Sidebar eltüntetése

Sziasztok!Először is köszönöm ezt a fórumot, nagyon sok tanáccsal, megoldással látott el, viszont most egy olyan problémám akadt, amire sehol nem találtam megoldást.

Feltettem a számomra legjobbnak talált fórumot, az SPFet, megy is, bár kicsit bonyolult a beállítása. Na mindegy, a lényeg az, hogy ez a fórum ugye egy külön oldalban nyílik meg. Viszont a sidebar ezen az oldalon túl sok teret elvesz, így a fórum oldaláról ezt szeretném valahogy eltüntetni. Próbáltam azt, hogy egy pluginnal erről az oldalról minden widgetet kikapcsoltam, de ugye nem segített mert a sidebar.php lefut, és az üresen is elveszi a teret.Remélem sikerült érthetően fogalmaznom és köszönöm előre is a válaszokat: hata

Axxem valahol le van írva,de

én úgy csináltam (axxem),a három oszlopos témámnál, hogy a sablonom page.php fájlja végéről kivettem a sidebarokat meghívó részt:

" "

(axxem ezt),de ezzel semelyik wp-oldalon nem jön be a sidebar.

Majd megkerestem a fórum (által használt ) sablont,ezen az útvonalon:

" 0:/public_html/wordpress/wp-content/plugins/simple-forum/styles/skins/default/ "

(nekem a fórumnak default sablonja van)

Ott van egy default.css (más sablonnál gondolom más a neve)

Abban, az elején a width értéke 100% alapból

Azt növeltem (jelenleg mint látható 170%) ameddig kellett#sforum {

background-color: #6699ff ;

font-family: Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif;

font-size: 95%;

width: 170%;(én így csináltam axxem, de nem biztos, hogy jó. Csinálj mentést a még nem módosított fájlokról és ha valami nem jó, cseréld vissza.Ja és a böngészőben a gyorsítótár állandó ürítése minden módosításnál.)

:slight_smile:

:mellow:

Tökéletes megoldás, szidom is magam hogy nem jutott eszembe ez… Átállítottam 160%-ra, és gyönyörűen kitöltötte az üres részt!Örök hála…

Örülök

Csak ezzel a 'fél-megoldással' minden wp-oldalon 'eltűnik a sidebar',

tehát, ha más wp-oldalad is van(és látszania kéne a sidebar-nak), akkor nem jó.

(akkor csinálni kell neki egy egyedi oldalt és ha a fórumot töltöd be , akkor azt használja)

:slight_smile:

nos akkor 1. állítsd vissza az eredeti page.php-dat

2. a módosított oldalnak adj egy másik nevet például forum-template.php és a legtetejére illeszd be ezt:Code:<?php

/*

Template name:Fórum oldalsablon

*/

?>

majd a wp admin felületén a kérdéses oldalt kiválasztva állítsd be oldalsablonnak.


"Szebb" megoldás a page.php-dba egy if feltétellel lekérdezni.. kicsit nézelődöm és beírom azt is :)

'hatasu' wrote on '2010-02-16:
Próbáltam azt, hogy egy pluginnal erről az oldalról minden widgetet kikapcsoltam, de ugye nem segített mert a sidebar.php lefut, és az üresen is elveszi a teret.

Magaat idézném, mert úgy tűnik talán félre lettem értve. Szóval a sidebar-t nem kapcsoltam ki, csupán egy pluginnal a www.oldalneve.hu/forum linken található widgeteket kikapcsoltam. (http://wordpress.org/extend/plugins/widget-context/)


Ezzel elértem, hogy a forum oldalon nem látszódott semmi, csupán a nagy tér. Ide ki tudtam húzni a fórumot 160%-ra, így a fórum oldal is jóllakott és a sidebar is megmaradt. :)

Nem tudom szerkeszteni az előző hsz-em, mert “Nincs engedélyed ehhez a művelethez!”, így ezt képzeljétek oda ha kérhetem:Szerk.: Az oldal nagyon nincs kész, a botokat is kizártam, de itt láthatjátok miről van szó: online-játék.info

okés, ahogy gondolod. De ha látogatott oldal lesz akkor majd próbálsz minden fölös plugintől megszabadulni egy látogatómennyiség felett :slight_smile:

A templates dolgot én is jobban támogatom mint az okos widgeteket.

