Skin módosítás

Minden utólag letöltött szkint ha felteszek és valamelyik részét át akarom írni (footer header stb) ezt kapom alul

Változások mentése előtt a fájlnak írhatónak kell lennie.

mi a teendő?

a file nem irhato alapbol

ftp-n chmod paranccsal adjal legalabb egy 755-os jogot a filenak (tedd irhatova)

A fájlok jogosultságaival van problémád. Ezt a chmod paranccsal tudod módosítani Unix/Linux alatt, illetve ha csak FTP jogosultságod van akkor pld totalcommanderben kijelölöd a fileokat, attributumok és a (asszem extránál alapból 644es) jogosultságot átállítod 777re mondjuk, de miután végeztél a módosítgatásokkal állítsd vissza.

Ehelyett azonban javallanám a gépen jegyzettömbbel való módosítást, majd feltöltést…

És ha kérhetnélek 1. Keress a fórumban, 2. használd a kedvenc keresőd (nemmondom h Google, mert kezd kicsit túlnagy lenni…) 3 Keress megint a fórumban(igen nekem már többször sikerült másodszorra megtalálni azt amit elsőre nem :slight_smile: ) 4. Tedd fel a kérdést, de ha már ezt választod akkor legalább írd le rendesen a technikai környezetedet pld.

Nos, megint jó sokat írtam azért remélem használható :slight_smile:

… nos amíg megszenvedtem ezt a pár sort azalatt megelőztek :slight_smile:

fájlok esetén 666 legyen a jogosultság, ne 777

Köszike már jó, még egy kérdés lenne a footer fájl az ilyen:

na ez tudom hogy nem jó…nem akarnék én semmit kivenni a névből csak egy két dolgot hozzáírni…valami megoldás rá? amúgy gyakorlatilag így néz ki: (szóval nem ennek kéne sztem lenni a phpban)

http://klg11c.info/danci_blog/blog/wp/

keress, mert ez is le lett irva.

kodolva van, ki tudod kodolni, de az ajánlás az, hogy ilyen témák használatát kerüld, és ha a wp.org-rol szedted, jelentsd is nekik, hogy eltávolítsák

használtam a keresőt…kódolás, php kódolás…nem találtam…:frowning:

'danielsa wrote:

használtam a keresőt...kódolás' date=' php kódolás...nem találtam...:([/quote']

csak a legelső találat az, de sebaj...

http://www.google.hu/search?hl=hu&q=t%C3%A9ma+k%C3%B3dol%C3%A1s+site%3Aword-press.hu&btnG=Keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_hu

Sziasztok!

Nem akarok új témát nyitni, mert csak egyetlen dologgal nem boldogulok. Kezdő WordPress-es vagyok, de megpróbálom saját ízlésemhez igazítani az “Aurora 2.0.1” sablon-t. Viszont nem találom, hol tudnám átállítani az oldalsávon szereplő feliratok méretét, és színét, esetleg egyéb paramétereit. Konkrétan a “categories”, “pages”, és társairól lenne szó, az ezekben szereplő karakterek megjelenésének babrálásával boldogulok.

Már végigtúrtam az összes .php fájlt, és style.css-t, de lehet, hogy átsiklottam felette.

http://blog.techdreams.hu az oldal, ha ez segít.

Köszönöm!

nos a probléma épp az, hogy .php file-okban turkálsz:)

Tehát a wordpress a sablonokat/témákat(még mindig nem tudtam megjegyezni, hogy itt minek hívják bocsi) a wp-content/temaneve struktúrában tárolja.

Ez neked is fel kellett tűnjön hiszen átállítottad a témádat…

A téma megjelenéséért pedig elsősorban a stlye.css file felel (esetlegesen más .css fileok is de akkor a stlye.css ben látsz egy @import ‘mappa/file’ blabla szöveget amiből megint kiszedheted maganak a lényeget)

Oldalad forrásából:

Code:

Tehát ami neked kell a style.css-ben:

Code:

.sidebar .xoxo #pages azéppaktuáliselem{

font-size:(Számzárójelnélkül) px;

color:#rrggbb;/*RGB színkód*/

}

.sidebar .xoxo #categories másikaktuáliselem{

font-size:...;

color:...;

}

Valami ilyesmire gondoltál remélem..

