S.O.S. Commentek blog oldalon

Sziasztok!Kérlek segítsetek, elakadtam a blogom hozzászólások rendberakásával. Jelenleg, ha valaki regisztrálni akar, akkor egy másik oldalra vinné az olvasómat. Egy WP oldalra.

Az oldal készülőben, tele vakszöveggel, ezt nem ér fikázni :slight_smile:

Szeretném, ha a posztom hozzászólója megadná az e-mail címét, lehetne hírlevelet küldeni utána neki, tehát lenne egy adminisztrációs oldalam a szerkesztőben…

Jelenleg egy login php-t próbáltam rárakni, megjelenik a hely, ahová szeretném, de visszaugrik a főoldalra, szóval ez sem működik valami miatt :frowning:

lemaradt az oldalam az előzőben:

www.bandamania.hu

Hát, először is: teljesen rossz helyre írtál - az a fórum szekció (Plugin karaván) a “pluginok dícsérete”, a júzerek által használt okos pluginok bemutatása. Nem árt a fórummal megbarátkozni kicsit, mielőtt írkálunk…Továbbá, hadd kezdjem egy elvi szintű hozzászólással. Jobb helyeken az szigorúan szabályozva van, hogy amennyiben te arra kényszeríted a látogatót, hogy kommenteléshez regisztráljon, az egyáltalán nem jogosít fel arra, hogy kéretlen leveleket/emileket küldözgessél neki! Hacsak ezt ki nem írod szabályzat gyanánt, hogy a regisztrálással beleegyezik abba, hogy felkerüljön a levlistádra.

Szerintem, az ilyen orv galádságok miatt van, hogy pusztán kommenteléshez mindenki rühell regisztrálni. Na, ha ezen túljutottunk, akkor lássuk, mit is akarsz.Ha regisztrálni kell, akkor az a wp-register.php file-on történne, de nálad ez - igen helytelenül - át van irányítva a wp-login.php-ra. Miért?Azt minden külön hókuszpókusz nélkül meg tudja a WP csinálni, hogy a kommenteléshez kéri a nevet és emilt - csak be kell állítani, ne piszkálj a kódba, ha nem érted, micsinálsz…Adminisztrációs oldalad mihez (kellene)? Olyan nincs a WP-ben, hogy belülről emileket küldözgetsz kéretlenül, mivel ahol a WP készül, ezt törvény tiltja.Regisztrálási űrlapot (formot) akarod WP Oldalra avagy a regisztrálás után átirányítani? Minek?

Jól mondta Moshu az első hozzászólás-sorban - a topic áthelyezve ide. :wink:

Rend a lelke mindennek :wink:

No, hát egyértelmű, hogy nem kéretlen levelekre gondolok, hanem olyanokra, akik hírlevélre feliratkoznak, majd ha akarnak, le róla. Ez számomra sem volt kérdés, de nem is erre voltam kíváncsi. Valami olyasmit szerettem volna, amiket pl. a webáéruházban is használok…

Sajna én ebben a témában nem vagyok úgy otthon mint ti, épp ezért a kérdések, és kérés a segítségre. Fogalmam sincs hogy került át a regiszterből, mit tanácsolsz Moshu, telepítsem újra a wordpresst?

Mint egyik tanult kolléga megjegyezte: ez nem Windóz, hogy furtonfeszt újra telepítsük, ha valami gond van vele…Nálad itt a baj: http://www.bandamania.hu/?p=155 - ott összevissza piszkáltad a kódot. Azon a helyen a comment form kell legyen, nem, amit te képzelsz. Ha jól van beállítva, és az a szüved vágya, akkor azt írja ki, hogy tessék előbb regisztrálni, addig nem mutatom a comment formot. Ehhez semmiféle kódot nem kell módosítani.

Állítsd vissza a sablont az eredeti formájában.

Beállítások > Általános: Tagság (membeship) alatt: bárki regisztrálhat és kommentelhez regisztrálás köll - legyen csekkolva.Vagy, ha nem ezt akarod, akkor kezd elölről a magyarázkodást.Ceterum censeo: a hírlevélre iratkozás és a commenthez való regisztrálás nem ugyanaz, és ha nem azt akarod, akkor minek kavarod a kettőt egy hozzászólásban?

http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=newsletterhttp://www.sendblaster.com/wordpress-newsletter-double-optin-widget/http://lorelle.wordpress.com/2007/02/16/subscribe-email-mailing-list-blog-update-alerts-and-newsletter-wordpress-plugins/

Ok, de ha regisztrálni szeretne, akkor nem úgy tesz, mint a blogodban, hanem elvisz ide:

http://www.bandamania.hu/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bandamania.hu%2F%3Fp%3D155

Ez azt jelenti, hogy csak azok szólhatnak hozzá, akik a wordpresshez regisztrálnak?

Azt szeretném, hogy bárki hozzászólhasson, azok megjelenjenek a cikkek alatt. A hírlevél most végülis másodlagos, később fórumot is szeretnék majd, de egyenlőre jó lenne, ha működne az oldal simán is…

valami ilyesmit szeretnék:

http://www.sg.hu/cikkek/62951/harmadszor_is_foldkoruli_palyan_a_kinaiak

ezt itt találtam a fórumozók hozzászólásai között, de aki írta nem jelez vissza nekem :frowning:


Marroni wrote:

Ok, de ha regisztrálni szeretne, akkor nem úgy tesz, mint a blogodban, hanem elvisz ide:


http://www.bandamania.hu/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bandamania.hu%2F%3Fp%3D155


Ez azt jelenti, hogy csak azok szólhatnak hozzá, akik a wordpresshez regisztrálnak?
Ne izélj mán... A WP oldalnak semmi köze a te blogodhoz!

Mondtam, hogy felejtsd el amiket szerkesztettél a theme/sablonban, és állítsd vissza az eredeti template file-okat. Addig csak az időt vesztegetjük...

Marroni wrote:
Azt szeretném, hogy bárki hozzászólhasson, azok megjelenjenek a cikkek alatt.
Hát, ha nem matattad volna össze a kódot, akkor a WP azt csinálja indulásból!


Nem értem, hogy mit nem értesz. Ha meg "bárki"... akkor mit szívóskodsz a regisztrálással? Ha bárki, akkor a fent említett 2 checkboxot NE pipálld be!

Oksa, erre holnap lesz módom, mert most nincs itthon nálam a szerverünk elérhetősége, mert ha jól értem ezt az ftp-n kell cserélnem.

Figyu, nem szívóskodom, egyszerűen csak nem értem. Nekem más a szakmám, én abban vagyok jó. Ehhez nem értek, ezért kell kérdeznem :slight_smile:

És köszi, hogy segítesz.

Szóval holnap lecserélem az eredetire a temlate file-okat. És jelentkezem, ok?

Na látod, én ezért nem szerelek autót, mert nem az a szakmám és nem értek hozzá… :wink:(ha meg nem értesz hozzá, mi a túrónak mászol bele a kódba még mielőtt kérdeznél???)

Szia Moshu!Igyekeztem rendberakni azokat, amiket tanácsoltál, köszi! Ha tudsz, kérlek nézzed meg, hogy szerinted így rendben lesz-e, ok? Győző barátod megemlített fent egy hírlevelet, közben azt is megpróbáltam feltenni, ez még folyamatban…

Előre is ezer köszi Nektek!

Nagyjából így működ egy WP indulásból.

Ha testreszabást forgatsz az agyadban: mindig csak egyetlen lépést próbálj, illetve kérdezz előbb (!).