Segítségnyújtás privátban

Többször előfordult már velem (itt is, meg más fórumokon is), hogy írtak mailt, hogy segítsek nekik privátba (vagy msn, stb.), merthogy látták a wp fórumon (vagy ide tetszőleges fórum behelyezhető), és hogy értek hozzá.mikor mondom neki, hogy jólvan ecsém, kapsz tőlem privátban segítséget, de ennyi a tarifája, fizesd ki, akkor meg hőzöngenek, hogy nekem az csak egy perc, meg milyen geci vagyok, meg estébé.más is találkozott már ilyennel?

Igen, de mikor egymillát kértem a munka elvégzése után, és ha nem fizet feljelentem, köpni nyelni nem tudott.


'mp33portal wrote:

Igen' date=' de mikor egymillát kértem a munka elvégzése után, és ha nem fizet feljelentem, köpni nyelni nem tudott.[/quote']

:D jaj


charlie wrote:

Többször előfordult már velem (itt is, meg más fórumokon is), hogy írtak mailt, hogy segítsek nekik privátba (vagy msn, stb.), merthogy látták a wp fórumon (vagy ide tetszőleges fórum behelyezhető), és hogy értek hozzá.

mikor mondom neki, hogy jólvan ecsém, kapsz tőlem privátban segítséget, de ennyi a tarifája, fizesd ki, akkor meg hőzöngenek, hogy nekem az csak egy perc, meg milyen geci vagyok, meg estébé.

más is találkozott már ilyennel?
Én 5.000-10.000 ft / megkezdett óra áron dolgozom. Szerintem ez teljesen normális dolog. Amíg másnak segítek, addig a saját munkámat félre kell tennem, amivel kvázi kár ér... hiszen az idő a legdrágább. Ha valaki lusta beütni egy-egy dolgot a google-be és megcsinálni magának, akkor fizessen, ha mással csináltatja meg. Ez teljesen normális Charlie, nehogy lelkiismeret-furdalásod legyen :)

Van egy autószerelő haverom, jóban vagyunk, de még nem jutott eszembe, nem kifizetni az olajcserét... pedig neki csak 5 perc!

Azt felejtik el az emberek, hogy mennyi munka van a mögött, hogy ez 5 perc legyen...

ja, tudom, hogy normális, de baromi idegesítő. hogyan gondolja, hogy most akkor csak neki fog valaki valamit ingyen megcsinálni? és ha meg nem, akkor meg jól besértődik?(ismerősökkel mondjuk barterba szoktunk dolgozni, én megcsinálom amihez én értek ő meg amihez ő)

legalább neked visszajeleznek valamit, miután mondasz egy árat! :wink:

ja, jóformán, hogy húzzak anyámba. (mondjuk ilyet is írtak már)

Lehet így fejezik ki hálájukat. :slight_smile:

Ha ez a kérdés ilyen egyszerű lenne, akkor már a Világegyetem is rendben ülne a seggén, szép csendesen. :slight_smile:Akinek a stílusából, kérdéséből látom, hogy valóban segítségre szorul, annak segítek - ha tudok. A többit visszairányítom a Fórumra.Sokan olyanok fordulnak hozzám, akik látható módon szégyenlenek megkérdezni valamit nyilvánosan, mert úgy gondolják, hogy evidencia, mindenki a kisujjából rázza ki, de ő sehol sem talál rá magyarázatot.

Efrudtól függetlenül (ezt pont ma tisztáztuk egymással) el kezdtem írni egy kifejezetten igen kezdőknek, bizonytalanoknak szóló sorozatot. Az http://www.sakraft.hu/2009/07/hogyan-legyen-sajat-wordpress-blogom-utmutato-teljesen-kezdoknek-i-resz ezen a linken olvasható. Kicsit távol kezdtem, és nem a szakembereknek, hanem a kezdő többségnek.Ha a gazda megengedi, akkor egy kis csoportot kitalálunk a fórumban is. De ezt még egyeztetni kell.Szóval; ha időm, módom, lehetőségem, felkészültségem van, akkor segítek.

