Sablont szeretnék csinálni.

sok-sok sablont végig néztem, de nem találtam olyat, amilyet én szeretnék. ezért xls-ben megcsináltam a sablonom keretét, és most ezt szeretném WP-be integrálni, azaz WP-t szeretném CMS-ként használni… lehet ezt?

Hogy érted azt, hogy a “sablonod keretét”? És miért xls-ben? Hogy érted azt, hogy integrálni?

A Wordpress eleve egy CMS (még ha annak idején egy egyszerű blogmotornak indult is), tehát csak aként tudod használni.

De a legfontosabb kérdés: ha értesz a html-hez, meg a css-hez, akkor mi a fenének Excelben szeretnél honlapot gyártani?

'SneakySnail' wrote on '2010-10-03:

Hogy érted azt, hogy a "sablonod keretét"? És miért xls-ben? Hogy érted azt, hogy integrálni?

A Wordpress eleve egy CMS (még ha annak idején egy egyszerű blogmotornak indult is), tehát csak aként tudod használni.

De a legfontosabb kérdés: ha értesz a html-hez, meg a css-hez, akkor mi a fenének Excelben szeretnél honlapot gyártani?

Sok a jogos kérdésed.

Feleségem lerajzolta, hogy mit akar, azt én átrajzoltam xls-be, és most az szeretném egyszerűen (lustán) wordpressben kezelhető oldallá faragni.

Azért "sablonod keretét" írtam, mert a css mentes vázra gondoltam.

Ha jól értem, azt mondod, hogy a html kódban leírt oldal, css-el könnyen kezelhető lesz? Azaz nem kell mögé a WP? Akkor hogy rakok mellé widgeteket, hogy töltök hozzá plugineket? Azt gondolom, h ezért kell WP-be integrálni.

Legeloszor szerintem kodold le html-ben, css-sel. Azutan beleirhatod a wordpress funkciokat, vegul feldarabolod. Vagy hasznalhatod az artisteerhez hasonlo izeket.

'psztrnk' wrote on '2010-10-04:

Legeloszor szerintem kodold le html-ben, css-sel. Azutan beleirhatod a wordpress funkciokat, vegul feldarabolod. Vagy hasznalhatod az artisteerhez hasonlo izeket.

Hasonó izék alatt mit értesz? Mert artisteer valóban jól kezelhető de esetleg van nála jobb is vagy másabb?

http://www.yvoschaap.com/wpthemegen/ (ingyé)

http://www.wpthemebuilder.com/pricing/ (10$ egy téma, vagy 90$ három hónap használat)

Kb. ennyi jut most eszembe, de biztos van még. Lusta vagyok keresni.

Mondjuk nekem már a Dreamweaver is izé-számba megy. :slight_smile:

azért azt az xls sablon én látni szeretném ám!

bónusz jöhet a feleség rajza is!

Különben én artisteer.nél rosszabb dolgot életembe nem láttam. Nem használtam soha, elég volt nekem a kódját látni amit produkál.

Hát nem szeretnék én sznobnak tűnni, de az ilyen artisteer, meg sitegrinder, meg ehhez hasonló progiknál gusztustalanabb, redundánsabb és kaotikusabb kódot nehéz összehozni. Amúgy személy szerint én is ugyanide sorolnám a Dreamweaver-t is :slight_smile:

Ha már a gyorsabb, hatékonyabb fejlesztés a cél, akkor sokkal inkább saját template, vagy egy 960.gs, vagy blueprint alap. Arra meg már pillanataok alatt fel lehet dobálni a lényget. Főleg, ha a grafikus eleve arra a grid-re készíti a layout-ot. Ezeknek a grid system-eknek még van is a népszerűbb grafikai proigkhoz templateje.

Vagy már egy meglévőt átalakítani, az tényleg easy.

Hát… én inkább az ellenkezőjét tapasztaltam. Bár ez az átalakítás mértékétől függ.

Nagyobb változtatásoknál elég munkás dolog átbogarászni a css-t és a sablon elemeit, hogy mihez milyen class, id, és egyebek tartoznak, milyen egyedi függvényeket használ, azoknak milyen a pontos kimenete, stb…

De, ha csak apróbb változtatások kellenek, hogy megfeleljen, akkor tényleg az a legkönyebb módszer. :slight_smile:

yo nem egy template frameworkot kell átírni :smiley:

Azért azt ne felejtsétek el ,hogy Ti akik értetek hozzá megcsináljátok amit akartok de vannak ugye azok akik nem értenek hozzá de mégis egyedit szeretnének az oldalukon látni esetleg oldalukhoz illőt. Na már most ugye vannak a nagyon free templatek amik ugye nem éppen hú de szépek meg ugya vannak a kevésbé free templatek amiknél el kell viselni egy kis reklámot benne de legalább jól néz ki. Személy szerint inkább használnám a reklámos verziót ám de a művész urak olyan pocsék gusztustalan modon tudják elhelyezni benne a saját kis reklámjukat hogy valami iszonyat rém ronda.Hab a tortán ,hogy a benne lévő linkek nem is müködnek vagy esetleg valami pop-up oldalra mutatnak ha nem xxx-re. Szóval ki akarna igényesen elkészített blogján amibe belead apait-anyait egy egy reklámokkal teli…Értitek miről beszélek.

Legyen benne reklám nem érdekelne de igényesen ami még jól is mutat. Már 1 evé lassan üzemel az oldalam de mai napig nem találtam oda illő templatet sajnos. Pedig nincs nagy elvárásom.

artisteer hát pocsék vagy nem én nem értek hozzá de ezzel legalább valahogy kinéz az oldalam igaz még mindig nem az igazi.

Hát vágod, ez olyan, mint a kaja - van a gyorskaja (ingyensablon), meg az éttermi kaja (prémium sablon), mindegyikből több márka meg több étterem, kérsz a pultnál/pincérnél, oszt olyan, amilyen, megeszed vagy nem eszed, kussolsz, érted.

Meg van instant kaja, amit te öntesz fel forró vízzel (artisteer és tsai), de amúgy a lehetőségek ugye korlátozottak, legfeljebb a forró víz mennyiségével, hőfokával, meg a vegetával tudsz variálni.

Ha meg olyan kaját akarsz, ami a te szád íze szerint a legeslegeslegfinomabb, akkor meg megtanulsz főzni.

Gondolom érthető, amit mondani próbálok.

(BTW egy év alatt simán meg lehet tanulni sablont építeni.)

Meglehetősen egyedi a fogalmazásod de nagyon jól értelmezhető:)