Van egy nagyon jó sablanom és megvan hozzá a photoshop fájl is amit lehet szerkeszteni viszont a gond az vele hogy nincs egyáltalán fedarabolva csak egy kép az egész és így a kívánt képet nem tudom felülírni.Mit tudok tenni?
Ha egy kép, tehát nincsenek rétegekre bontva, akkor az nem PS fájl, csak egy képfájl, amit a PS-ben nyitottál meg,és kb semmit se tudsz vele kezdeni komolyabban…
Hát azért én dolgoztam már jpg meg png fájlból és megoldottam.
Szerintem nem túlzottan nagy kaland kivágni majd méretre igazítani…
Attól függ,milyen grafikáról van szó,ezt ne felejtsétek el…Efrud,emlékeim szerint volt már,hogy szitkozódtál,hogy küldjenek psd-t mert nem tudsz dolgozni
yoh, hát ha mindenen 5 kiló szöveg és egyéb cucc van ill. a képeknek csak 0,01%a használható…
Volt ja, amikor ott volt a szöveg, jól emlékszel Balou.
Ha egy kép, tehát nincsenek rétegekre bontva, akkor az nem PS fájl, csak egy képfájl, amit a PS-ben nyitottál meg,és kb semmit se tudsz vele kezdeni komolyabban...
rétegekre van bontva psdben a kép, de nincsen feldarabolva szeletekre vágva..
erről a témáról lenne szó: http://www.smashingmagazine.com/2009/01/28/vintage-and-blues-wordpress-themes/
le lehet tölteni a psdt is meg mindent:)
nézzétek meg:)
megnéztem. van benne minima 50 layer. csak azt nem értem, hogy mit szeretnél Te ezen darabolni? :o
Én se értem igazán,hogy miért nem a kész sablont szeded le…max ha valamit át akarsz variálni rajta…de akkor az meg már rajtad múlik,hogy mit hogyan vágsz ki…amúgy az 50 layer még nem is sok (Magamból kiindulva… )
hát igen lekaptam a kész sablont, de ott az images mappában már szerepel a headernek a képe viszont a psdn nincs kijelölve hogy mettől meddig tart a header képe és így akkor hogy írom azt felül??
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne ,hogy van arra valami program, ami a photoshop dizájnból wordpress sablont készít?
Köszi:Pisti
Ilyen program nincs és nem is lesz szerintem. A jelenlegi sablon készítő programokról is bátran ki merem jelenteni, hogy nem érnek semmit és mindenkinek azt tanácsolom hogy messziről kerülje el.
Most Efrudból a profi szólt ki.
A túlnyomó többség mégiscsak szórakozás szinten, a saját maga gyönyörűségére és bosszantására merül bele a rejtelmekbe - nekik azért ajánlom.
Sőt azt mondom, hogy kezdőknek sem ellenjavalt, hisz’ bármit is csinál, és belenéz a masinával együttmunkálkodásban kreált fájlokba, akkor hamarosan kihomályosul, hogy mi mitől, miért, miképpen működik.
Ha hajlandó tanulni, kicsit szenvedni, akkor egyre jobb dolgok jönnek elő, kezd valamit kapisgálni, sőt - mivel a WordPress azért kezesbárány - egyre jobb megjelenése lesz. Akkor már nagyobb biztonsággal tud leszedni jobb minőségű sablonokat, és a szerzett gyakorlat alapján könnyebben át is tudja faragni.
Mi, sokan, nem ebből akarunk megélni (nem mintha meg tudnánk… ), de van olyan jó “játék” mint pl. az iPhone tulajdonosoknak a kütyüvarázslat.
Szóval, ebből az aspektusból: bátran előre arra az egy-két aránylag normális sablongyártó automatához (hamár a profik nem hajlandóak step-by-step cikkeket írni, hogy miként kell csúcskategóriás sablont gyártani a gyerek mobilján készült ugró cica képéből.
Sziasztok!
Akkor leirnatok hogy mia menete. Hogyan kell fhotoshop dizájnból sablont készíteni?
Köszönöm!!!
http://codex.wordpress.org/Theme_Development
az, pedig hogy a Photoshop-ból a sablonképet hogy vagdosod fel, már rád van bízva!
Köszi a választ.
Ennyire nem tudok angolul,de azért köszi.
google translate
webforditas
sztaki
stbstb
http://www.google.hu/search?q=photoshop+wordpress+theme&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
Ennyire azért kell tudni, ha ezt a műveletet szeretnéd végrehajtani…