Sablon telepítés és beállítás

Sziasztok!Kinéztem a honlapomnak (http://gerbovicspeter.hu/) egy új sablont, fel is telepítettem, be is kapcsoltam és működik is. 3 gondom van vele - most a régi van visszaállítva egyenlőre.


  • A fejlécben van jó pár statikus oldal, ami most rejtve van. Ezeket az új sablonnál nem tudom elrejteni (Az oldalak a láblécben is megjelennek az újnál, ott sem tudom).
  • A fejléc fájljában nincs “Home” felírat, így ezt nem tudom magyarosítani.
  • A kategóriáknál az Online MLM kategória nem jelenik meg, a többi meg igen.    Erről a sablonról lenne szó: http://wordpress.site5.net/colorbold/    Letöltöttem és a zip mappájában volt a sablon (telepítve), pluginok és egy license txt fájl. Ezzel az utolsó kettővel nem tudom mit kell csinálni. Ebben kérném a segítségeteket. :slight_smile:    Köszönöm előre is!

“egyenlőre” - most matematikáról van szó, vagy a jelenlegi helyzetről?“- A fejléc fájljában nincs “Home” felírat, így ezt nem tudom magyarosítani.” - rakj bele! :o“pluginok és egy license txt fájl. Ezzel az utolsó kettővel” - ugye nem mondod komolyan, hogy nem tudod mit kell csinálni egy pluginnel? :blink:

Minimális a HTML kód tudásom >> hogyan tudok Home-ot beletenni, amit amúgy Kezdőlapnak írnék?Plugint tudok telepíteni, csak furcsa, hogy sablonhoz külön plugint kell telepíteni, amikor anélkül is működik. Mind1, felrakom…A license txt fájllal mit kell csinálni? Gondolom nem ok nélkül van a sablonhoz?

Például:Code:<a href="http://gerbovicspeter.hu/">Kezdőlap
valahova a header.php-ba, a menük kezelése részhez illeszteni.

A licensz fájlt nem árt elolvasni, de legalábbis feltölteni a sablonfájllal együtt, aztán ott jól van, ahogyan van.

A bővítményt azért kell feltölteni (ha már nem lenne fenn), mert a sablon valamely' funkciója bizonyos esetben használhatja, kellene használnia. Ugyanakkor a kívánt bővítmény szerzője nem azonos a sablon szerzőjével - szerzői jogok miatt (is) viszont nem csomagolhatja csak úgy a sablon mellé.

Köszönöm szépen a segítséget! Végül is egy másik sablon mellett tettem le a voksom ideiglenesen. Abban tudsz segíteni, hogy az oldalsávból hogyan lehet kitörölni a banner hirdetéseket? Alapból benne vannak, és nincs a sablonnak külön beállítási lehetősége, ahol ki lehetne kapcsolni.

ej bakker, hát könyörgöm, tölts már le egy ingyenes html szerkesztőt és túrd fel a sablon fájljait.

olyannyira de olyannyira alap dolgokat kérdezel, hogy én pirulok!!!

az egészben az a szép, hogy mindenről tudsz biztonsági másolatot csinálni, tehát nem qrhatod el!!!

szóval egy kis önállóságot ha lehetne, köszönöm!ja, és ne idézgess már be folyton, így “Új választ”! köszi.

Tudom ajánlani a következő szoftvert:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/firebug/

Ez a Firefox-hoz kapcsolódó kiegészítő, ami segítségével az oldalak HTML és CSS kódjait tudod kiolvasni és ezáltal könnyűszerrel szerkeszteni is.

Illetve weblapszerkesztéshez ezt ajánlom:

http://notepad-plus-plus.org/