Sablonok jogállása.Mit jelent a Premium Theme , hogyan használható

Köszöntök Minden Érdeklődőt!Hirdetés , vagy ahhoz hasonló témák után kutatva találtam a classipress témát.

Premium Theme megjelöléssel ellátva le is töltöttem. A teszt oldalról meglátogadtam

a honlapját, azt nem találtam , hogy ezt a sablont lehetne bármilyen free vagy prémium

feltétellel használni ,minden ellenszolgáltatás nélkül.

Máshol is találkoztam már Premium Theme megjelöléssel. Kérdésem , hogy mikor használhatók

a Premium Theme jelöléssel megjelölt sablonok.

Teljesülnek egyáltalán valamilyen free szerű használat feltételei.Üdv.

Az, hogy valami Premium Theme vagy nem, nem oszt és nem szoroz. Vannak ingyenes és kereskedelmi prémium sablonok.

A sablon készítőjének honlapján lévő Terms & Conds (vagy hasonló elnevezéssel): felhasználási feltételek, ami neked kell. Tehát minden prémium sablonnál a sablon készítője válaszol neked a feltett kérdésedre.

Ha a megtalált sablon a Mark Fail (premiumpress.com) classified témája vagy az Appthemes Classipress témája, azok bizony fizetősek.

Sok Premium Megjelenést le lehet tölteni warez oldalakrol!

Ezek a sablonok bizony fizetősek. Ha használni szeretnél egy fizetős sablont, akkor vásárold meg.

Ha ugyanazt letöltöd warez oldalrol akkor benned lehet a félsz, hogy a sablon készitöje vagy bárki olyan meglátja és kérdőre vonhat fizettél e érte! Ezt azért mondom mert egyik ügyfelem így járt. Letöltött egy szép megjelenést egy warez oldalrol és rá pár hétre írt neki a sablon készítője hogy bízonyitsa be mikor és kitöl vásárolta. Igaz nehéz az ilyeneket nyomon követni de elöbb utobb megtalálják az embert.

Érdemes megvásárolni a sablont nem olyan vészes az áruk. Én Jelen esetben a Themeforest viszonteladója vagyok és álltalában innen szoktam ajánlani ügyfeleknek megjelenéseket. Átlag 36$ az áruk. Ez meg szerintem nem mélyen zsebbe nyulos. (Neveket, Készítőket direkt nem írtam!)

A Premium Theme egy kategória, amellyel a sablon szerzője úgy minősíti az általa (vagy mások által) készített sablont, hogy annak megjelenése (kinézete), megoldásai elérik egy prémium (kitűnő, felső osztáyú) sablon szintjét.

Vagyis nem más, mint egyfajta minősítés, egyfajta osztályozás.A free (fizetős), vagy nem fizetős kategória egy másik osztályozási lehetőség, két másik halmaz. A szerző(k) dönti(k) el, hogy mit szeretnének tenni a sablonaikkal, az alkotásaikkal. Mindkét kategórián belül kellően változatos a kínálat, egyaránt találhatóak köztük Premium és Very Fucking (nagyon szahar) minőség, na meg az átmenetek.Mindebből következik, hogy van Premium minőségű ingyenes (free) és fizetős sablonkínálat is bőven.Az ingyenességről, a szerzői jogokról, a felhasználhatóságról Andrea és KardiWeb leírták a lényeget, azt csak cizellálni lehetne a továbbiakban - de minek. :slight_smile:

Annyit azért még hozzátennék, hogy a warez oldalakról letöltött kereskedelmi sablonok szép számban tartalmazhatnak vírusokat, illetve olyan módosításokat, ami megkönnyíti a weboldalra való illetéktelen bejutást (magyarul feltörést).

Kedves Andrea! Aki ismeri a wordpress sablon felépítését és átnézi a fájlokat már kiszúrhatja hamar mi a nem oda való!

Kardiweb!Andreának teljesen igaza van, amit pedig te mondasz az nem kezdő szint; te is tudod, hogy néha egy lezáratlan tag a bejegyzések között úgy megállítja az oldalt, hogy csak pislogunk. Pedig tudjuk, látjuk, aztán mégis.

A wp különben sem arra való igazán, hogy minden fájlt átkutassunk gyanús függvények után kutatva.

Kedves Győző! Teljesen igazad van!