További kellemes estét -elvileg- korán fekvő diák vagyok... ;)

Hmmm…

Köszönöm a segítséget! :slight_smile: Igazából a css-ben is néztem ezeket, sőt, módosítgattam is dolgokat, de konkrétan azt a részletet nem találtam meg, ami arra az adott részre lenne megfelelő. Tehát jelen esetben magát a “Pages” szót szeretném nagyobbra venni, és vastaggá tenni. Nem tudom, errre írtad-e a tippedet, vagy valami másra gondoltál! :slight_smile:

.sidebar .xoxo #pages h3{

font-size:…;

color:…;

}

Ez kell neked:)

Amúgy pedig: theme = sablon. A WP-ben így fordítottuk, és nem témának. Tehát hgrg kiválóan használtad. :slight_smile: :slight_smile:

Rendben, köszönöm a segítséged, hgrg!! :slight_smile:

Bár nemegészen ebben a formában volt megadva a css-ben, de a leírás alapján már megtaláltam, melyik font-sizeérték is tartozik ahhoz a részhez! :

Köszönöm mégegyszer! :slight_smile:

Még valami: a magyarítás nem minden részletre terjedt ki ezen téma esetében. Olvastam, hogynem is olyanegyszerű dolog ezeket a részeket átírni, ezért inkább kérdeznék. Azt hol tudom átjavítani, hogy a “Search”, és a “posted in” részek magyarul jelenjenek meg? A téma fájljaiban, vagy a WordPress magjában valahol?

Ejnye-bejnye Timer! :wink:

Miért nem használod a keresőt?

http://forum.word-press.hu/post/7343/#p7343

És a sablonban kell matatni… :slight_smile:

Elnézést, jogos! :slight_smile:

Sziasztok! Letöltöttem a 2.7.1 -es Wordpress-t és amikor szerkeszteni szeretném a kinézetet, ugyan azzal találkozom, mint amit Danielsa vetett fel. “Változások mentése előtt a fájlnak írhatónak kell lennie”. Írjátok itt, illetve más helyen is találkoztam vele, hogy TotalCommandernél lehet adni valami 755-ös jogot a sablonok mappájának, mely szerkeszthetővé teszi a témákat. Kis keresgélés után meg is találtam, hogy hol lehet ilyen kódot beállítani, azonban miután átírtam a számot semmi változás nem történt. Ha valaki el tudná mondani, hogy pontosan hogy is kell szerkeszthetővé tenni a sablont, nagyon megköszönném.

Én így csináltam, hátha ez segít a probléma megoldásában: tehát TotalCommanderrel csatlakoztam ftp-n a tárhelyre, majd kijelöltem wp-content mappát. A Fájl/Attribútumok módosításánál a kis mezőbe beírtam a 755 -öt és elmentettem. Ennyi. Mit hagytam ki, vagy mit ronthattam el?

nagyszerű nem a wp-contentnek hanem a szerkesztendő file-jaidnak kell a jogosultság… kicsit nézelődhetnél chmod és jogosultság témakörökben.

Teendőd: ftp kapcs > wp-content/themes/témád össz file-t amit szerkeszteni akarsz 775 jogosultság (777 tuti jó, de veszélyes!)… legjobb amit tehesz, ha odalent a gépeden matatsz a file-okban és serveren pedig 644es joggal maradnak fennt!

Sziasztok!

Én keresgéltem itt a fórumon s a neten is, de nem találtam megoldást.

Probléma: Blue-Zen sablont használnék. Ha főoldalát teleírom, akkor ugye másik oldalra kerülnek a régi bejegyzések. Ezt elvileg a “Next Page »” feliratra kattintva érem el. Ennél a sablonnál azonban nem működik ez a funkció, a főoldalt tölti be, pedig a link (.hu/?paged=2) elvileg jó, gyakorlatban azonban nem működik. Kifogytam az ötletekből, és php-ben nem vagyok otthon. Ha valakinek van egy kis ideje, megtenné, hogy rápillant?

Előre is köszi a segítséget!

Sablon lelőhelye: http://www.wptheme.net/blue-zen

Demója: http://clubparexcellancetech.com/

Végül is megtaláltam a hibát, beírom ide is, hátha valakinek segítek vele.

A sablon index.php 6. sorában van egy ilyen:

A főoldalon megjelenő bejegyzések számának beállítására szolgál, működik is, de a fent leírt hibát okozza. Ahogy töröltem, a sablon rendesen működni kezdett.