Sidebar kozmetika

Udv WP fanok

Lenne nekem is egy kerdesem megpedig a sidebarral kapcsolatban.Nagyon idegesito es szamomra felesleges is a sidebaron levo kategorizalas menu.

Van ra lehetoseg hogy eltuntessem onnan?

szerk.:azert irtam ekezetek nelkul mert veluk igy nez ki:

K?sz?n?m

:smiley:

Minden sminknek lehetőség van akár az admin panelen keresztüli szerkesztésére is. Ami neked kell, az a sidebar.php-ben található wp_list_cats() függvény és a hozzátartozó dolgok (argumentumok, formázás, stb) eltávolítása.

'Kelytha wrote:

Minden sminknek lehet›sŽg van ak‡r az admin panelen keresztŸli szerkesztŽsŽre is. Ami neked kell' date=' az a sidebar.php-ben tal‡lhat— wp_list_cats() fŸggvŽny Žs a hozz‡tartoz— dolgok (argumentumok, form‡z‡s, stb) elt‡vol’t‡sa.[/quote']

Kšszšnšm holnap ki is pr—b‡lom

sorry nem tom miert nem jeleniti meg az ekezetes karaktereket normaisan :frowning:

Milyen oprendszer, bongeszo?

'Kelytha wrote:

Milyen oprendszer' date=' bongeszo?[/quote']

OS X, Safari

Miert csak ez a forum?

A tippem az, hogy a karakterkodolas beallitasa a bibi. Kapard elo, hatha tenyleg.

Nalam Central European ISO-8859-2 beallitason van.

Most ok!

Thanks

Sziasztok!

A sidebarral kapcsolatban lenne egy kérdésem. Saját építésű sablont használok. Milyen módszerek vannak arra, hogy az 1 oszlopos sidebar helyett 2 oszloposat tudjak használni. Milyen kódot kellene beillesztenem avagy elég lenne csak ha a jelenlegit lemásolnám más néven, konkrétan a kódra gondolok. Pl. egy másik div-ben és más néven!?

Eddig ennyi szerepel a sidebar.php-ben:

Code:

Valaki biztosan okosabb a témában és kisegít. :)

A helyre, ahova a másik sidebart tenni szeretnéd a dynamic_sidebar() függvénynek a sidebar számát írod, vagyis 2. Valahogy így:

<?php if (function_exists(‘dynamic_sidebar’) && dynamic_sidebar(2)) : else confuse.gif>

DjZoNe wrote:

A helyre, ahova a másik sidebart tenni szeretnéd a dynamic_sidebar() függvénynek a sidebar számát írod, vagyis 2. Valahogy így:

<?php if (function_exists('dynamic_sidebar') && dynamic_sidebar(2)) : else confuse.gif>

Sajna így sem jó, vagy talán rosszúl írtam valamit?

Code:

Ezt a hibaüzenetet kapom a sidebar helyén:

"Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/webuser/c/codee47/codeedesign.hu/blog/wp-content/themes/codeetemplate/sidebar.php on line 14"

Próbáltam külön

közé tenni de nem segített. Mintha a lezárással lenne valami gondja de nem értem egészen.?[/list]

a functions.php-ban deklaralni kell es masik sidebart is…

ugyteheted meg hogy a register_sidebar functiont ugy ahogy van duplikalod (=

Köszönöm Zoli de már sikerült csak bunkó módon nem írtam be a megoldást amit most pótolok.

A functions.php-ben deklarálni kell mind a 2 sidebart ahogy Zoli mondja, valahogy így:

Code:

<?php

if ( function_exists('register_sidebar') )

register_sidebar(array('name'=>'Sidebar 1',));

?>

<?php

if ( function_exists('register_sidebar') )

register_sidebar(array('name'=>'Sidebar 2',));

?>

Aztán pedig a sidebarban vagy ahova szeretnéd tenni meg kell hívni:

Code:

Természetesen a "class" értékeket (amik a formázásért felelősek és a css-ben találod őket) a sajátodra kell cserélni. És máris két (vagy több!) oldalsáv virít az oldaladon.

Remélem tudtam segíteni.