Sziasztok! Bevezetésnek annyit, hogy max 1 órája ismerkedem a WordPress-el, úgy, hogy közben kajáltam is egyet. Az is az igazsághoz tartozik, hogy kb. 1 hónapja ismerkedem a Joomlával, ami eddig nagyon tetszik nekem, de most a kíváncsiságtól vezérelve feltettem a WP-t egy másik tárhelyemre, hogy kipróbáljam ezt is. Már ennyi idő alatt is azt észre vettem, hogy talán sok mindenben egyszerűbb a WP kezelése és sok minden benne van alapból.
De igazából még nem sikerült nagyon áttanulmányoznom, egyrészt az idő szűkössége miatt, másrészt, mert ez alatt az idő alatt próbáltam feltölteni egy új sablont, de sehogy nem akar sikerülni. Kiválasztom a zip fájlt, de azt írja nem tud csatlakozni a szerverhez, de közben ha TC-ben felmegyek a szerverre FTP-n, akkor meg látom, hogy feltöltötte… amúgy meg akármit csinálok, azt írja ki, hogy ismeretlen hiba történ…
Amúgy bocs, ha esetleg van már ilyen téma, de hiába írtam be a keresőbe, nem találtam semmit. A témákat is el kezdtem olvasgatni, de felénél meguntam. Ezért nem látom értelmét, hogy minden hülyeség miatt (pl. emiatt is, ami miatt én nyitok egy újat) lehessen új témát nyitni, mert egy idő után átláthatatlan lesz szerintem az egész… lenne 1 db WP sablonok téma és ott lehetne az ezzel kapcsolatos dolgokat megbeszélni… de ezt csak mellékesen jegyeztem meg.
Nem csak itt van ez, hanem mindenhol. Jó az, ha specifikus témák vannak, csak szerintem egy idő után nagyon elaprózódik az egész.
Mármint hova mit töltött fel? a wp-content/themes mappában kell lennie annak a mappának (és nem zipnek) ami a sablon fájljait tartalmazza…tehát így: wp-content/themes/sablonneve/
Wordpress alatt rengeteg dolgot meg tudsz csinálni realtive egyszerűen: csak olvasni kell hozzá forum&codex. Viszont kulcsfontosságú az ,hogy ha komolyan használni akarod a rendszert, előbb-utóbb kódban kell turkásznod avagy kismillió beépülővel felszerelned a wp-d.
sablonról azt mondod h feltöltötte, pedig azt mondja nem. Ezt nem igazán hiszem el. Max az upgrade mappába tette fel a zip fileodat. Viszont a “sablon feltöltése” = wpcontent/themes/sablonsajatmappaja mappába való KICSOMAGOLT sablonfileok elhelyezése.
“amúgy akármit csinálok”. Megfogalmaznád pontosabban?! Az “ismeretlen hibát” pedig milyen felületen adja?! WP-s hibakezelő?!
eselteg ha a legkevésbé is olvastál a fórumtémákból v mint utolsó bekezdésed kritikája enged következtetni: jártál már fórumon. Ha kérdezel akkor írd le a hibán kívül a környezetet is: pld szolgáltató…
Balou
Igen! Én is így csináltam egyből. Tehát, hogy a themes könyvtárba másoltam be a sablont. Azt nem mondtam, hogy ezt a sablont az Artisteer sablonszerkesztővel készítettem, ami Joomla sablon esetében maximálisan bevált. WP sablonnál úgy látszik valami hiba történt. Később próbáltam egy netről leszedett sablont feltenni, az admin felületen a feltöltéses módszerrel. Ott írta ki, hogy nem tud csatlakozni az FTP szerverhez. Az meg már nem jutott eszembe, hogy ezt a másik netes sablont csomagoljam ki és úgy tegyem fel a themes könyvtárba. Most megtettem és működik!
Köszi!
Amúgy valaki készített már működő WP sablont Artisteer 2-ben? Szerintem iszonyat jó program. Konkrétan ilyen hülyéknek való mint én, akinek fogalma sincs a webprogramozáshoz és a CSS-hez stb… Itt az általam szerkesztett oldal: www.hbapro.hu
Üdv!
hgrg
Igazad van! Sokszor nem vagyok elég konkrét!
Itt az is közrejátszik, hogy tényleg ma láttam életemben először WP-t. Hogy mennyire akarom komolyan használni, még fogalmam sincs. Jelenleg 2 Joomlás oldalt szerkeztgetek. Az egyik a munkám, a másikat haveromnak szivességből. Pár további kérdésedre válaszoltam az előző válaszomban.
Ez most egy kicsit elüt ettől a témától, ha van ilyen külön fórum, akkor szóljatok és megyek oda. De valaki meg tudná röviden fogalmazni, hogy mi a lényegi különbség a 2 CMS rendszer között? Valaki azt mondta ma nekem, hogy ez a WP kevésbé alkalmas komolyabb, összetettebb honlaphoz. Inkább egyszerűbb blogos oldalakhoz jó.
Üdv!
Szerintem azért ez így nem igaz, hogy csak egyszerű blogokat lehet vele készíteni, szerintem mondjuk az aláírásomban szereplő oldalam sem csak egy egyszerű blog. Vagy mondjuk nézz meg egy magazin stílusú sablont. Össze nem lehet hasonlítani a joomlával és legalábbis nem fogom mert még valaki a végén megsértődik.
elég elvakult vagyok ilyen téren, főleg ha joomlát hozzák fel példának. Egy biztos, nekem voltak Joomla oldalaim, de mindegyikből wp lett.
A sablonról pedig még annyit, hogy azért nem igazán egyezik a joomla meg a wp sablon felépítése, neked azért nem jelent meg minden bizonnyal mert nem volt feltöltve a sablon könyvtárába a style.css fájl.
Hi!
Jól néz ki az oldalad. Szerintem nyugodtan összehasonlíthatod!
Én biztos nem fogok megsértődni, más “Joomlás” meg szokott ide járni rajtam kívül?
De akkor elvileg mindent meg lehet oldani WP-el is, amit Joomlával? Mert tulajdonképpen a többi dolog, hogy most melyikben hogyan lehet csak részletkérdés szerintem, megszokás kérdése. De ha nincs 1 olyan kiemelkedő dolog sem, amivel az egyik kitűnne a másiktól… De mondjuk érdekelne, hogy neked mi volt az ok, hogy átváltottál WP-re?
A sablon kérdésre visszatérve. Biztos az volt a baj, hogy abból az artisteer-es fájlból akartam eportálni WP sablont, amit a Joomlás oldalamhoz készítettem. Azóta megnéztem, és ha eleve WP-s sablont kezdek el szerkeszteni, és úgy exportálom, akkor tökéletesen működik. Ismeritek amúgy a progit? Iszonyat jó szerintem!
Üdv!
Ennek nyitok egy topikot a presszóban, folytassuk ott a dolgot.