Sok regisztráció rövid idő alatt

Üdv mindenkinek!

Nemrég indítottam egy kis angol nyelvű hobbi elektronikai blogot, az elmúlt héten kezdtem feltölteni tartalmakkal, van 8-10 bejegyzés és néhány egyéb oldal. A problémám az, hogy 2-3 napja intenzív regisztrációáradat kezdődött (mióta töltögetem fel a tartalmakat) , naponta 20-25 új regisztráló van, de hozzászólás, kedvelés egy sem.

Az az érdekes hogy a nagy része @yahoo.com vagy pmpmail.org email címről regisztrált. Általában értelmes felhasználóneveket adva meg.

A google analytics szerint elég sok helyről nézték meg az oldalt a legtöbbjük az USA-ból.

A honlapon a legfrissebb Wordpress fut Yoko témával, a bővítmények is naprakészek hivatalos forrásból.

Ezeket a bővitményeket használom:

Akismet

CSV importer

Facebook Button by BWS

Google Analytics Dashboard for WP

Juiz Social Post Sharer

Si Captcha

Wordpress SEO Yoast féle

Itt a fórumon szemezgetve sajnos hasonlóra nem leltem, de kipróbáltam azt, hogy minden bővítményt kikapcsoltam az éjszaka kivéve az Akismet és a Captcha -t.Sok nem változott.

Egy másik email címről én is regisztráltam, a Captcha rendesen működik, a gépemet átnézve sem találtam vírust sem egyebet. A kérdésem az lenne hogy ez most egy spambot vagy valami fertőzés, esetleg bővitmény szórakozik? Vagy szimplán tényleg ennyire érdekli az embereket egy most indult oldal (amit nem hiszek) ? A válaszokat előre is köszönöm!

Vedd fel a használt bővítmények listájára az all in one security bővítményt is (és állítsd is be). Nyugi, ezek minden bizonnyal nem hús-vér emberi regisztrációk.

Köszönöm a gyors választ! :slight_smile: Már fel is tettem, már csak be kell állítanom. Akkor ezeket a kamu regisztrációkat érdemes lenne törölni a honlapomból ugye?

Igen, minden olyan felhasználót célszerű törölnöd, akik feltehetően nem kívánatosak a honlapod számára, ahonnan normális emberi gondolkodás mellett nem kellene regisztrált felhasználónak lennie.

Sziasztok!

Egy dolgot nem értek. Használod a SI-captcha bővítményt a regisztrálós oldalhoz, és ennek ellenére jönnek a regisztrációk?

Mert az a captcha nehezen olvasható ki, a karakter felismerő spam script-ek eddig elbuktak a felismerésben, nálam eddig ez van, lényegében nullára redukálódik a robot általi regisztráció.

Jelenleg is így van. De nálad viszont akkor nem? Valami nem ok! De mi nem ok? Ezt nem értem.

Egyébként van pár olyan “hibás” captcha bővítmény, hogy beteszi a regisztrációs űrlapba a capctha kódját, és mégis valahogy átjutnak, de tuti a bővítmény a hibás, valahol van egy rés vagy én nem tudom mi, de pl a si-captcha -val nem volt gond eddig.

Röviden: SI-captcha megjelenik a regisztrációs űrlapodon? És így lett a sok spam regisztráció? Így volt?

András

Kedves András!

Igen megjelenik az űrlapon és működik is, ez mellett volt spam regisztráció.

Azóta a probléma teljesen megoldódott. Mint fentebb írtam kipróbáltam egy másik saját email címről a regisztrációt. Utána jött a gondolat hogy ha az működik akkor csakis belülről lehet probléma. Mint kiderült a CSV importer

csinálta ezt, mióta eltávolítottam azóta semmi problémám nincs.

Andrea javaslatára telepítettem az All In One Security bővitményt, és mellette kitöröltem az összes kamu regisztrációt is.

Szia!

Értem, köszi!

András