Segítség kérek a telepítéshez

Wordperess alapú honlapot még soha nem készítettem Amim van azt kompozerrel.

Ebből adódóan semmit nem értek hozzá. 2 napja keresgélek egyáltalán hogyan működik. Ha letöltöttem a 3.5 WP.-t egy mappába mit kell megnyitnom ( php ) és min kell változtatnom?

Azt értem fel kell tölteni egy tárhelyre. De,ha azon van honlap miként lehet? Lehet egy aloldalt készíteni? pl. énoldala/word.html , vagy ez hülyeség?

A lényeg valahogy elérjem, mert eddig azt silabizáltam ki, hogy ezt a fajta honlapot a bongészőben szerkeszthetem, nem a külön programmal és kész állapotban feltölteni a tárhelyre.

Sablon hozzáadása hogyan történik? Esetleg bocsánat a kifejezésért, szájbarágósan ezt pontról pontra lejegyezve valahol megtalálom?

Ezzel nekem is könnyebb lenne és nem irkálnám mindenféle hülyeséggel tele a fórumot.

A lényeg, hogy minden az alapoktól kell és a fent lévő honlapot nem szeretném elrontani, hisz az él és elérhető.

Előre is köszönöm a segítséget.

István

Üdvözöllek!

A WordPress Wiki oldala

A WordPress telepítése

A WordPress telepítése lépésről lépésre képekkel

Magyar WordPress súgó

Köszönöm.

Sziasztok.

Nekem is a telepítéssel kapcsolatban lenne kérdésem,de az én problémám kissé más mint annak aki nyitotta ezt a topikot.

Az én gondom az hogy a tárhelyemre a Wordpress fel van telepítve,minden be van állítva,működik minden.Nekem csak és kizárólag a Magyar nyelvre lenne szükségem.Mivel az oldalon tartalom is van már és igazán azt se tudom mit hogy állítsak be,a web hosting-om beállításain keresztül raktam fel a wordpress-t,nem merem csak lazán feldobni rá a Magyar wordpress-t nehogy bekavarjon bármit is.A Wordpress használatához nem kell angol,elboldogulok angolul,csak azt szeretném hogy az oldalak magyarul írják ki a dolgokat,mivel a tartalom magyar nyelvű,jó lenne ha egységes lenne a látogató számára.Mert jelenleg angolul ír ki a hozzászólásokkal kapcsolatos dolgokat,post-okkal kapcsolatos dolgokat és van olyan lehetőség is a lap alján a theme-ben amit használok hogy “back to top”,nem tudom az egyáltalán lefordulna-e magyarra.Szóval a kérdésem az lenne,hogy lehetne csak a Magyar nyelvet telepíteni?Elég lenne ha mondjuk csak a wp-content/language részt feltöltöm a wp telepítésembe és a beállításokban beállítom hogy hu_Hu? Előre is köszönöm.

Egyébként a Magyar nyelv miért nincs benne gyárilag a Wordpress-ben?.Egy csomó nyelv benne van,ha már egyszer van Magyar is akkor miért nem mellékelik a Wordpress.org-ban alapból hogy csak beállítsuk hogy hu_HU és kész?

A magyar nyelv “gyárilag” benne van.

A tartalomkezelő: ha az angol változatot tetted fel (adminisztrációs menü angol), akkor fel kell tenned a magyar nyelvi fájlokat (letöltött friss magyar wp-ből - ezen az oldalon a letöltés menüben megtalálod, ugyanoda, azzal a könyvtárszerkezettel másold, ahol a magyarban van). A configban pedig a nyelvet meg kell adnod, azaz beírni a nyelvhez tartozó sorba az aposztrófok közé: hu_HU

A sablon:

• ha van benne po vagy pot fájl, akkor azt kell lefordítanod (és az eredeti fájl mintájára elnevezned, azaz ha en.po, akkor hu.po, ha sablonneve-en.po, akkor sablonneve-hu.po. (Ha valami mégis angol marad, akkor a sablon készítője nem többnyelvűsítette azt a részt, meg kell keresned a sablonfájlokban és átírni.) Poedit a szerkesztőprogram és az általa generált .mo fájlra lesz szükséged.
  • ha nincs benne po vagy pot fájl, akkor a sablonfájlokban kell megkeresened az angol részeket és átírnod magyarra. Ebben az esetben sablonfrissítésnél a módosítások elvesznek.

