Sablon létrehozása

Van egy nagyon jó sablanom és megvan hozzá a photoshop fájl is amit lehet szerkeszteni viszont a gond az vele hogy nincs egyáltalán fedarabolva csak egy kép az egész és így a kívánt képet nem tudom felülírni.Mit tudok tenni?

Ha egy kép, tehát nincsenek rétegekre bontva, akkor az nem PS fájl, csak egy képfájl, amit a PS-ben nyitottál meg,és kb semmit se tudsz vele kezdeni komolyabban…

Hát azért én dolgoztam már jpg meg png fájlból és megoldottam. :slight_smile:

Szerintem nem túlzottan nagy kaland kivágni majd méretre igazítani…

Attól függ,milyen grafikáról van szó,ezt ne felejtsétek el…Efrud,emlékeim szerint volt már,hogy szitkozódtál,hogy küldjenek psd-t mert nem tudsz dolgozni :stuck_out_tongue:

yoh, hát ha mindenen 5 kiló szöveg és egyéb cucc van ill. a képeknek csak 0,01%a használható…

Volt ja, amikor ott volt a szöveg, jól emlékszel Balou. :slight_smile:

'Balou' wrote on '2010-03-27:

Ha egy kép, tehát nincsenek rétegekre bontva, akkor az nem PS fájl, csak egy képfájl, amit a PS-ben nyitottál meg,és kb semmit se tudsz vele kezdeni komolyabban...

rétegekre van bontva psdben a kép, de nincsen feldarabolva szeletekre vágva..

erről a témáról lenne szó: http://www.smashingmagazine.com/2009/01/28/vintage-and-blues-wordpress-themes/

le lehet tölteni a psdt is meg mindent:)

nézzétek meg:)

megnéztem. van benne minima 50 layer. csak azt nem értem, hogy mit szeretnél Te ezen darabolni? :o

Én se értem igazán,hogy miért nem a kész sablont szeded le…max ha valamit át akarsz variálni rajta…de akkor az meg már rajtad múlik,hogy mit hogyan vágsz ki…amúgy az 50 layer még nem is sok :smiley: (Magamból kiindulva… :smiley: )

hát igen lekaptam a kész sablont, de ott az images mappában már szerepel a headernek a képe viszont a psdn nincs kijelölve hogy mettől meddig tart a header képe és így akkor hogy írom azt felül??:slight_smile:

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne ,hogy van arra valami program, ami a photoshop dizájnból wordpress sablont készít?

Köszi:Pisti

Ilyen program nincs és nem is lesz szerintem. A jelenlegi sablon készítő programokról is bátran ki merem jelenteni, hogy nem érnek semmit és mindenkinek azt tanácsolom hogy messziről kerülje el.

Most Efrudból a profi szólt ki. :slight_smile: :slight_smile:

A túlnyomó többség mégiscsak szórakozás szinten, a saját maga gyönyörűségére és bosszantására merül bele a rejtelmekbe - nekik azért ajánlom.

Sőt azt mondom, hogy kezdőknek sem ellenjavalt, hisz’ bármit is csinál, és belenéz a masinával együttmunkálkodásban kreált fájlokba, akkor hamarosan kihomályosul, hogy mi mitől, miért, miképpen működik.

Ha hajlandó tanulni, kicsit szenvedni, akkor egyre jobb dolgok jönnek elő, kezd valamit kapisgálni, sőt - mivel a WordPress azért kezesbárány - egyre jobb megjelenése lesz. Akkor már nagyobb biztonsággal tud leszedni jobb minőségű sablonokat, és a szerzett gyakorlat alapján könnyebben át is tudja faragni.

Mi, sokan, nem ebből akarunk megélni (nem mintha meg tudnánk… :wink: ), de van olyan jó “játék” mint pl. az iPhone tulajdonosoknak a kütyüvarázslat. :slight_smile:

Szóval, ebből az aspektusból: bátran előre arra az egy-két aránylag normális sablongyártó automatához (hamár a profik nem hajlandóak step-by-step cikkeket írni, hogy miként kell csúcskategóriás sablont gyártani a gyerek mobilján készült ugró cica képéből. :slight_smile:

Sziasztok!

Akkor leirnatok hogy mia menete. Hogyan kell fhotoshop dizájnból sablont készíteni?

Köszönöm!!!

http://codex.wordpress.org/Theme_Development

az, pedig hogy a Photoshop-ból a sablonképet hogy vagdosod fel, már rád van bízva!

Köszi a választ.

Ennyire nem tudok angolul,de azért köszi.

google translate

webforditas

sztaki

stbstb

http://www.google.hu/search?q=photoshop+wordpress+theme&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

Ennyire azért kell tudni, ha ezt a műveletet szeretnéd végrehajtani…