Sablon és a fejrész

Kiválasztottam az Academica sablont, mert ez tűnt a legpraktikusabbnak. Viszont evvel a fejrésszel nem bírok el. Gondom:

Széthúzza a kép és a szövegek közti területet. Két nagy fehér sáv is kialakult. Szeretném eltüntetni. Hogyan?

Másrészt nem szeretnék a fejrészben KERESÉS dobozkát látni. (Nem olyan fontos oda és hosszú az intézménynév… - berakom widgetbe úgyis!) Hogy lehet eltüntetni?

A melléklet mutatja a helyzetet.

header.php-ból el kell távolítani:

<br />
<div id="search"></div><br />

```<br />
<br />
style.css-ben a lenti kódrészekben a 30px és 50px-t csökkenteni kell:<br />

#header {
padding: 5px 0 30px;
}
#homeGallery {
margin-bottom: 50px;
}

Nagyon szépen köszönöm. Meg is próbáltam, mert tök világos, de láss csodát: nincs mentés gomb, így nem tudom elmenteni a változtatott fájlt. Pedig van írás jogom. Most akkor mi van? Az Academica rosszalkodik?

Íme az admin felület látványa!

Ha nem megy, akkor a fájlokat módosítsd a saját gépeden, majd töltsd fel FTP-vel.

a jogosultságokkal volt gond, de már rendben… köszi…

A felsőt be tudom állítani, az teljesen jó most már, de az alsó fehér sávot nem bírom megtalálni, hogy kellene csökkenteni!

Megvan, sikerült! Köszi…

Esetleg még egy: A widget címeket hol tudom erőteljesebbre szedni? Így nagyon beolvad. És nem találom… Köszi!

Minden nagyobb böngészőhöz létezik valamilyen “web developer toolbar” (pl: http://www.youtube.com/watch?v=8y_Y-IwztdI ),

amivel az oldal elemeit meg lehet vizsgálni, hogy milyen CSS tartozik hozzá és lehet szerkeszteni a tulajdonságokat.

Egyébként ezt keresd a style.css-ben: p.heading