sms küldés az üzenőcsíkra

Üdvözlök mindenkit!

Segítséget szeretnék kérni sms küldő szkript megirásában.

Mivel nagyon minimális a tudásom így nem is értem, hogy működik.

Egy üzenőcsíkot szeretnék az oldal tetejére és ebben sms-ben tudnának beleirni.

Ha valaki segítene összedobni megköszönném.

Code:

SMS feldolgozó php beállítása:

Ezen az oldalon 3 lépésben, segítséget nyújtunk azok számára, akik maguk szeretnék megcsinálni és tesztelni az SMS feldolgozó php fájljukat.

1. lépés: készítsük el a feldolgozó php-t:

Minden beérkezett SMS-t GET-tel adunk át a beállított php fájlnak.

pl.: http://oldaladcime.url/akarmi/feldolgozo.php?id=123&text=az%20sms%20amit%20kaptal&tel=36200000000&dest=619619&provider=1&price=1600

Ezzel a meghívási móddal értéket tudunk adni bizonyos változóknak:

* id = az SMS egyedi azonosítója

* text = az SMS szövege

* tel = feladó telefonszáma

* dest = a címzett száma

* provider = a feladó szolgáltatója (1 = Pannon, 2 = T-mobile, 3 = Vodafone, 4 = Teszt)

* price = az SMS nettó értéke

Ezeket a változókat ilyen formában lehet használni:

pl.: $_GET["text"] (a változó tartalmazni fogja a beérkezett SMS szövegét)

Ezekkel a változókkal ezután tetszés szerinti muveleteket végezhetünk.

Ha sikeres volt az SMS átadása, akkor lehetoség van tetszoleges SMS válasz küldésére is. Ez esetben a feldolgozó fájlnak az alábbi formában kell az üzenetet visszaadnia:

text=SMS szövege

Fontos, hogy ott szerepeljen a "text=" szöveg is, különben nem kerül feldolgozásra a kimenet.

(A kimenet formátumának megorzése miatt, az SMS szövegét rawurlencode fv-nyel kell kódolni!)

2. lépés: a feldolgozó php URL-jének megadása:

3. lépés: a feldolgozó php tesztelése:

Köszönöm előre is

ennek mi köze is van a wordpresshez?

> állatsimogatóba a topiccal!

Annyi hgrg, hogy wordpressz kompatibilis kellene,hogy legyen.

Na de itt nem változtak az emberek úgyhogy tovább állok!!

Szevasztok

Hát ha azt várod hogy bárki megírja neked és ezt képes vagy a 'WordPress témák' általános kérdések topic-ba beírni akkor -már ne is haragudj- igen nem változtam, a hülyeség nekem még mindig fáj!

nem várom és nem tudtam hova írjam teljesen kezdő vagyok.

még csak nekem az 5. hozzászólásom neked meg 2.046

NEM KELLENE AZ ELSŐ HOZZÁSZÓLÁSODDAL MÁR IS ELÜLDÖZNI AZ EMBEREKET.

A vágyaidat ne a kezdőkön éld ki+ nem hiszem, hogy egy korosztály lennénk.

1 nem tudod? nos akkor:

a témák kategóriái elvileg magukért beszélnek. De lehet, hogy mégse.

szóval:

ellátogatsz ide:

http://forum.word-press.hu/index

végignézed

VÉGIG

nem az első 2-t.

VÉGIG

szóval

elolvasod és elérsz az aljára

ott látsz ilyeneket:

“Élet a WordPress-en túl”

no ez már inkább látszik jó helynek…

tovább

ÉÉÉÉS:Presszó Minden, ami a fenti kategóriák egyikébe se illik, itt mindent lehet :slight_smile:

DEYOOO

aztán

Egy kis üzlet > Munkát adok ha egyszer dunsztod sincs róla h mit kéne csinálnod és arról sincs hogy hogyan kéne működnie talán át kéne gondolnod hogy így menni fog-e…

végül:

Egyéb

ez egy olyan kategória aminél jobbat nem is találhatsz ugyanis ide aztán már tényleg minden mehet!

Uraim! Nyugalom! :slight_smile:

Nem kell mindjárt kardot csörtetni!

Zsolt! Valóban nem teljesen ideillő kérdés, és amennyiben a scriptvésésben tényleg kezdő vagy, akkor ezen a Fórumon csak annyit kellene valahogy tudatnod a néppel, hogy a WordPress-be szeretnél illeszteni egy ilyen szolgáltatást, van-e ötlete valakinek a megvalósításra vonatkozóan, vagy van-e kedve valakinek ezt az ötletet megvalósítani (ami (szerintem) nem is annyira rossz ötlet).

A korra hivatkozni nem szerencsés dolog, hiszen a kor nem érdem, hanem csak egy múló állapot (sajnos :frowning: :frowning: ).

Amiért ÉN összevontam a szemöldökömet az annyi, hogy hgrg félig vicces első hozzászólása alapján negatív véleményt mondani egy egész fórum-közösségről? Hmmm… nem elegáns dolog… :wink:

hgrg! Komolyan mondom, kitalálhattad volna, hogy Zsolt azért írta ide, mert a WordPress-hez akar hozzátenni még többet. A moderátorokat és adminokat nem ér bizgerülni ez esetben a moderációs szokásaik miatt: hadd döntsük el, hogy mit vermelünk el, és mikor!

A jószándékú kezdeményezést meg nem kell mindjárt támadásnak felfogni. Észleljük mi is, hogy az utóbbi időben egyesek úgy kérdeznek, hogy talán még az admin beállítási részeit sem nézték végig, de profi oldalra szóló megrendelést fogadtak el, vagy úgy tűnik a kérdéseikből néha… :wink:

Nem vagyunk egyformák, nem is reagálunk egyformán dolgokra, de ahogyan az alapító atya - Patai Laci - anno megmondta: Ide tanulni járunk egymástól. Én még azt is mondom, hogy: tolerancia.

Köszönöm a kimerítő és részletes választ.

Igaz túlreagáltam,de az első válasz vicces is volt azért szerintem hideg vízként érintett volna minden új tagot.

De nem akarom túlragozni a dolgot

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy wordprest most kezdtem el tanulni és abszolút más elven működik mint amit eddig használtam.

Most már nem nyitok akkor új topikot ha nem haragszotok.

Kaptam egy ilyen sms szervert és azt a leírást kaptam hozzá amit az első bejegyzésben beírtam.

De nem tudom értelmezni.

Vagyis annyit igen hogy valahogy az adatbázisban kellene meghívni a dolgot amit a weboldal üzenőcsíkja megjelenítene.

Ha valakinek lenne kedve segíteni Megköszönném.