.selected

Sziasztok!Egy magazint készítek WorldPress alapokon.Azt szeretném elérni, hogy a felső menüben a kategóriáknál az ép aktuális másképp nézzen ki.Erre elvileg megoldás a javascript.Segítsetek kérlek, mit rontottam el?JS részlet (létezik ezen fellül egy tabs.js, ami gyakorlatilag egy JQuery nevű program):Code:
PHP részlet:


Code:

 • Címlap


 • <?php wp_list_categories("number=20&hierarchical=0&title_li=&$ex_catg"); ?>


CSS részlet:


Code:#menusor {width:990px; background:#ffffff;}

#topbar {height:30px; background:url(images/top-bar-bg.gif) repeat-x;}

/* -- Kategóriák --*/

ul.catg {list-style:none; margin:0; padding:0 0 0 4px; height:30px;}

ul.catg li {list-style:none; display: inline-block; background: url(images/top-bar-li.gif) no-repeat right;}

ul.catg li a {padding: 0 5px 0 2px; margin: 0 0 0 -4px; font-size:12px; display: inline-block; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#fff; line-height:30px; background: url(images/top-bar-li.gif) no-repeat right;}

ul.catg li a:hover {padding: 0 5px 0 2px; margin: 0 0 0 -4px; font-size:12px; display: inline-block; font-weight:bold; color:#595959; line-height:30px; background:#ababab;}

ul.catg li a.selected {padding: 0 5px 0 2px; margin: 0 0 0 -4px; font-size:12px; display: inline-block; font-weight:bold; color:#595959; line-height:30px; background:#ababab;}Mit tennétek a helyemben, hogy oldanátok meg ezt a problematikát?

Előre is köszönöm a segítséget, ha kapok!

nem kell ide js, meg más.az aktuális kategória mindig kap egy current-cat nevű classt.pl. sima kategória:Code:

 • izé
 • aktuális kategória:


  Code:

 • izé
 • Feltéve ha a kategóriák a wp_list_categories fgv-vel vannka kiírva.

  Code:


  A tabs.js ált. (persze itt lehet máshogy) a tabos (füles) widgetekhez kell. Mint pl. a hogyan.org oldalon az oldalsávban a bejelnetkezés doboz.

  [OFF]Tied talán a hogyan.org oldal?[/OFF]

  A kiíratás stimmel. Ezzel a függvénnyel írja ki. De honnan fogja tudni, hogy melyik az aktuális kategória? Mint látod van egy címlap is, az van egyedül li tagek között. A többi kategóriát az általad is említett függvény írja ki. De hova írjam be a css osztályt, hogy tudja majd hogy csak az ép aktuális oldalon legyen a li tag osztályazonosítója a selected (vagy ahogy te írtad current-cat)?  Ja és persze ha a címlap az aktív, akkor az legyen kijelölve…

  azt amit beírtam li kódot, azt ez a php fgv írja így ki. és az tudja, hogy melyik az aktuális kategória, és csak annak rakja be a current-cat tulajdonságot.  próbáld csak ki, hogy létrehozol egy ilyet css-ben, menni fog.  a címlap aktívot meg úgy tudod, hogy vizsgálod, hogy ez e a kezdőlap, aztán ha igen kézzel belebököd a current-cat fg-vt (ugye akkor egyik kategriának a tulajdonságainál sincsen), ha nem, akkor meg nem.

  Nem akar nekem működni. CSS-ben létrehoztam az említett current-cat osztályt. De most akkor mit írjak ide:

  Code:

  • <a href="/" title=" Címlap">Címlap
  css:


  Code:  current-cat {padding: 0 5px 0 5px; margin: 0 0 0 -4px; font-size:12px; display: inline-block; font-weight:bold; color:#595959; line-height:30px; background:#ababab;}

  a theme php-ban semmi ne írjál. csak a css-ben kell. de ha mutatnád, hogy mi az oldal kicsit könnyebb lenne.

  localhoston fut a cucc. de egy pillanatnyi (nagyon skicc) állapotot tudok mutatni: http://lakberendezespecs.hu/wordpress/

  Semmi mást ne csinálj, mint a következő: megnyitod a css-t szerkesztésre, és berakod a következőt:  Code:

  .current-cat {

  text-decoration:underline;

  #meg amit még ide akarsz

  }
  és akkor az aktuális kategória úgy esz formázva ami itt szerepel.

  Igen közben rájöttem, csak most meg… Nézd meg mit csinál. A többi helyen megjelenik, de a felső menüben szétcsúszik. ( http://lakberendezespecs.hu/wordpress/?cat=4 ) Nem úgy jelenik meg mint ahogy az osztályban megadtam.  Az oldalmenüben nem kell ez a megkülönböztetés, bár szerintem a kategórialista is kikerül. Azt szeretném elérni, hogy a vízszintes felső kategórialistában az aktív kategória úgy nézzen ki, mint a hover változat (felette van az egér).

  hát, figy, ez css, helyetted nem fogom tudni megcsinalni (ingyen). vegyél elő valami jó css-t könyvet, aztán az alapoktól hajrá. máshogy nem fogm enni.  (pár dolláérért lehet fasza kész, karbantartott magazin témákat venni, nem tudom minek tökölsz vele, úgy, hogy nem igazán érted)

  Mert a főnökömnek egyedi kell. És igazából a wp-t nem értem, a css-el nincs gondom. Megadom a div css osztályt nem veszi figyelembe. Ha nem adom meg akkor meg globálisan kezeli. Ez lenni a probléma. De majd utánanézek más sablonokban ez hogy működik.

  hogy érted azt, hogy globálisan kezeli?

  Azt szeretném, hogy ez a current-cat osztály csak a felső vízszintes soron legyen érvényes, és nem mindenhol, ahol a kategórialista kivan íratva (pl jobb oldali sáv, és a foother).  Az aktív kategória pedig ugyan úgy nézzen ki, mint amikor az egér a link felett van.

  Nem tudom érdekel e valakit, de sikerült megoldanom.

  Code:

  ul.catg li a:hover, ul.catg li.current-cat {padding: 0 7px 0 5px; margin: 0 0 0 -4px; font-size:12px; display: inline-block; font-weight:bold; color:#595959; line-height:30px; background:#ababab;}
  A vicc hogy ha külön hoztam létre a stílust, akkor nem működött.

  Köszönöm a segítségeteket.

  Sziasztok!  A címlappal még nem sikerült megoldanom a mutatványt. Auz szeretném, hogy ha a címlap az aktív, akkor az legyen másképp megjelenítve.