Saját sablon I. Explorerben

Lenne egy feladatom és ötleteket szeretnék kérni, hogy hpgyan oldjam meg. A feladatom az lenne, hogy össze kellene állítsak egy olyan oldalt, ami nem görgethető, vagyis magas és széles. Az oldal háttere pár szőlőveginye és rajta nagy fürt szőlők lógnak. Azt kérték, hogy minden egyes szőlőszem kattintható legyen és más-más oldalra mutasson rá. Divekkel firefoxban és operában midnen ok, csak az internet explorer nem látja a div-eket. Hogyan oldhatnám meg, hogy jol mutasson mindenütt, esetleg ötleg a div-ek helyett?

Nem csináltál nekik külön ie css fájlokat? A head-be beteszed az alábbi kódot és azt a fájlt a sablon fájljai közé amire ebben hivatkozol, tehát jelen esetben ie7.css-t.


<link rel="stylesheet" href="/ie7.css" type="text/css" />

<link rel="stylesheet" href="/ie7.css" type="text/css" />

Köszi. És ezt a kódot hogyan kéne kiírni, hogy meg jelenítsen egy ablakot, amiben az állna, hogy frissítsen böngészőt?

Még egy kérdés: azt is css-ben kéne megoldani, hogy ha a szőlőszemre rávezeti az egeret, az elmozdítsa a képet és megváltozzon a szőlő(mint a nevigációs menükben szokták). Itt annyi a bökkenő, hogy minden szőlőszemnek egyedi háttere van, vagyis a div kódjában kéne megadni a képek elérési útvonalát. Ez megoldható, mert így nem kényelmes a ahsználat és oda kell figyelni, hogy a megfelelő feliratú szőlőszemre kattintsunk.

Az egyes szőlőszemeknek max adsz egy külön osztályt, akár elso, masodik, stb, csak így ugye bővül a css ezekkel, aztán mindegyiknek egyedi háttérképet adsz és ha rámegy az egérrel, a hover-nek más lesz a háttérképe mint a sima hivatkozásnak és kész. A böngésző ellenőrzéshez én js-t vagy php-t használnék, és ha a verzió kisebb egy általad megadott verziószámnál, akkor dobja ki az ablakot, hogy frissítse. Erre biztos számtalan megoldás van a google-ban. Keress rá.

Rendben, köszi. Az indexbe tettem bele az div-eket és ezek képeinek adtam hover értéket. A header-be pedig a script kódot adtam meg. Idővel majd kerül rá még szőlőszem, szerintem nekem így lesz egyszerűbb, mint mindig bővíteni a css-t. Lehet, hogy totál amatőr módon írok, de még csak most kezdtem el a Wp-t használni.

Olvastam, hogy nagyon kevés százalékban használják a felhasználok az IE6-ot, vagyis simán most nem fogok vele foglalkozni. Esetleg még annyi lenne, hogy a wp-s mappaneveket és file-okat átírhatom-e valami egyszerűbb neévre, mert így ugye nem tul kényelmes. A div-be is a kép elérési utjának nem elég simán megadni a /szőlő/kép értéket, hanem meg ell adni az egészet: wp-content/stb. VAgy csak én barmolk el valamit.

Lehet, hogy nem úgy értetted ahogy mondtam. Vagy a diveket nevezed el máshogy és nem kell semmi más vagy a diveken belül osztályokat megadni az egyes szőlőszemekre. Ennek eddig semmi köze a wp-hez sima css dolog. Én csak ie7,8,9-es css-eket szoktam készíteni, ha szükség van rá. Ha feltöltöd a médiába a képeket, onnan egyszerűen kimásolhatod az útvonalat és beilleszted a kódba. A wp-s mappaneveket és fájlokat ne írd át semmire, abból csak a baj lesz. A szőlőszemeket én a css-be tenném háttérképnek az egyes osztályokba. Ott pedig csak annyit kell megadni, hogy images/akarmi.png és ennyi, nem kell abszolút útvonal a css-be.

Nálam a divek ugyanazon, csak a pozicionálásuk külömbözik. Mindegyiknek kell egy név? Vagy akkor a style filba, de ha lesz kb 30 szőlőszem ,akkor 30 tipust kell megadni css-ben. NEm terheli az le, nem lassul le tőle az oldal? Most az hátrál, hogy ha a szőlőszemre kattintás után előjön az oldal, és persze ugyanaz a háttér, mint a főoldalon. Erre eddig nem is gondoltam, meg lehetne oldalni, hogy az oldalnak vagy bejegyzésnek más háttere legyen? Szebb lenne, ha csak egy ablakocska nyílna meg a főlodalon, mint egy lightbox efekt a képeknél, csak itt lenne szöveges tartalom és pár kép. Erre lenne valami plugin?

Köszi az eddigieket.

Igen én így csinálnám, hogy mindegyiknek külön osztályt adnék a css-ben. Nem terheli le, nekem van olyan oldalam aminek 2000 soros css-e van és nem mondható lassúnak, a gyári twentyeleven sablonnak 2600 soros css-e van. A többit le kell kezelni, sztem felesleges plugin hozzá, de ahogy neked jobb. A wordpress dolgokról itt tudsz olvasni: http://efrud.hu/blog/ , Efrud jól leír mindent, nagyon hasznos és nagyon sokat lehet tanulni belőle.

Bocsi, hogy így utólag kontárkodok ide, de egészen pontosan, hogy érted azt, hogy az Internet Explorer nem látja a div-eket?

Mert ugyanis ez csak akkor fordulhat elő, ha valamit nem a használt DOCTYPE-nak megfelelően írtál meg (a lényeg: az IE (megközelítőleg) ugyanúgy kezeli a DIV-eket, mint minden más böngésző).

A képek elérési útvonalának megadására pedig a WordPress natív funkciója a , ami a sablonod mappájának a gyökerébe mutató url-t fog generálni automatikusan. Így nem kell abszolút URL-ekkel tökölni (amúgy sem szerencsés kódban abszolút url-t használni).

A képekből én a helyedben image sprite-ot csinálnék és css-ből background-position értékének állításával adnám meg az alap és a hover állapotot. Így nem kel hozzá script sem és gyors is.