Saját sablon készítése

Sziasztok!

Szeretnék saját WP sablont készíteni, az alapokat már elsajátítottam hozzá tutorialok alapján, a grafika és a html-css külső is kész, php-ben pedig otthon vagyok, de nem magamnak lesz, hanem bárki számára használhatónak szeretném. És ez utóbbi jelent gondot, amit két kérdéseben fejtenék ki:

Ha szeretném, hogy a fejlécbe egy slidebar legyen, akkor le lehet szedni egy sima slidebar wp plugint és valahogy hozzátenni a theme-hez, vagy egy “szűz” jQuery-s slide plugint kell vadászni valahonnan és azt behegeszteni a theme-be?

A másik: A web 2.0-ás alkalmazásokat szintén plugin formájában kell mellékelni a sablonhoz vagy valahogy bele kell hegeszteni? Pl. like gomb vagy FB Share, stb.

Szóval nem tudom hol kell megfogni ezt az egészet:)

Plugin es a “szuz” megoldas is jo, azt csinalsz a sablonoddal amit akarsz.

Vannak like gomb pluginok azokat is egyszeruen hozzaadhatod az oldaladhoz. Nincs lehetetlen! :slight_smile:

Slider: http://wordpress.org/extend/plugins/jflow-plus/

Like Plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/fblikebutton/

'Tomato' wrote on '2011-07-01:

Plugin es a "szuz" megoldas is jo, azt csinalsz a sablonoddal amit akarsz.

Vannak like gomb pluginok azokat is egyszeruen hozzaadhatod az oldaladhoz. Nincs lehetetlen! :)

És plugin esetében, hogyan oldható meg, hogy a plugin a theme-ben legyen és ne kelljen a usernak telepítenie?

Ezeket vágom, én is raktam már fel ilyen pluginokat, de nem tudom sablonba, hogyan lehet belerakni.. Szóval a user rákeres a neten a sablonra, letölti és minden egyéb plugin vadászat nélkül már megy a slidebar, mint a márkás sablonok esetében:)

Csak neked kell telepiteni, nem az usernek!

'Tomato' wrote on '2011-07-01:

Csak neked kell telepiteni, nem az usernek!

Ha telepítem, akkor az adatbázisba telepít, azt nem lehet a sablonhoz mellékelni.

Akkor epitsd be headerbe a slidert a headbe meg a css es script fileok eleri utjat es ennyi. :slight_smile:

Általában a bővítményekhez mellékelik az úgymond megjelenítő kódot.

wp_pagenavi esetében a footerbe belehelyezed:

Ha pl slider bővítményt szeretnél headerbe betenni akkor az alábbi módon oldhatod meg:

Megkeresed a bővítmény honlapján a megjelenítő kódot és azt beilleszted a sablonod fejlécébe ahova csak szeretnéd.

Mellékeled a sablon mellé a bővítmény aktuális verzióját. Készítesz egy jó kis leírást miként használhatja és állítsa be az user.

Neki az lesz a dolga hogy telepíti a sablont, telepíti a bővítményt, bekapcsolja, beállítja és működik a dolog.

Ugyanez az eljárás a többi bővítménnyel szemben.

Én ezt a megoldást javaslom.

“És plugin esetében, hogyan oldható meg, hogy a plugin a theme-ben legyen és ne kelljen a usernak telepítenie?”

Megtanulod a plugin írást is + esetleg kipuskázod egy működő sablonból a beépítés megoldását (pl. a press75.com sideblog sablonja ismeri a témába illesztett plugin fogalmát).