Egy filmes blogot szeretnék indítani. Olyan plugint keresek, amely az új bejegyzés írása során megjelenő oldalon (post-new.php) megjelenik és nekem csak ki kell töltenem, majd ezt valahogyan be tudom illeszteni a bejegyzést megjelenítő oldalba (single.php). Egyet találtam, ami akár meg is felelne erre a célra (Link), de nem tudom megjeleníteni később az oldalon. Tud valaki jobb megoldást? Esetleg, hogy hogyan lehetne még megoldani…
fnorbika! Használd a fórum keresőjét, nem olyan régen volt erről már szó. most hirtelen nem találom, de neked bizonyára lesz hozzá elég türelmed, hisz' magadnak építesz, nem?
Akárhogyan nézem, kettő - másnál működő - megoldás közül nálad egyik sem működik. Nem azt kellene akkor megpróbálni, hogy arra mész rá, hogy miért nem működik? (Ãltalában saját kezűleg szoktuk elrontani, elnézni, hogy aztán hetekig szívjunk rajta… )
Mi nem működött, volt-e hibaüzenet és micsoda, mivel, melyik sablonnal kísérleteztél, melyik wp verzióval, milyen tárhelyen…?
Vagy meg kellene fogalmaznod tisztességesen és alaposan, hogy mi a gondod, vagy kénytelen leszel megoldani saját magad a gondodat.
WP 3, watchmovies 1.0 vagy iMovies témát szeretném használni. Valójában nem tudom, hogy hogyan is működik a plugin… megcsináltam a saját mezőimet, amelyeket ki lehet tölteni simán, de nem tudom, hogyan szúrhatom be a bejegyzés oldalba. Mi a mező név? Ha a groupom és connectorom neve film, milyen kódot szúrjak be? A másik oldalon megadott kód nem működött vagy nem jó kódot adtam meg?
Sikerül megoldani a Magic Fields nevű bővítménnyel, nagyon hasznos és könnyen kezelhető. A témában megjelennek a lekért adatok is, de újabb kérdések jöttek elő:
- minden filmhez kötelező egy képet csatolni, ennek a mezőnek a neve poszter. Ezt szeretném átméretezni, de nem működik az egyszerű kóddal:
. Nem szeretném feltöltéskor átméretezni, csak a bejegyzéseknél, úgy, hogy ha rákattintok egy lightbox menüben megjelenjen a kép teljes méretben. Hogyan valósítható meg. Megpróbáltam a fenti kódot, keresgéltem a fórumon, csomó php és java kódot kipróbáltam, de nem sikerült.
2. Hogyan oldható meg az, hogy ha például a szinkron mezőnek kiválasztja a feltöltő a Magyar opciót a legördülő menüből, akkor a témában ne a szöveg, hanem egy saját választású kép jelenjen meg. Ez gondolom if...then kóddal működik, csak nem vagyok jártas a php-ben. Ugyanaz a kérdés a minőség mező esetében is.
3. Egy összetett keresést szeretnék, amelyben mezőnként lehet keresni. Például beírja a felhasználó a kereső űrlapban a főszereplők mezőbe a színész nevét és csak abban keressen a Wordpress, más mezőkben nem.
4. A link mező duplikálható, tehát annyi linket adhatok, amennyit éppen akarok. A kérdés az lenne, hogy hogy oldható meg, hogy a link helyett egy kép jelenjen meg, a hivatkozása pedig megadott link és annyi kép jelenjen meg annyi hivatkozással, mint ahány link van?
5. Az elozetes mezőbe egy YouTube linket kelljen beírni és az oldalon teljes lejátszó játssza az előzetes, ne csak a link. Az embed (beágyazás) kódba mit kell beírni?
Itt látható körülbelül, hogy mi a kérdés: Link
Sziasztok!
Mivel mindig is németes voltam, így nem tudok angolul.
Szeretném speciális idegenforgalmi ajánlatkéréshez használni ezt a saját mezőt, de nem tudom, hol találnék információt erről.
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy kb. a következő adatok szerepeljenek?
Ide kellene: http://apartmantihany.uphero.com/blog/?page_id=40
Kb. így nézne ki:
Ajánlatkérő neve:
Tartózkodás ideje: -tól -ig
Személyek száma:
Ebből 14 év alatti gyerek:
Egyéb megjegyzések (mezőben):
Elküld (gomb, ami az e-mail címemre küldené az ajánlatkérést)
Ilyesmi lenne…
Tudna valaki segíteni?
Nagyon megköszönném!
A saját mezők nem erre valóak.
Inkább próbáld ki ezt a plugint: Contact Form 7
Ebben tudod a legegyszerűbben megoldani, amit szeretnél.