Köszi szépen a választ.a Poedit-el sikerült lefordítanom az oldalt majdnem teljesen.A hozzászólás rész viszont angol maradt,arra vonatkozóan a nyelvi fájlban csak a szólj hozzá,hányan szóltak hozzá…stb rész volt benne.A kitöltendő mezőknél található név.hozzászólás,küldés gomb és a szöveg hogy harmadik félnek nem adjuk ki az email címet,már nem volt benne,így ezeket nem tudtam lefordítani.De most akkor ez a hozzászólás rész se, a wordpress része hanem a sablon része csak nem lett többnyelvűsítve? Az nem gond ha az admin felület angol,a lényeg hogy az oldalon a Magyar nyelvű tartalom körül minél kevesebb angol szöveg rondítsa a képet.Eddig én azt hittem hogy a WordPress “platform”-hoz tartozik minden opció szövege mint kategóriák,címkék,postok,oldalak,hozzászólás,dátum,előnézet. WordPress sablonok-at egyszerűen csak témáknak hittem amik körbe ölelik a WordPress “platfrormot” más megjelenést kölcsönözve neki.De ezek szerint total félre értettem az egészet :mrgreen:

Még egyszer köszönöm.

Sziasztok!

Lenne egy problémám:

Van egy tárhelyem ahol WP volt telepítve, teljesen újra akartam kezdeni az egészet, töröltem mindent, visszamásoltam a WP-t,

mikor telepíteni szeretném a “http://domainneved.hu/wp-admin/install.phpparancsal akkor a “WordPress már telepítve van. Az újratelepítéshez töröljük le a régi adatbázis táblákat.” üzenetet kapom.

Nem sikerül rájönni mit kéne tennem.

Köszi előre is.

A wp-config.php fájlt töröld le, vagy nevezd át. Ezután indíthatod a telepítőt. Egyébként a sima url-t beírva is elindul a telepítő, úgy emlékszem. (Nem kell a …hu/wp-admin/install.php a végére) Ha a régi adatbázist fogod használni, akkor adj meg valami teljesen új előtagot (alapból wp_ -t ajánl fel) , mert akkor az sem baj ha a régi táblák ott maradtak. Mert akkor a mostani telepítésednek a táblai elkülönülnek a régiektől, már ha vannak.

Kedves Mágus,

Ugyanúgy a fenti problémába ütköztem. Követtem a leírásodat,a wp előtaggal, és így engedte a feltelepítést.

A régi adatbázisomat szeretném használni, így átírtam a config filet, de így sajnos abba a problémába ütköztem, hogy ugyan az oldal ott van, és és, azonban adminként nem tudok belépni, http 500-as hibaüzenetet kapom. Hol ronthattam el?

Előre is nagyon köszönöma segítséged!

Évekkel ezelőtt több wp-t is telepítettem, de sajnos elfelejtettem, és sehogyan sem sikerül a tárhelyre feltenni. A config.php-t átírtam (adatbázis név, jelszó, host)

A “Az adatbázis egybevetése” viszont üres maradt. Kell oda valami?

Előre is köszönöm a választ.

Miért nem a gyári telepítőt használod? Az szépen végigvezet.

Sziasztok!

Php 7-re szeretnék átállni. Átállítás után Internal Server Error 500-as üzenetet kapok. Hogyan oldjam meg a felmerülő problémát, minél egyszerűbben?

Sok minden okozhatja ezt a hibát. Legelőször nézd meg a server error log-ot. Abban biztosan megtalálod, mi okozza. Ha azt beírod ide, akkor okosabbak leszünk.

A szerver hibaoldalt nem látom, az osztott tárhely miatt. Csak a Cpanel hibaoldal viszont nem jelez semmit. A szolgáltató szerint a memóriakorlát a probléma. A sablonom fórumában van egy angol leírás, de ott kikapcsol minden bővítményt és a htacces. Itt vagyok megakadva

És ha átmenetileg kikapcsolsz minden bővítményt és átnevezed a htaccess fájlt, akkor nálad is rendbe jön? Ki kell próbálni. Elvileg (jobb szolgáltatóknál) a cpanel php választójában kellene tudnod memória limitet is állítanod, ha tényleg ez a baj. Próbáld emelni vagy a config.php-ban is lehet emelni - a szerveren lévő korlátig. Ha viszont a szerveren túl alacsony a globális korlát, akkor nem tudsz mit csinálni, max. szolgáltatót váltani.

A php7-re egy friss telepítés is hibát ad?

Szerintem valamelyik plugin vagy nem gyári sablon túl régi és nem támogatja a php7-est.

sziasztok, ha tudna valaki segíteni wp telepítéssel kapcsolatosan…saját gépre…

azt az üzenetet kapon a wp telepítésének utolsó fázisában hogy:

Ez azt jelenti, hogy a wp-config.php fájlban megadott felhasználónév és jelszó nem megfelelő, vagy nem lehet a(z) localhost/sbt-wpo adatbázis-szerverrel kapcsolatot létesíteni, mert a tárhely-szolgáltató által üzemeltetett adatbázis-szerver üzemen kívül van…

és az Apacs sem fut, és a MY SQL sem az XAMPP ban. hol hibáztam?

köszi