Én csak annyit mondtam, hogy ha valaki ismeri annyira a WordPress Kód felépítését és a html & php nyelvet könnyen kiszúrja a nem oda való kódot.

@Kardiweb:

Pont a napokban találkoztam olyan sablonokkal, ahol nem a szokásos 3 db eval függvénnyel encode-olnak, hanem a sablonfile-okban szinte mindenhova szétszórva nem triviálisan kibogozható kódokat dobálnak szét…

Kb három órámba telt összelegózni…

Persze “Free” sablon… …bannerrel a láblécben…

Hello :slight_smile:Némileg hasonló témában szeretnék tájékozódni, megköszönném a segítséget :slight_smile:Üdv

A következő kérdésem lenne, és szeretnék tanácsot kérni tőletek-bocs, ha rossz fórumtémánál vagyok, ezt gondoltam a legalkalmasabbnak:

Online üzleti kommunikációval, értékesítési támogatással szeretnék foglalkozni-németül is, reményeim szerint-ennek az egyik “eleme” lesz a WP weboldal készítés:szóval nem vagyok szakmabeli, innen a tanácstalanságom:.és szőke nő vagyok

Most készítem/agyalom át a szerződést, amit majd alkamaznék a weboldal elkészítésére, és azon a ponton akadtam meg:ha elkészítek egy weboldalt az ügyfélnek, ahol prémium sablonnal dolgozom, akkor a prémium sablon licenszének kinek a nevére kell szólnia?Sajátomra/vagy én veszem meg az ügyfél nevére?/ő megveszi magának?Szóval ennek hogyan kell szabályosan bekerülni egy szerződésbe?

És még egy kérdés, illetve tapasztalatokra lennék kíváncsi:

Egyébbként erről a sablonról van szó:Themeforest:SalientSzóval:Regular licensz:Ezt,jól tudom ugye, csak egy oldalnál lehet érvényesiteni?És ha megveszem a saját nevemre, akkor sem használatom több oldalnál?

Ha megveszem az ügyfél nevére-és neki 3 oldalt készítek-akkor háromszor kell megvenni…?Ha találok egy themeforest viszonteladó partnert, akkor az megoldás lehet?

És még egy techikai kérdés:ezekt hogy ellenőrzik, hol van ez “elrejtve” a sablonban?

És még egy hülye kérdésNyilván nem ujdonság:warez/“nulled” oldalakról leszedett sablonokban lehetnek kártékony kódok:ezek “mit csinálnak”?Köszönöm a segítségetani


A Themeforest sablonokat csak egyszer használhatod, ha 3x akarod használni, 3x kell megvenni. Elég olcsók hozzá ezek a sablonok. Ezekhez hasonló tudású sablon egyedileg lefejlesztve alaphangon kb. 200-nál kezdődik.

Mindegy kinek a nevén van. Viszonteladó esetén is ez a helyzet.

Nincs semmi elrejtve. Az ellenőrzése változó, mivel kismillió sablonkészítő van a Tf-en. Találkoztam már olyannal is, ami nem is működött addig, amíg a licenszkulcsot be nem írta az ember. Egyébként tudtommal a tf-esek is “vadásznak” a jogtalanul használt sablonokra (erről kb. 2 éve olvastam valahol).Leggyakrabban vírusosak, hátsó kaput nyitnak a bejutáshoz vagy spam levelek kiküldéséhez használható kódokat tartalmaznak. És sokszor nem működnek megfelelően. Ritkábban olyan scriptet tartalmaznak, ami átirányítja az oldalt valami reklámra. És további hasonló “jóságokat” képzelj ehhez a részhez.

A Themeforest oldalán, a GY.I.K-ben találhatsz a kérdésed jogi részére korrekt, első kézből származó válaszokat: http://themeforest.net/licenses/faqAndrea teljesen jól mondta a Regular esetében: ahány honlap, annyiszor kell megvenni a sablont, akkor is, ha az egyiket úgy átszabod, hogy a másikra nem is nagyon hasonlít.Ha a saját nevedre veszed a sablont, akkor feljogosítanak arra, hogy másnak továbbadd (mindegy hogy pénzért, vagy ingyen, drágábban, vagy sem), de az “egyszer használatos feltétel” betartásáért te vagy a felelős, más sem használhatja fel mégegyszer jogszerűen a sablont, fizetés nélkül.