Mert mostanában mindenki csupsz bele a közepébe… - én anno a Gportálon kezdtem :lol: - fél évig a HTML-t “tanultam” (ott csak HTML megengedett) - azután sajnos Joomla és utánna a WordPress következett - pedig egy fél év saját PHP kódolás tanulása még belefért volna… - ennek hiányába (kényelmes a CMS) most szívok eleget - de legalább a szamárlétra első fokát (HTML) többé kevésbé de megtanultam…Domain és FTP szamárlétra is megvolt…szóval sokan élből Joomla vagy WordPress-el kezdenek.Na, meg már legalább 8 év Google-zés is mögöttem van… (a googleben keresést is meg kell tanulni)Még egy kis angol rám férne - egy szót sem értek angolul - még jó, hogy angol reg. az még megy…De ha pl. PHP problémám van, PHP programozót fizetek meg érte (ha azt elbírja a lap anyagi bevétele) - ha meg nincs rá keret, úgy marad - van, amikor egy egy igen boszantó hibám úgy marad fél de akár egy évig is…Jó, aláírom, néha besegített P.Laci is (kösz érte Laci) - de próbálok minden probléma segítség kérését minimalizálni - hogy azt a kevés kérést (ami talán még nem pofátlanság) ne használjam el hamar :lol:Mondjuk régen anno én is piszok sokat segítettem kezdőknek - ilyen-olyan amolyan “tutorial” weblapot és hozzá fórumot üzemeltettem - de 4 év után besokalltam a rengeteg “segítsek plííííz” kérésekben…De akkor 4 évet “odaadtam” az életemből a kezdőknek… - igaz, nekem meg jól tanulás volt (úgy…, annak fogtam fel) - mára már belefáradtam… - de ha nem tart sokba, azért mostanában is besegítek néha aki kéri… - de csak HA nem sok időbe kerül - órákat már én sem tudok rá szánni - azt az 1-2 órát inkább “eljátszom” a neten, hogy kikapcsoljon az agyam…

Igen, ilyen kis dolgokban természetesen segítek én is. Velem mondjuk olyan még nem volt, hogy csináld meg ezt meg azt meg amazt meg miegymás ingyen. Lehet mondjuk, mert kicsi huszár vagyok. :slight_smile: Ha nagyobb dolog van akkor én is úgy gondolom ahogy Laci vagy Charlie, hogy az idő pénz bezony’, akárhogy is másnak rosszul esik ez. Én atw-én nyomultam régen meg extrán és azt se tudtam mi az a html. :slight_smile: De hát valahol el kell kezdeni a dolgokat.

Nem is baj, hogy zsupsz. Én is azt csináltam. Aztán ötvöztem azzal, amit te is mondasz; Tanulni, tanulni, tanulni… igaz, ezt egy másik kopasz faszi is mondta, mégsem ment vele sokra. Bizonyos hatodik Lenin, vagy kicsoda… :slight_smile:Azért a Google-zást hamarabb megtanultam, nem kellett 8 év… :slight_smile: :slight_smile:Az angolt 51. évesen kezdtem. Ma nem adnak el, de vannak nagy bajok. Igaz, másfél évet kihagytam… :wink:Nem érzem úgy, hogy “elfecsérelt idő” lenne a segítség. Ha nem tudom kapásból, és érdekel, akkor utánakeresek (ezért jó pl. tudni a google-zást, ebben igaza van hitetlennek).

Van, hogy fél napig ráncigálok egy elcseszett sablont, míg rájövök, hogy ha itt benyomom, amott kidudorodik, aztán mehet a lecsóba.Amennyit segítünk mi a kevésbé tapasztaltnak, vagy annak aki pillanatnyi rövidzárlat miatt megakadt, annyira hatványozottan fogják ők is ezt továbbadni az utánuk jövőknek.Persze, hogy van selejtje is, de kockázás nélkül nincs üzlet, vagy ilyesmit mondott Julius Caesar.És a türelem?"Az idős és a fiatal pap sétálnak a délutáni bágyadt napsütésben, a kolostor parkjában. Egy szemtelen döglégy folyton döngicsél körülöttük. Az idős pap elhesegeti, a fiatal pap próbálja lecsapni.
  • Hess már a picsába! - fakad ki a légyre a kispap a sikertelen csapkodás után.
  • Édes Fiam! Édes Fiam! Istennek való bűn ilyen csúnyán káromkodni.
  • Elég, ha azt mondod: Hess! Úgyis elmegy a picsába."

Sziasztok"

Amennyit segítünk mi a kevésbé tapasztaltnak, vagy annak aki pillanatnyi rövidzárlat miatt megakadt, annyira hatványozottan fogják ők is ezt továbbadni az utánuk jövőknek. "Teljesen egyet értek Győzővel

Minden tiszteletem az övé (is) leborul