Sablon menü - felül

Sziasztok!



van-e olyan sablon, ami képes felülre tenni a menüt?



Van egy megépített oldalam, twenty-eleven módosítás, jobboldalt van beállítva jelenleg.

Pl. a jelenlegi alapsablon a twenty sixteen, vagy https://wordpress.org/themes/search/top%20menu/

Ok köszi. Valami ilyesmire gondoltam, azonban közben változott a projekt, és más lett az igény. :frowning:



.

De ha már itt vagyok - olyat lehet csinálni, hogy az oldalsávot (sidebar) teljesen kikapcsolni… akár ha szerkesztéssel is?

igen.

Köszi a kimerítő választ.



Már csak annyit, hogy ha segítenél, hogy hogyan lehet?

Kicsit kevés infót mondtál, ahhogy, hogy pontosabb választ kaphass.

Widget-et tettél bele?

Van a sablonodban sidebar.php? Ebben van bármi alap tartalom?

Css szerkesztéshez értesz?

:slight_smile:

magampista wrote:
Köszi a kimerítő választ.

Már csak annyit, hogy ha segítenél, hogy hogyan lehet?

Az első kérdésedre kb. 7,5 órán belül kaptál pontos választ.
Nagyjából 7 nap (!) múlva megköszönted a választ, és közölted, hogy változott az igény. majd - mintegy mellesleg - kérdezted, hogy ki lehet-e kapcsolni az oldalsávot. Azt nem mondtad, hogy melyik url, vagy melyik sablon melyik oldalsáv, tehát a kérdésre a válasz helyesen az, hogy igen.
(Nem mellesleg közel 5 órán belül kaptál választ.)

Most, már csak bő 3,5 napot kellett várnom, hogy rosszallásodat fejezd ki, mert kaptál választ a kérdésedre. Ugyancsak csípőből azért megkérdezed, hogy segítenék-e.

Az egész Fórum, a Közösség arról szól, hogy igen, segítünk! Segítünk, de nem sült galambot reptetünk, és nem glédába állunk, hogy valaki szeretne-e valamit.

Syska leírta azt, amire már az első mondattól kezdve várunk; ha te megmutatnád/megmondanád, hogy melyik munkadarabon mit szeretnél csiszolni, és a nagy ráspolyozás közben hol akadtál el, akkor szívesen segítünk, mert önként ezt vállaltuk (nem csak mi, adminok, hanem sok kedves Fórumlakótárs is).

Jaaa, nem tudtam, hogy időre megy vazze!

syska wrote:
Kicsit kevés infót mondtál, ahhogy, hogy pontosabb választ kaphass.


Nincs benne widget, és van sidebar.php. A cél az, hogy csak az oldalak és a bejegyzések jelenjenek meg egyelőre, és az oldalsávnak még a helye se legyen látható. Később majd változhat, mert tervezve vannak bővítmények, de perpill így van az elképzelés.
magampista wrote:
Jaaa, nem tudtam, hogy időre megy vazze!

Nem, nem időre megy. És nem is az volt a lényeg.
Az idővel azt kívántam jelezni, hogy a segítség gyorsan várható.

Áruld már el végre, légyszíves, hogy melyik sablont szeretnéd átszabni, hadd segítsünk már! ;)

Mivel ilyen mélyen nem ismerem a wp-t, csak találgatok. Azt tudom, hogy moduláris, de hogy mennyire és miképp lehet “kézzel” módosítani, azt nem tudom - ezért is nem tudtam volna előre leírni mi is a pontos kérdés, és ezért nem is tudtam mire vártok, mivel nem is jelezted, hogy vársz valamire.



Nincs kiválasztott sablon, amelyiket jobban tudom szabni, egyelőre próbálgatom. Azt hittem az alap az nagyjából ugyan az.



Most a szokásos Twenty Eleven van soron, ez úgy néz ki megfelelő, mert kikapcsolható, illetve megfelelően egyszerűen lehet responzív fejlesztésekre használni. Nekem.

Mivel sem a sablon nevét nem árultad el, sem linket nem adtál, így annyit tudok csak segíteni:

vaaaagy
  • válassz sidebar nélküli responsive sablont

+ légy kicsit kedvesebb, türelmesebb.

