Sziasztok
Új vagyok még nagyon honlap készítés terén, de szeretnék létrehozni egy honlapot. Azonban már rögtön a legelején akadályokba ütköztem. 
Megacp.com nál béreltem magamnak helyet illetve domaint is.
Az alap progi Siteworx-ben műkszik. FTP kapcsolathoz először TC-t használtam, ami működött is, egészen múlt napig. Azóta nem tudok semmilyen kapcsolatot létesíteni.
Siteworxben sikerült az FTP kapcsolatot létrehozni, de onnan hogyan tovább? Hogyan töltöm fel a WP-t?
A dolog pikantériája, hogy sikerült a WP.t feltöltenem FTP-re ( még TC-n keresztül )azonban a telepítése nem sikerült. Töröltem volna mindent… azóta nincs FTP kapcsolatom, vagyis TC-s…
Hogyan tovább? Help somebody please 
Előre is köszönöm,
Üdv,
Darinka
Ha nem tudsz FTP-vel kapcsolódni a tárhelyedhez (minden beállításodat alaposan ellenőriztél??), akkor a tárhelyszolgáltatóval vedd fel a kapcsolatot először, mert ez nem wp kérdés, hanem műszaki.
A telepítés menetéhez részletes, magyar nyelvű leírást itt is találsz: http://www.wordpress2you.com/2011/07/a-wordpress-telepitese/
Videós útmutatót itt találsz: http://hgrg.info/2011/01/18/wordpress-telepites-video/
A Googleval további telepítési leírások közül válogathatsz: http://www.google.hu/search?q=wordpress+telepítés&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
Köszönöm a gyors segítséget. Most már sikerült feltelepítenem a public_html mappába a WP-t ( egy nyíl volt ikonként előtte, nem tudom ez mit jelent? ) FTP kapcsolat ok.
Jelenleg ezzel küzdök:
Ez vagy azt jelenti, hogy rossz a felhasználónév, vagy a jelszó információ a wp-config.php fájlban, vagy nem tudunk kapcsolódni az adatbázis szerverhez a megadott localhost címen. Ez jelentheti azt, hogy a blog-szolgáltató adatbázis szervere nem elérhető.
Biztos, hogy helyes a felhasználónév és a jelszó?
Biztos, hogy jó adatbázis szerver cím került beírásra?
Biztos, hogy fut az adatbázis szerver?
Ha nem vagyunk biztosak az előzőek bármelyikében, kapcsolatba kell lépni a szolgáltatóval. Ha további segítségre van szükség, bármikor meglátogatható a WordPress Magyarország Fórum.
Gondolom, éjjel azért megküzdöttél a feladattal? 
Esetedben
- Létrehoztad az adatbázist?
- Amennyiben igen, úgy az egyik (vagy több) adat nem helyes, amit megadtál, azért hisztizik a telepítő.
A linkeket azért adtam meg, mert azokon végigmenve figyelmesen, igazán könnyen telepíthető egy teljesen kezdő számára is a wp.
Győző köszönöm türelmét és segítségét:) Sikerült elindítanom a honlapot:) Köszönöm!
Hurráááááá!

Munkára fel! Most kezdődik a java!
Gratulálok, hogy nem adtad fel! 
igyekszem-igyekszem
nagy vágy, szóval nehéz lesz eltántorítani 
Van két aprócska gondom… Sikerült elállítanom a bejegyzések közvetlen linkjét
ezt hol tudom módosítani a helyes elérési útvonalra?
A másik aprócska gondom… nem működik a komment szeksön
keresgéltem már de nem találtam sehol sem linket, leírást, vagy vaksi vagyok.
Mindkét esetben 404-es hiba oldalt dob ki a rendszer. A használatban lévő sablonom a Mistique, esetleg még hasznos info lehet.
Segítségét előre is köszönöm:)
mivel elállítottad a közvetlen linkeket ezért a főoldaladon kívül semmi-t nem fog megtalálni
visszaállítani is ott tudod ahol el"rontottad" 
érdemes visszarakni az alapértelmezettre ->menteni->újat beállítani…
No igen, eddig eljutottam… csak ezt az alapértelmezett gombot nem találom. Mivel a közvetlen link után már nem szerkesztés gomb van, hanem megtekintés illetve a rövidített URL cím, ami feltételezésem szerint helyes.
Köszönöm gyors válaszod HGRG

Köszönöm a segítséget és a türelmet
Sikerült is megoldani a problémát.