Sablon és a fejrész

Kiválasztottam az Academica sablont, mert ez tűnt a legpraktikusabbnak. Viszont evvel a fejrésszel nem bírok el. Gondom:Széthúzza a kép és a szövegek közti területet. Két nagy fehér sáv is kialakult. Szeretném eltüntetni. Hogyan?Másrészt nem szeretnék a fejrészben KERESÉS dobozkát látni. (Nem olyan fontos oda és hosszú az intézménynév… - berakom widgetbe úgyis!) Hogy lehet eltüntetni?A melléklet mutatja a helyzetet.

header.php-ból el kell távolítani:

<br />
<div id="search"></div><br />

```<br />
<br />
style.css-ben a lenti kódrészekben a 30px és 50px-t csökkenteni kell:<br />

#header {
padding: 5px 0 30px;
}
#homeGallery {
margin-bottom: 50px;
}

Nagyon szépen köszönöm. Meg is próbáltam, mert tök világos, de láss csodát: nincs mentés gomb, így nem tudom elmenteni a változtatott fájlt. Pedig van írás jogom. Most akkor mi van? Az Academica rosszalkodik?

Íme az admin felület látványa!

Ha nem megy, akkor a fájlokat módosítsd a saját gépeden, majd töltsd fel FTP-vel.

a jogosultságokkal volt gond, de már rendben… köszi…A felsőt be tudom állítani, az teljesen jó most már, de az alsó fehér sávot nem bírom megtalálni, hogy kellene csökkenteni!

Megvan, sikerült! Köszi…Esetleg még egy: A widget címeket hol tudom erőteljesebbre szedni? Így nagyon beolvad. És nem találom… Köszi!

Minden nagyobb böngészőhöz létezik valamilyen “web developer toolbar” (pl: http://www.youtube.com/watch?v=8y_Y-IwztdI ),

amivel az oldal elemeit meg lehet vizsgálni, hogy milyen CSS tartozik hozzá és lehet szerkeszteni a tulajdonságokat.Egyébként ezt keresd a style.css-ben: p.heading