Sablonfrissítés

Kedves fórumolvasók!

Mikor kijött a wp 3.0-s új verziója, rögtön frissítette a sablon készítője is amit használok.

Előtte rengeteg mindent módosítottam a sablonfájlokban! Azóta is az admin panelen ott van, hogy 1 frissítés van. Nem mertem eddig módosítani, mert ha mindent felülír, akkor nem fogom tudni ugyanúgy visszacsinálni, ahogy most van.

Magyar fordításban, css-ben, header.php-ban, index.php-ban, page.php-ban és még egy csomóban módosítgattam.

Mit javasoltok ezesetben?

Előre is köszönöm a válaszokat!

szerk.: sablon neve, Mystique 2.3.2 | Szerző: digitalnature!

Nem tudom, hogy az oldalam címe szükséges-e, ha igen, szóljatok.

Töltsd le manuálisan a sablont s digitalnature oldaláról és nézd meg, hogy van-e benne changelog. Ha van és azt látod benne, hogy nem tartalmaz az új sablonverzió biztonsági frissítést, akkor nem muszáj frissítened, ha a jelenlegi formájában is megfelel számodra.

Ha van benne valami biztonsági fix, vagy olyan új funkció került bele, ami nélkül nem tudsz élni, akkor frissíts – de ebben az esetben kénytelen leszel újrafordítani a sablont (megjegyzem ha tudsz angolul, nem egy nagy etwas, egy óra alatt megvan).

Ha a sablon tartalmaz po/mo nyelvi fájlt, akkor azt lefordítani meg még egyszerűbb.

Szia psztrnk!

Köszi hogy válaszoltál! Épp ez itt a gond, hogy nincs sehol olyan, hogy changelog. Sehol nem találok olyat, ahol leírták volna, hogy az előző verzió óta mik a frissítések.

Ez a hivatalos oldala:

http://digitalnature.ro/projects/mystique/

Ez meg a wordpress-es:

http://wordpress.org/extend/themes/mystique

csak letöltési statisztika van.

A teljes fordításával nincs gond, mert tartalmaz magyart is, csak jópár helyen átírtam!

Ugyan ez a problémám a Pie Register nevű sablonnal.

http://wordpress.org/extend/plugins/pie-register/

Ezt írja az admin panelemen:

Quote:

Jelenleg a(z) 1.1.9a verzió van telepítve. Frissítés a(z) 1.2.0 verzióra!

WordPress kompatíbilitás 3.0: 100% (a szerző szerint)

Viszont itt van Changelog!

Quote:

**v1.2.0 June 25 2010

Fixed Image uploads errors.

First step to Compatiblity to Wp 3.0

Ezt a sablont is teljesen átírtam. Lemagyarosítottam teljesen, plusz a beállításokkal is szenvedtem sokat, míg jólett. (legalább 1 hetet)

Viszont itt kéne frissítenem, mert azt írja, hogy kompatibilitás wp 3.0 (viszont wp 3.0-ra frissítés óta is tökéletesen működik)

'Tomikaa' wrote on '2010-07-26:

Ezt a sablont is teljesen átírtam. Lemagyarosítottam teljesen, plusz a beállításokkal is szenvedtem sokat, míg jólett. (legalább 1 hetet)

Viszont itt kéne frissítenem, mert azt írja, hogy kompatibilitás wp 3.0 (viszont wp 3.0-ra frissítés óta is tökéletesen működik)

A képfeltöltési bugfix nem tudom mit takarhat, de gondolom nem biztonsági frissítés. Ha valóban semmi hibát nem találsz a működésében, akkor szerintem felesleges frissítened, ha nem akarsz.

A Mystique-kel kapcsolatban: ha az is csont nélkül működik és tényleg annyira fontosak az általad beleírt magyarítások, akkor szerintem ne frissítsd az automatikus frissítéskezelővel. Töltsd le a sabloncsomagot és a hu_HU.po-ban amikor időd engedi, írkáld át a kifejezéseket a saját szóhasználatodra. Amikor kész van, átnevezed a csomagban lévő könyvtárat pl. mystique1-re, ftp-vel vagy a WP saját sablonfeltöltőjével feltöltöd és aktiválod. Így ha valami gallyra menne, még mindig megvan a régebbi verzió is.

Tomikaa: Ezzel én is szoktam szívni. Ezért újabban, ha nem vagyok rá lusta :wink: , akkor a sablonfájlok módosítása közben írom egy word doksiba, hogy mit hol módosítottam.

Lehetőség még a WinMerge program, ami két fájlt tud összehasonlítani tartalomra és jelzi, hogy hol tér el, így gyorsan megtalálod a saját módosításaidat.

Vagy megtalálod, hogy hol módosították az új verziót és hozzáírod… smile.gif

Köszönöm szépen a segítségeteket!

Jövőhéten több időm lesz, szabin leszek 1 hétig, aztán majd valamit ügyeskedek :rolleyes: