Hali!
Szeretnék segítséget kérni a következőben:
Van egy sidebar divem, amiben szeretném ha a background-color, mindig a lapaljáig igazodjon az-az a footerig.
Az oldalam magassága nem fix, hanem a tartalomhoz igazodik, így nem adhatok meg fix magasságot a sidebarnak se.
Most csak addig tölti ki, ameddig a sidebarban az adatok hossza van. Viszont általában a contentben a tartalom hosszabb és ezért kéne erre egy megoldás. Remélem érthető mire gondolok.
css:
#sidebar {
float: left;
width: 200px;
height: ??? ;
background-color: #FC4817;
}
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
css:
#sidebar {
float: left;
width: 200px;
height: ??? ;
background-color: #FC4817;
}
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
height:100%;
Ha nem működik, adj egy linket hogy ránézhessünk.
Azt már próbáltam, de úgy nem. Sajnos linket nem tudok adni, mert virtuális szerveren csinálom…
Más?
Ezt javascript-el lehetne. Hidd el, nem akarsz vele annyit szenvedni.
Adhatnál egy sablon nevet, vagy a css bemásolhatnád ide.
Mert kötve hiszem, hogy csak ennyi szabályozná a sidebart.
Azt már próbáltam, de úgy nem. Sajnos linket nem tudok adni, mert virtuális szerveren csinálom...
Más?
És ha kap még egy ilyet?
display:block;
display:block;
Ezzel az egyszerű jQuery-el meg lehet oldani, én is épp az előbb (1 órája) csináltam meg vele!
Ugyanaz legyen a sidebar (gondolom secondary) tagja, mint annak a divnek, amekkorával egyenlővé szeretnéd tenni. Demo és tutorial ezen a linken!
Mivel a css, egy div, testvér div -jének semmilyen tulajdonságát nem ismeri, ezért csak a szülő div tulajdonságával dolgozhatunk.
Két lehetőség van ha js el oldod meg, vagy az egyik testvér div magasságát adott át a másik testvér divnek, vagy egyszerűen megnézed a szülő div magasságát, sztem utóbbi kényelmesebb megoldás.
Css egyik verziójában sincs erre tényleges megoldás. Ha a szülő div nem konkrét magassággal dolgozik , tehát fluid, akkor nincs más megoldás.
Itt egy Jquery kód.
$('.valami').height($('.valami').parent().height());$('.valami').height($('.valami').parent().height());