja, hogy mennyi az érték. Ám meg a pagerank nem számít véleményem szerint csak egy zöld lötyi.

Híreknél a képeknél a szöveget szerintem elegánsabb lenne ha körbefuttatnád, nem csak alattuk lenne. Szerintem rendbe van az oldal, még amivel nem értek egyet, hogy aldomain-en van. :slight_smile: Sok sikert hozzá!

Szia!

Nagyon ízléses a design. Nem hivalkodó. A felbontás gondolom tudatosan alacsony (manapság én már nem készítenék - főleg fotóművészettel kapcsolatban - ilyen keskeny oldalt, a 19:9-es monitorok nagyon elterjedtek. Nekem például HD felbontású monitoron nagyon kicsi a hasznos tartalom, a képernyő több mint kétharmada üres). És véleményem szerint kevés még a kép (de gondolom idővel több lesz.)

A google hirdetéseket kivenném, mivel nem hiszem hogy olyan nagy lenne a látogatottság. Inkább médiaajánlatot adnék, főleg hogy a megjelenő reklámokat szelektálni tudjam. Esetleg még egy reklámcsere amit oda illőnek tartanék.

A page rank nem jelent semmit. Ma már nem veszi figyelembe súlyozásban a Google. Amennyire legalábbis én tudom, bár nem vagyok SEO szakember.

ja, cseszheti az ember, hogy vannak nagy monitorok, mikor terjednek a netbookok a maguk 1024576 vagy 1024600-as felbontásával…

Ami ugyi 1024 széles… Ez az oldal pedig 600 pixel. 960 széles nyugodtan lehetne az oldal (görgetősávnak is kell hely), az a jelenleginél 60%-al szélesebb.

700 px széles az oldal.

Ok akkor 700. PSben néztem az 600at írt, de cssben tényleg annyi van. Akkor is szvsz keskeny.

Semmi baj nincs ezzel a szélességgel. Szerintem pont ideális az adott témához-tartalom mennyiséghez. Minek legyen +290px széles, ha nem lesz rajta olyan mennyiségű információ, ami ízlésesen kitöltené? Ez így kellemes, letisztult, elegáns.

Rendben, le vagyok szavazva. Majd max elfordítom a monitort 90 fokkal, hogy ne legyen ilyen üres. :slight_smile:

'HUNited' wrote on '2009-11-05:

Rendben, le vagyok szavazva. Majd max elfordítom a monitort 90 fokkal, hogy ne legyen ilyen üres. :)

ne legyen fullscreenen a böngésződ

Nekem is 1440*900-as felbontáson van a szélesvásznú monitorom,mégse zavar,hogy csak 700px a tartalmi rész…

Sziasztok!

Elnézést, hogy ilyen későn reagálok, de valahogy kiesett, hogy ide belinkeltem az oldalt.

Köszönöm a tanácsokat.

Szélesség: Én szeretem az ilyen keskenyebb megjelenést. Én azt látom, hogy akinek széles a monitora, nem használja teljes képernyőn a böngészőket.

Google: Igazatok van, le fogom venni.