Saját változók megvhívása functions.php-ból

Sziasztok!

Szeretnék egyszerre meghívni pár változót loopon belül. Ezek mindegyike saját custom post typehoz adott custom meta boxokból kinyert adatok lennének. Addig meg is vagyok, hogy…

$queryPost = new WP_Query(<br />
// itt a saját tax<br />
);<br />
while ($queryPost->have_posts()) : $queryPost->the_post();<br />
$meta_00 = get_post_meta($post->ID, 'custom_meta_00', true);<br />
$meta_01 = get_post_meta($post->ID, 'custom_meta_01', true);<br />
// és így tovább<br />
<article><br />
<span>Meta 00: <?php echo $meta_00; ?></span><br />
<span>Meta 01: <?php echo $meta_01; ?></span><br />
// és így tovább<br />
</article>
```<br />
...csak egy loopon belül 30 körüli meta elemet kéne hívnom, azok egy része feltételekben hívódik meg és loopból sem egyet használok.<br />
<br />
A kérdésem az, hogy pl a<br />

$meta_00 = get_post_meta($post->ID, ‘custom_meta_00’, true);

$meta_01 = get_post_meta($post->ID, ‘custom_meta_01’, true);

részt hogy tudnám betölteni functions.php-ból. De már azzal is jól járok ha csak az oldal tetején előre definiálom ezeket a sorokat és loopon belül már csak egy-egy sorban kell őket meghívni.<br />
<br />
Lehet kicsit szürreális az élmény, hogy ha eddig eljutottam, akkor ezt a két sort miért nem tudom egy függvénybe pakolni, de valóban ez a helyzet. Php-hoz is hülye vagyok és feltételezem lesz köze hookoknak a történethez, amik már megintcsak kezdenek magasak lenni ilyen szinten.<br />
<br />
Ha kérdés van,  vagy elírtam, vagy nem egyértelmű szóljatok rám nyugodtan!<br />
Köszi!

Üdvözlet!

Innen el tudsz indulni:

http://codex.wordpress.org/Function_Reference

Ehh…Lehetne más aspektusból megközelíteni a témát? Vagy kicsit közelebbről…

Én ha jól értem, egy függvényt szeretnél, ami ezeket a meta adatokat vissza adja minden loopban, ahol meghívod ezt a függvényt.

A legegyszerűbb szerintem ha függvényed egy tömb formájában adja vissza ezeket.

Egy egyszerű példa:

functions.php-ba:

function my_custom_post_meta()<br />
{<br />
global $post;<br />
<br />
$meta = array();<br />
<br />
$meta['meta_00'] = get_post_meta($post->ID, 'custom_meta_00', true);<br />
$meta['meta_01'] = get_post_meta($post->ID, 'custom_meta_01', true);<br />
<br />
return $meta;<br />
}
```<br />
loopban pedig:<br />

$meta = my_custom_post_meta();

Aztán az egyes meta adatokat kiprinteled ahova szeretnéd:<br />

print $meta[‘meta_00’];

Vagy ha egyszerre meg akarod jelenítetni mind:<br />

foreach ( $meta as $value) {

print $value;

}

De ha a printelést mindjárt a függvényben végzel el, akkor csak a loopokban meg kell hívnod a függvényt.<br />
Kérdés, hogy pontosan mit is szeretnél, de remélem ezzel már valamennyivel beljebb vagy. :)

Látom már a fényt az alagút végén :D. Meg látom előre, hogy én ezt mennyit fogom még ezek után alkalmazni. Már ezt is köszönöm, viszont a kiíratással akad még bajom.

A my_custom_post_meta függvény bent van functions.php-ban, loopban meg van hívva, működik is, ezt onnan tudom, hogy feltételben van a kiíratás, viszont nem jelennek meg a meta adatok. Konkrétan:

ID, 'custom_meta_01', true) ) { ?><br />
<span class="meta_00">Meta 00: </span><br />
<span class="meta_01">Meta 01: </span><br />
<br />
<span class="meta_00">Meta: </span><br />

```<br />
<br />
Tehát, ha két elemem van azok kapnak sorszámot, ha csak egy, akkor az nem, ha egy sincs nem jelenik meg semmi.<br />
<br />
Felviszem wp felületén a meta adatokat, pl megadom a meta_00-nak, hogy 'ez az első', 01-nek, hogy 'ez a második', viszont ezek az értékek nem fognak megejelenni, tehát ezt kapom meg:<br />

Meta 00:

Meta 01:

nem pedig, hogy<br />

Meta 00: ez az első

Meta 01: ez a második

Simán egy meta elemmel és elem nélkül is ugyanígy működik, tehát meta_00-val csak a 'Meta: ' jelenik meg elem nélkül pedig semmi. Szóval működik ez, csak (gondolom én) tömbbel tér vissza én meg próbálgatom beszúrkálni a [0]-kat ide-oda :) sikertelenül.<br />
<br />
Ehhez kérnék még egy kis helpet és egy jó időre le leszek kötelezve, mert lesz mivel játszani :) és egyszerűsíteni a legközelebbi wp kódjaimat, de így is köszöntem már a segítséget!

Muti a függvényt és a loop ide tartozó részét is :slight_smile: