Segítség sablon gondok

Sziasztok!

Egy sablonnal kapcsolatban enne néhány problémám és kérdésem, hogy lehet-e ilyet csinálni vele:

• Színt változtatni

• A fejlécben az oldalak és kategóriák betűméretét és színét változtatni

• Ha a címsorban nem jelenik meg az ékezetes betű, azzal kezdeni valamit

Előre is köszönöm a választ! :slight_smile:

Szia Pepe!

Lehet, csak pár dolog kell hozzá: egy másik fórumon már készítettünk is erről egy kis listát, ha nem gond, akkor megadom itt is ennek az elérhetőségét, hátha másnak is jól jön…

http://www.cmsmadesimple.hu/forum/index.php?topic=334.0

Ékezetes betű probléma: UTF-8-as karakterkódolásban kell elmenteni a változtatott állományt. Fontos, hogy mindig legyen mentésed valahol a gépen az eredeti file-ról, amit átírsz! Ugyanis, ha valamit elrontasz, akkor ebből vissza tudod állítani az eredeti állapotot.

Üdv: Ian :wink:

Első két kérdésedre a válasz: a sablonodban, a ccs fájlban kell az oda vonatkozó részt módosítani.

Köszönöm szépen a segítséget!! :smiley:

A CSS fájl átírásában (is) nyújt segítséget a Firebug. Ha ráklikkelsz az átírni kívánt elemre, akkor pontosan megjelöli azt, amit át kell írnod. Persze nem minden megy csak így simán, mert néhol png, gif vagy jpg állományok is meghatároznak bizonyos területeket, pl. “backgroundmenu”. Ezek cseréjéhez egy akkora méretű általad elképzelt színű, ugyanolyan kiterjesztésű fájt kell készítened, pl. PS-al. Ezt feltöltve a megfelelő helyre, ezáltal felülírva az eredetit, megkapod azt a színt amit Te elképzeltél. Ajánlott, minden esetben az eredeti cserélni kívánt fájt letölteni és elmenteni valahová, ha valami nem stimmel, akkor tudj javítani. Legyen ez akár kép vagy szöveges tartalom: css, php.

Sziasztok!

Napok óta próbálkozok egy sablonnal de nem nagyon akar sikerülni se képet csatolni rögtön az elejére a postnak, se a featured postos kiegészítőt életre kelteni.Nagyon sok hasznos infót elolvastam már itt erről de mégsem megy…gondoltam beírok ide ,hátha tud valaki valami okosat mondani.

Előre is köszi!

Íme az oldal (teszt jelleggel persze)

http://varing.eu/wordpr/

Szia Rapster!

1: Ez egy 49 dolcsis téma. Nekem úgy tűnik, hogy Te még kezdő vagy. (Bocs, ha tévedek). Minek adsz ki pénzt sablonért, amikor a Wordpress.org tele van szép ingyenes témákkal?

2: Hány könyvtáron belül van ez a sablon? Én ilyet még nem láttam … :o

Code:

/wp-content/themes/vintmintWP_nemesismedias.com/Vintmintnm/img/

'varnyu' wrote on '2010-04-11:

Szia Rapster!

1: Ez egy 49 dolcsis téma. Nekem úgy tűnik, hogy Te még kezdő vagy. (Bocs, ha tévedek). Minek adsz ki pénzt sablonért, amikor a Wordpress.org tele van szép ingyenes témákkal?

2: Hány könyvtáron belül van ez a sablon? Én ilyet még nem láttam .... :o

Code:

/wp-content/themes/vintmintWP_nemesismedias.com/Vintmintnm/img/

Szia!

Hát az az igazság wordpressben nem vagyok otthon az én asztalom a digitális illusztráció (www.bladerade.hu)

Nade nem ez a lényeg.

Egyébként elég sok könyvtárban vagyok már már néha én is összevissza vagyok köztük kuszálódva.Valszeg ez lehet a probléma?

Ha igen akkor szívesen fogadnám a tippeket hogy hogyan tovább.

Köszönöm előre is!

Attila

Rapster: ha még nem vagy otthon a WP-ben, akkor szerintem állitsd vissza először a default sablont, kapcsolj ki minden - számodra eddig ismeretlen - plugint, majd egyesével kezdjed el visszakapcsolni őket és tanulmányozd az egyes pluginok beállitását. Aztán érdemes “bonyolultabb” sablonon gyakorolni.

Rapster: ha még nem vagy otthon a WP-ben, akkor szerintem állitsd vissza először a default sablont, kapcsolj ki minden - számodra eddig ismeretlen - plugint, majd egyesével kezdjed el visszakapcsolni őket és tanulmányozd az egyes pluginok beállitását. Aztán érdemes "bonyolultabb" sablonon gyakorolni.

Nem adom fel, van hogy 6órán át tesztelgetem őket ,remélem egyszer sikerül életet lehelni bele :)

Köszi azért a segítséget.

Rapster: ha még nem vagy otthon a WP-ben, akkor szerintem állitsd vissza először a default sablont, kapcsolj ki minden - számodra eddig ismeretlen - plugint, majd egyesével kezdjed el visszakapcsolni őket és tanulmányozd az egyes pluginok beállitását. Aztán érdemes "bonyolultabb" sablonon gyakorolni.

Nem adom fel, van hogy 6órán át tesztelgetem őket ,remélem egyszer sikerül életet lehelni bele :)

Köszi azért a segítséget.

Erőt, egészséget, kitartást. Aztán majd ird meg, ha sikerült. :slight_smile:

Sziasztok

Adott egy sablon amivel nem bírok ezt az ingyenes sablont szedtem le ITT

És a fejléc alatti menüvel van gondom nem tudom azt hogyan kell írni átírni stb.

Ez a suckerfish legördülő menüje van és ezzel nem bírok hogy hogyan tudok benne saját oldalakat létrehozni???

Köszi a segítséget.

HT

Szervusz! Kell hozzá a suckerfish plugin is és ott be tudod állítani egyszerűen majd a dolgokat. Ezt a topikot lezárom, mert mindenki ide fog majd írni, minden sablon problémával kapcsolatban. A jövőben próbáljatok meg mindig lényegre törő címet adni a topiknak. :wink:

htphoto: ha további kérdésed van a pluginnal kapcsolatban akkor, itt fel tudod tenni: http://forum.word-press.hu/topic/1629-wordpress-dropdown-menu-plugin/page__view__findpost__p__12895