Sérült adatbázis - halott admin

Ez nem egy tömegbunyó, hanem egy blog elhanyagolásának az eredménye. Egy ismerősöm szerette volna feléleszteni a pár éve magára hagyott blogját és akkor szembesült vele, hogy részint rettenentesen néz ki a blog, a szöveg „titkosírás - szerű”, részint meg nem is fér hozzá, nem tud belépni az admin felületre. Megkért, hogy próbáljak csinálni valamit. Próbáltam.

FTP-n felmásztam a tárhelyre, óriási rumli volt, és valami őrült backup-rendszernek köszönhetően minden fájlból volt még 6-7 verzió. PHPmyadmin-ban lementettem az adatbázist és inkább elkezdtem a saját tárhelyemen felépíteni az oldalt. Notepad+±ban kipucoltam az adatbázist, egy-két hiba maradt, a képeket is sikerült átmentsem, viszont valamiért nem tudok teljes körű admi-jogokat kapni, bár az adatbázisban látszólag minden erre utaló bejegyzés létezik.

Már amiről tudok. Kb. »feliratkozó« (ha jól emléxem, ez a legkisebb jogosultság) lehetek, saját magamat tudom megnézni, módosítani semmit.

Szétgugliztam az agyam, csináltam már „force database upgrade”-t, írtam át jelszót az adatbázisban, hoztam létre új felhasználót az adatbázisban… Van még valakinek valami ötlete, vagy legyen a blog read-only?

Köszönet előre is.

Próbáld meg ezt:

$prefix.usermeta.meta_value-t állítsd be a:1:{s:13:“administrator”;b:1;} -re where user_id=(select user_id from $prefix.user where user_login=‘loginnév’)

:slight_smile:

Asszem már csináltam valami ilyesmit, de megnézem még egyszer, hátha valamit elba*tam. Köszi.

Azt próbáltad már, hogy telepítesz egy szűz wp-t és csak a tartalmat importálod bele?