Köszi. Mint írtam, épp az a bajom, hogy nem tudok eligazodni, így ugye nehéz sablont választanom. Ha nem azonos a felépítési rendszerük, akkor marad a próbálgatás, illetve ami linket adtál, azt mindenképp tanulmányozni fogom a jövőre tekintettel. Most azonban egy áthidaló megoldásként időnyerésként írtam egy html oldalt, amíg ez nem tisztázódik, addig az lesz.



Kösz.



(Nem tudom miért én legyek türelmesebb, mikor a lecs__szés jön, hogy nem adok infót, de hát kérdés sem volt, - elég nyilvánvaló, ha valaki nem ért valamihez, akkor önállóan nem tud információt közölni. … és még én kapom a figyelmeztető státuszt. Nevetséges! ( ez nem neked szól, neked köszi)

A figyelmeztetés státusz tőlem ment, 2x is, pár napos figyelmeztetéssel (Pár nap múlva törlődik, ha minden rendben lesz.)






Többször nem szeretnélek figyelmeztetni; ne idézd az előtted lévő hozzászólást. Nem loptuk a szemünket, hogy kisilabizáljuk a lényeget a sok visszaidézés között. A tárhelyet sem lopjuk, amit használsz ingyenesen, hanem mi fizetjük, zsebből.

Azért hozzuk a szabályokat a saját házunk táján, hogy azt a vendégeink is tartsák be. Ha nem tetszenek a szabályok, akkor nem kell vendégségbe járni.



Ha bemegyek valahova, akkor kint letörlöm a lábamat, határozottan, de nem erőszakosan köszönök, udvariasan elmondom a kérésemet, meghallgatom a választ, megköszönöm, elköszönök, távozom, becsukom az ajtót magam után.

Ennyire egyszerű a feladat.

Miért olyan bonyolult feladat, megmondani, hogy az x-y sablont szeretném így és így átalakítani, ezt csináltam, de elakadtam, mert.., ez a hibaüzenet érkezett, amikor..., vagy ilyesmi.

Itt igazán szívesen segít bárki, senki nem cseszett le, csak akkor szaladt el az agyvizem, amikor a kérdésedre kapott válaszod után közlöd, hogy változott a koncepció, inkább másra adjunk választ, de azt nem mondod meg, hogy mivel kapcsolatban, aztán türelmetlenkedsz.

Arra is nagyon ugrok, ha valakit szép szóval figyelmeztetünk, hogy ne idézze az előtte lévő hozzászólást. Zavarja az átláthatóságot, felesleges helyet foglal, nehéz más, hasonló gonddal küzdőnek kihámozni a valódi tartalmat, meg itt, nálunk, ez a szokás. Más fórumokon is illik odafigyelni az adminra, ha valamiért citálja a házirendet (nem mellesleg,majdnem minden fórumszabályzat tartalmazza, hogy ne idézz feleslegesen, se mást, se önmagadat).

Köszöntem, kérdeztem - ennyire egyszerű ez.



Szerintem elég világosan kérdeztem, miután megtudtam mi a pálya nagyjából, akkor leírtam konkrétan a kétségeimet is. Ennyire egyszerű ez.



Leírtam azt is, hogy a tévedésem abban áll, hogy nem tudtam, egyforma-e az alapszerkezetük. Ennyire egyszerű ez.



Csak egy kis jóindulat kérdése - ennyire egyszerű ez!



Az idézéseket automatikusan teszi oda, ha rányomok a válaszra - ennyire egyszerű ez! Ugrálj akkor!



Meg ne alázkodjak? … méltóságos uram!


Nem akarom felvenni a “nagyarc”-stílusodat, ezért

1./ elmondom, hogy az idézetet nem odateszi, hanem felajánlja. Ctrl+A és Del, ha nincs rá szükség. Ha van is, akkor is annyit hagyunk meg belőle, amennyire feltétlenül szükség van az azonosításhoz, hogy mire is válaszolunk (mert pl. nem a közvetlen előttünk lévőhöz, hanem másikhoz szólunk hozzá.



2./ Segítek: a 11. hozzászólásnál hoztad szóba a “modularitást”.



3./ Senki nem kérte, hogy “alázkodj”. Önmagad erőlködésébe igyekszel belecsavarodni, de ne félj: nem hagyjuk. :slight_smile: :slight_smile:



4./ Mivel ez a téma már nem a “sablon menü - felül”-ről szól, le is zárom. Ha másik kérdésed támad, tedd fel a megfelelő helyen, vagy nyissál újat.