Sablon módosítás (momentous, buddyboss)

ÜdvTudna valaki segíteni hogy hogyan lehet a Momentous témában az alábbi módosításokat végrehajtani?


 • a háttérképet lehet ismétlődőre állítani vízszintesen és függőlegesen, vagy akkorára hagyni amekkora a kép maga, de széthúzni nem. Én széthúzni szeretnék egy képet akkorára amekkora a monitor.  [s:1ece9izz]- a linkek, képek és videók a postokban nem működnek, le vannak tiltva és csak akkor jelennek meg ha rákattintok és megnyitom teljes oldalban[/s:1ece9izz]  [s:1ece9izz]- automatán odateszi a tovább tag-et amit én nem szeretnék, hanem manuálisan használnám. Bár a megjelenítendő karakterek számát megtaláltam és nagyobbra állítottam, de ha kifér már az egész szöveg akkor is odateszi a “continue reading”-et.[/s:1ece9izz]  Melyik fájolkban miket kéne keresnem? Szájbarágós választ ha lehet :slight_smile:  Itt elérhető a téma amiről beszélek:

  https://wordpress.org/themes/momentous-lite/  Szerk: a kihúzottra megtaláltam a megoldást más kérdésénél.

Senki nem tudja hogyan lehet stretch-elni a hátteret? Csak nem lehet olyan bonyolult :frowning:

Sablon style.css végére:

<br />
body.custom-background {<br />
background-size: cover;<br />
}<br />

```<br />
Megjelenés -&gt; Testreszabás -&gt; Background:<br />
<br />
-Nincs ismétlés<br />
<br />
-Közép<br />
<br />
-Rögzített

Üdv!Remélem jó helyen teszem fel a kérdést. Vásároltam egy sablont és a blog bejegyzések oldalát szeretném megváltoztatni. Az alapvető probléma az, hogy a bejegyzés közzététele után kétszer is megjelent a bejegyzés címe. Egyszer a kiemelt képben ( ami a sablon sajátja, ezt szeretném is megtartani) másodszor a bejegyzés előtt. A bejegyzés előttire nincs szükség, így azt egy pluginnal eltuntettem, azonban így maga a cím ott van, csak nem látszik. Emiatt a cím helyén egy nagy üres sáv van. Ezt szeretném csökkenteni, eltüntetni. Készítettem egy képet, hogy miről beszélek.

[attachment=0:jjg5ai48]Névtelen.png[/attachment:jjg5ai48]Ugyan ez a problémám a bejegyzés után is, mert a szöveg vége és a komment formja között is hatalmas üres rész tátong.Fontos, hogy kódolásban nem vagyok otthon, de azért nem is ismeretlen a dolog, ezért jó lenne, ha kicsit laikusaknak is érthető válasz érkezne.Minden segítséget előre is nagyon köszönök!!!

Ha tudnál linket adni az oldaladhoz, könnyebben tudunk segíteni. :slight_smile:

Amúgy használd ezt: területre viszed az egeret, jobb klikk, majd elemzés. :wink:

Sikerült megoldanom a javasolt módszerrel!Köszönöm! :slight_smile:

syska wrote:
Ha tudnál linket adni az oldaladhoz, könnyebben tudunk segíteni. :)
Amúgy használd ezt: területre viszed az egeret, jobb klikk, majd elemzés. ;)
Az eddigit is nagyon köszönöm, azonban felmerült még egy dolog, amiben segítséget szeretnék kérni. Amikor jobb klikkel az elem vizsgálatára kattintok, akkor előhozza a kódot, amiben módosításokat tudok végrehajtani, de menteni nem tudom. Azt szeretném megtudni, hogy hol találhatom meg a fájlt amit szerkeszthetek és menthetek, hogy a módosítások megmaradjanak? Egy html fájlnak tűnik a kód alapján, de nem találom egyszerűen sehol...

Nagyon köszönöm a segítséget!!!

A vzsgáló második sorában láthatod, hogy az adott elem hol lakik. A sablonod fájljai között megkeresed, és átszerkeszted (vagy a style.css-ben).

Ezt esetleg egy screenshottal meg tudnád mutatni, mert nem látom sehol. A Style.css pedig semmit nem tartalmazt, csak hivatkozik más css fájlokra, amikben szintén nem találom, amit keresek. :frowning: Mindenképp az a fájl kellene, aminek a kódja lejön a vizsgálatkor…de nem látom a forrását…

Képernyőmentés csatolva.

Köszönöm szépen a képet! Elnézést kérek érte, de továbbra sem látom hol mutatja a fájl helyét amit szerkeszteni szeretnék…Tüzetesen átnéztem a képet de sehol nem találom rajta.

Mutasd légyszíves az oldalad url címét, esetleg képernyő mentést, hogy mire gondolsz, melyik részre, és biztosan seít valaki. Vakon baromira nehéz.

Mellékelek egy képernyőmentést. Nyíllal jelöltem, hogy mit szeretnék kiszedni, illetve bekarikáztam a kódot, aminek a helyét szeretném megtalálni, hogy szerkeszteni tudjam, mert ezen kívül még néhány dolgot szeretnék módosítani.

Farkas Győző wrote:
Mutasd légyszíves az oldalad url címét, esetleg képernyő mentést, hogy mire gondolsz, melyik részre, és biztosan seít valaki. Vakon baromira nehéz.
Mellékelném a linket is, de nem akarom, hogy egy google keresésnél ezt az oldalt is esetleg lehozza a későbbiekben, ha az oldalra keresnek. Vagy ez butaság?
Nagyon várom a válaszokat!

Köszönöm szépen!

Spacious sablont használom, és szeretnék 2 módosítást.


 • bal oldalt header -ben van a logo, és jobb oldalt a menu. Szeretném ha a menü is bal oldalt lenne a logó után.


 • jobb oldalra pedig a facebook logót szeretném rakni, linkkel. Esetleg még a nyelv váltót /polylang/

Sziasztok!

Van egy oldalam és sajnos nem tudom a szegélyt a szöveg mellől levenni, de nem tudom hogyan kell.

Nem értek a weboldal fejlesztéshez csak autódidakta módon csinálom magunknak.

Kérlek benneteket, hogy legyetek a segítségemre.

Az oldal http://www.reparetekmogyoro.hu

Már a nyitó oldalon is látszik, hogy a szöveg és a háttér között van egy szegély amit nem tudok eltüntetni.Hogyan kell???

Köszi

Kis Dóra

A használt Pulp sablonegy fizetős sablon, és jár hozzá a támogatás, ezért célszerű oda fordulni. (Egyébként pedig, ez direkt így van megoldva, a bemutatóoldalon is kétszik. A CSS-ben kell majd kicsit turkálni.)Viszont, az általatok használt WordPress 4.4.3-as verzió, amit a 4.5.2-es verzióra kellene frissíteni, már csak biztonsági okokból is.

Köszönöm szépen. Eddig nem vettem igénybe a támogatást azt sem tudom hol kell.

A frissítést meg megkeresem hol lehetne megcsinálni.

Esetleg abban tudsz e segíteni hogy kihez forduljak a támogatásért?

Köszi

Kis Dóra

Itt: wordpress/wp-content/themes/pulp/style.custom.css - 52. soránál módosítsd erre:

<br />
box-shadow: none;<br />

Aha értem. Nagy bajban vagyok nemtudom hogyan kell megnyitni a saját oldalamon ezt a ccs