Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy rendelkezhet-e a wordpress oldalam saját felhasználókkal, vagy csak olyanokkal, akik a “globáli” wordpressben regisztráltak?
Próbáltam utána olvasni, de elég ellentmondásos (vagy semilyen) infókat kaptam róla.
Jelenleg keresem a megfelelő motort, és nagyon tetszik a wordpress, ez az egyetlen kérdés, mielőtt elkezdenék belemerülni a témába.
Köszi!
sLamma
nem igazán értem mi a fenét jelent a globális ill. a saját user.
minden egyes blog egy külön rendszer ahova regelned kell. ezek áthidalására opcionálisan lehet pld openid-t használni, de ez tökmás kérdés.
a wordpress.com blog szolgáltatása pedig olyan mint a blog.hu vagy blogolj.net vagy akármi hasonló…
tehát ilyen kontextusban csak “saját” userek léteznek
A válasz IGEN. Csak saját usereid vannak, akiknek jogot adhatsz-vehetsz el. Openid-vel, twittwr id-vel pedig még többen bejelentkezhetnek, de ezek nem kaphatnak szerkesztési vagy írási jogokat, ha jól tudom.
Az openID-vel történő bejelentkezés pl. egy eljárási mód, ahogyan bejelentkezhetsz egy (több) helyre. Ha a WordPress-ben a hozzátartozó felhasználóknak admin jogot adtál, akkor ő admin jogokkal és lehetőségekkel bír a bejelentkezést követően.
csak ő nem a szokásos, átlagos módon lép be. ( Az openID lényege - nagyon leegyszerűsítve -, hogy egy helyen belépsz, ahol leellenőrzik, hogy Te egy megbízható alak vagy a korábbi regisztrálásod alapján, és ezzel az openID-s adatokkal számtalan különböző helyen léphetsz be, a számtalan külön hely automatikusan leellenőrzi, hogy Te beléptethető vagy. Nem kell külön beléptetés egy WordPress oldalra, egy Joomla oldalra, vagy még sok más helyre.)
a wordpress.com blog szolgáltatása pedig olyan mint a blog.hu vagy blogolj.net vagy akármi hasonló...
tehát ilyen kontextusban csak "saját" userek léteznek :)
A blog.hu egyébként nem wordpress, bár elsőre annak tűnhet :)
DjZoNe számomra nagyon mindegy
Minden Wordpress. Hitetlen is megmondta anno: Valójában a Joomla is egy WordPress, csak elszabták
[off]Hullajó amúgy, hogy a kérdező nem szólt semmit sem :D[/off]
Valójában a Joomla is egy WordPress, csak elszabták
Nem is ezt mondtam, csak moderálták :D (elszabták helyett/benne a szab karakterek fel lettek cserélve :D )
Én moderáltam. Biztosan nem akartál illetlen szót használni, csak felcseréltél véletlenül 2 karaktert…
Igen Győző, hát persze!
elsőre én "félre"olvastam most is