Főleg, ha majd valamikor szükséged lesz egy kis cachelésre, bekapcsolod a widget cache-t és egyből rosszalkodni fog. :slight_smile:


'hgrg' wrote on '2010-02-16:majd a wp admin felületén a kérdéses oldalt kiválasztva állítsd be oldalsablonnak.


"Szebb" megoldás a page.php-dba egy if feltétellel lekérdezni.. kicsit nézelődöm és beírom azt is :)

ha ezügyben jutsz valamire, akkor megköszönném ha az eredménnyel megtisztelnél engem :)

Hát ennél szebben nem tudlak megtisztelni vele, max ha átküldöd a módosított page.php-dat. De szerintem neked is sikerül egy olyan változatot csinálni amiből kiveszed a sidebart és beteszed a legtetejére a kódot amit küldtem :slight_smile:

Sziasztok! nekem az a problémám hogy van egy eseménynaptár pluginom amit egy oldalra kitettem és az a problémám hogy az eseménynaptár oldalamat megnyitva nem fér ki az eseméynaptár az odalra mert fix méretű templatet használok ezért a sidebartól nem fér el. Már megcsináltam azokat a változtatásokat amiket irtatok (új sablon készítés, átnevezett page.php ből kitörötltem a get sidebart)). De az odlalt megnyitva üres a sidebar de az oldal a content fix mérete miatt ugyan addig megy az oldal tartalma mintha sidebar lenne.

Van valakinek valami ötlete a problémám megoldására?

Plugin neve stb .? :rolleyes:

Ehhez nem kell semmi extra.

Css+HTML

A módosított page.php-d (pld naptar-lap.php)dban a content /vagy ami épp a sablonban adott id/class átírod pl content-naptar ra és a css fileban (ált. a style.css-ben) megkeresed az őt leíró .content vagy #content részt. ezt lemásolod mégegyszer immáron .content2 vagy #content2 ként hivatkozva rá és a width:-et átírod amire kell… (ha előtte volt fix szélesség megadva akkor 100%…)


'hgrg' wrote on '2010-03-09:
Ehhez nem kell semmi extra.


Css+HTML


A módosított page.php-d (pld naptar-lap.php)dban a content /vagy ami épp a sablonban adott id/class átírod pl content-naptar ra és a css fileban (ált. a style.css-ben) megkeresed az őt leíró .content vagy #content részt. ezt lemásolod mégegyszer immáron .content2 vagy #content2 ként hivatkozva rá és a width:-et átírod amire kell.. (ha előtte volt fix szélesség megadva akkor 100%..)
Köszönöm szépen megmentettél;)

Én picit máshogy oldottam meg hasonló problémámat a fix oldalszélességű oldalamon. A single.php fájlomban elhelyeztem egy inline css-t, amiben a content méretét nagyobbra állítottam és megmondtam, hogy ő !important nekem!:slight_smile:


'Lacisan' wrote on '2010-03-26:
Én picit máshogy oldottam meg hasonló problémámat a fix oldalszélességű oldalamon. A single.php fájlomban elhelyeztem egy inline css-t, amiben a content méretét nagyobbra állítottam és megmondtam, hogy ő !important nekem!:)
Ez akkor megoldás, ha az volt a cél, hogy minden bejegyzés (post) egyedi nézetben (_hogy mondjátok azt, hogy "single post view"?) sidebar nélkül jelenjék meg.

Ám a fenti hozzászólók egyéb esetekről írtak...

'moshu' wrote on '2010-03-26:
Ám a fenti hozzászólók egyéb esetekről írtak...
Igen, igazad van, hogy más eset az enyém, de ugyanúgy a sidebar-ral kellett trükközni és annak örömét, hogy sikerült meg akartam osztani!:)