Sblog export, WP import

Van egy már régi, bejáratott blogom Sblog motorral. Át szeretnék térni WordPressre. Ki tudom valahogy exportálni a régi bejegyzéseimet, hogy utána a WP-ben jelenjenek meg?

Hát Sblogot nem ismerem, de ha tudsz XMLbe exportálni abból a Wp tud olvasni…

De ennek mi köze a hostinghoz? :slight_smile:

Bocs, nem találtam megfelelőbb fórumrészt ehhez a kérdéshez.

Én kaptam egy olyan infót, hogy azt az XML-t nem tudja lekezelni a WP, amit a Myphp-val exportálok a webszolgáltató oldalán.

Amennyiben tudja, hogyan tudom ezt beleimportálni? (Ez az export XML már megvan.)

A témát átraktam ide, talán több köze van hozzá, mint az üzemeltetéshez.


'DjZoNe wrote:

A témát átraktam ide' date=' talán több köze van hozzá, mint az üzemeltetéshez.[/quote']

Köszönöm szépen!

Még egy kérdés! Tegnap egy ideig rendesen működött, majd egyszer csak az egyik linkre kattinva "500 Belső kiszolgáló hiba" jött elő, és ez azóta is fenn áll. Vajon mi lehet a gond? A hiba náluk, vagy nálam lehet?

Egy kérdés a válasz előtt: nem frissítettél egy plugint, vagy nem kapcsoltál be egy plugint? Pl. a DMSGuestbook plugin (Vendégkönyv) frissítése nálam is ezt okozta tegnap. :slight_smile: De tuom, hogy a WeatherIcon plugin is okozhat ilyent.Ennek az üzenetnek gyakran a .htaccess fájl is lehet oka. Valami olyant próbal csinálni a .htaccess, ami nincs engedélyezve a szerveren (vagy eleve a .htaccess használat nincs engedélyezve)

Esetleg egy próbát megér, hogy átnevezed .htaccess fájlt és megnézed, hogy úgy működik-e.Error 500: In most cases, this error is a result of a problem with the code or program you are calling rather than with the web server itself. :slight_smile:

vagy Rewrite szabály hiba… :slight_smile:

Ha minden mást kizártál töröld le a .htaccess fájlt.

Majd állítsd be újra a permalink beállításaidat.

Az a helyzet, még semmit sem telepítettem és semmit sem mentettem igazán, csak a beállításokat csináltam meg. És ezt a .htaccess file-t se találom már meg, mert voltam olyan hülye, hogy a hiba felbukkanásakor letöröltem az egészet.Na azóta sikerült visszarakni, újra fenn van a motor. Most már csak a régi hozzászólásokat kellene belerakni. Ebben szorulnék még segítségre.Na rájöttem mi okozta a hibát. Az, amikor a átállítom a beírások linkjét “Dátum és név alapján”-ra. Mit tegyek, hogy eltűnjön a hiba?

Hali valószínűleg nincs engedélyezve az oldaladon a htaccess használat ergó a “beírások linkjét” alias a permalink struktúra >> megoldás: ne változtasd! :slight_smile: :stuck_out_tongue:

Oké, köszi, újra felraktam, és akkor most nem változtatom meg azt.

Most már csak azt kellene megoldani, hogy RSS-be tudjak az sblog alól exportálni, mert akkor azt tudnám a WP-be importálni is.


DjZoNe wrote:

vagy Rewrite szabály hiba... :)


Ha minden mást kizártál töröld le a .htaccess fájlt.


Majd állítsd be újra a permalink beállításaidat.
Pontositok: .htaccess szintaktikai hiba (ami nem egyenlő feltétlen a rewrite szbály hibával. mert pl. ha nem if-ek közé rakja a rewrite szabályokat, és a mod_rewrite nincs bekapcsolva, az is 500)

Sziasztok, nekem konkrétan az alábbi ügyben kellene segítség:van egy sportoldalunk a http://sport.vakum.hu címen, mely ugye a vakum.hu aldomainje. Vettem neki önálló címet, és exportálni szeretném ide, viszont nem párhuzamosan szeretném üzemeltetni, hanem átirányítással. Mivel oldalunkra sokan linkeltek ezért azt is meg kellene oldani, hogy ha valaki linkre kattint, akkor ott az ‘ujdomain.hu/2008/08/1-1-a-nyiregyhaza-ellen’ tartalom jöjjön be.Ez eleve lehetetlen vagy azért megéri próbálkozni vele?

Nézz utána .htaccess redirectionnak… sajna én ezeket csak böngészgetett kódokból hegesztem…

Ha nem kívánod túlbonyolítani az életedet, akkor előbb olvasd el ezt:http://dokumentacio.word-press.hu/wordpress-koltoztetes.html:slight_smile:és ez is egy egészen részletes magyarázat, olyasfélére, mint amit te szeretnél tenni:http://webmania.cc/wordpress-koltoztetes-uj-domain/

Köszönöm a linkeket Győző!

Szívesen!Csak mélyebben ne kérdezz, mert kiderül, hogy meztelen a sirály! :slight_smile:

Az importálás már megy, ha az új domainen lévő wp-be importálom, a főoldalon megjelennek a bejegyzések, ám a linkekre kattintva egy üres fehér lap jön elő: nincs itt semmi.A két permalink-struktúra beállítása megegyezik.Van valakinek ötlete?