Rendben. Köszi!
Nekem arra van szükségem, amit írtam, de mindegy, hogy hogyan oldjuk meg.
Kipróbálom!
Bocsi, hogy ide írom, de itt jött elő…
Szóval megcsináltam, jó is lett, egy probléma van még:
Szétcsúszik az oldalsávban, így össze kéne húzni megfelelő méretűre.
Ezt hogyan lehetne megoldani?
Itt lehet látni a problémát: http://apartmantihany.uphero.com/blog/?page_id=40
Ezt is kiválóan lehet használni: cForms, vagy akár ezek közül: http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=booking&sort=
De valószínüleg az is elég, ha a sidebar-ban lévő wpcf7 nevű osztálynak adsz egy maximális szélességet css-ből.
Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy hozzáadsz egy ilyet a stíluslaphoz:
width:200px;
}
Persze a 200px csak tipp, ez sablonfüggő dolog...
Ja, majd feledtem: a cForms tartalmaz egy szobarendelés (appartman-rendelés) űrlap-mintát. Majdnem szó szerint azzal, amit te beírtál, hogy mit szeretnél.
Ja, majd feledtem: a cForms tartalmaz egy szobarendelés (appartman-rendelés) űrlap-mintát. Majdnem szó szerint azzal, amit te beírtál, hogy mit szeretnél.
Igen, néztem.
Ez nagyon jó, de hacsak nem töltöttem le egy rossz változatot (booking-ot töltötem le), akkor ez fizetős, én viszont amennyiben lehetséges egy ilyen ingyeneset szeretnék.
Nagyon tetszik benne, hogy meg lehet adni, mikor hogy van lefoglalva az apartman. Ez maga a tökéletesség. Még majd tesztelem a többi változatot is, de ha ti találtok ingyenest, nem csak demo változatot, mint a jelenlegi booking, akkor írjátok meg légyszi.
Én is jelentkezek, ha találok ingyenest.
A lehetőségeket kipróbálom, aztán írok, ha valami megtetszik vagy nem működik.
De valószínüleg az is elég, ha a sidebar-ban lévő wpcf7 nevű osztálynak adsz egy maximális szélességet css-ből.
Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy hozzáadsz egy ilyet a stíluslaphoz:
width:200px;
}
Persze a 200px csak tipp, ez sablonfüggő dolog...
Hozzáadtam a css-hez, de nem változott semmi.
Ha kisebbre vettem a számot, akkor se. Levittem egészen 1-ig.
Ugye a styles.css-hez kell adni, ami a contact-form-7 mappában van?
Nem, ezt a fő stíluslaphoz kell hozzáadnod, ami a sablon mappájában van. Lehetőleg valahol ott, ahol a többi #sidebar-os cucc van. Vagy a végére.
De amúgy ez kifejezetten annak a pluginnak az osztálynevére van írva, amit én belinkeltem. Szóval, ha közben váltottál, akkor ez nem is fog csinálni semmit.
A cForms teljesen ingyenes
A Booking Calendar is ingyenes és van nagyobb, fizetős tesója is.
Minden ingyenes változatnál szükség van egy kis kézimunkára, de pár szoba, appartement esetén nem annyira vészes. Ha igen, akkor - sajnos - át kell térni a fizetős verzióra.
Ãttanulmányoztam, tetszik is, jobb, mint a másik, de egy a gond, ezzel se tudom beállítani azt, hogy a szegélyek passzoljanak, még a sidebar-os styl-lal is túl széles.
Az oldalamhoz ráadásul ez a sidebar-os nem passzolna, sokkal jobb lenne hozzá a fancy dark stílusú.
Ezért megpróbáltam átírni a szélességeket, közben pedig a fancy dark stílust is hozzáigazítani de valahogy nagyon nem jött össze.
Hogy lehet még keskenyebbre venni? Már annak is örülnék, ha a sima sidebar-layout is elférne, a kinézeten meg majd utána ráérünk módosítani.
A cForms teljesen ingyenes
A Booking Calendar is ingyenes és van nagyobb, fizetős tesója is.
Minden ingyenes változatnál szükség van egy kis kézimunkára, de pár szoba, appartement esetén nem annyira vészes. Ha igen, akkor - sajnos - át kell térni a fizetős verzióra.
Nem a cForms-ra írtam.
Igazából a Booking Calendar se ingyenes, ha már bármit is felvinnék vagy módosítanék, akkor kéri, hogy előbb vegyem meg.
Mit értesz az alatt, hogy "kézimunka"?
Mit módosítsak rajta? Mert amúgy nagyon tetszene.