RSS Sidebar widget probléma

A következő gondom van. Szeretném az oldalsávba widgettel meghívni egy másik blog RSS csatornáját de folymatosan ezt a hibaüzenetet kapom :

“Hiba történt; a csatorna nem elérhető. Próbálkozzunk később !”

• akármilyen rss csatornát hívnék be ezt kapom

• 2.6 WP fut

• az alap widget mellett kipróbáltam a KB Advanced RSS pluginnal is - a gond ua.

• tárhyle: extra.hu

Elképzelhető hogy a tárhely szolgáltató blokkolja valahogy ezt a lehetőséget ?

Az az oldal is extrás amelyikről beszeretnéd hívni?

Ugyanis az extra ügyel arra, hogy ne tudd máshol megnyitni frame-be azt a tartalmat ami náluk lévő tárhelyen van. Lehet ez a gond. Én az RSS Import plug in-t használom és megy gond nélkül, nézd meg hátha ezzel megy!

A forrás RSS akárhol lehet, sajnos nem jeleníti meg a sidebar widget ben irritated.gif Kipróbáltam amit ajánlottál de se ezzel se a default RSS widgettel se a KB Advanced RSS el nem működik a dolog.

Biztosan jó RSS címet adtál meg? Nem az oldal címét, hanem az oldal RSS forrás elérési címét kell megadni.

Nálam a widget hibaüzenetben szó szerint az általad leírt hibaüzenet jelenik meg, ha rossz címet adok meg.

Aztán olyan elemi hibát is vétettem már, hogy beírtam az RSS címet, katt a Megváltoztatt feliratra, de elfelejtettem a Változás mentésére kattintani. :slight_smile:

Farkas Győző wrote:

Biztosan jó RSS címet adtál meg? Nem az oldal címét, hanem az oldal RSS forrás elérési címét kell megadni.

Nálam a widget hibaüzenetben szó szerint az általad leírt hibaüzenet jelenik meg, ha rossz címet adok meg.

Aztán olyan elemi hibát is vétettem már, hogy beírtam az RSS címet, katt a Megváltoztatt feliratra, de elfelejtettem a Változás mentésére kattintani. :)

http://index.hu/24ora/rss/ --- ennél gondolom nem kell pontosabb megjelölés neki, és ez az esetek 99% ban működő csatorna. Persze elmentem stb. de se kép se hang - csak a hibaüzenet :(

Megnézem este az RSS widget forrását, de nyakamat rá, hogy megint extra tiltott le valami funkciót…

Bemásoltam, és nálam megy pikk-pakkra. Lehet, hogy valami más cocaság van fennforgásban. :frowning:

A WordPress egy Snoopy nevű HTTP kliens osztályt használ az RSS-ek letöltésére, ami most egyébként mindegy is. De a lényeg, hogy ez pedig egy bizonyos fsockopen függvényt használ, amit biztonsági okokból a szolgáltatók le szoktak tiltani.

Megnéztem extra.hu-n a phpinfo() -ban lévő disabled_functions nevű direktívát, és igen, valóban benne van.

Akkor ezek szerint az extrán semmien formában nem hívhatok be “külső” rss csatit ?

Sziasztok WP funok!

A WP 2.7 beépített rss widgetével van egy kis gondom.

Csináltam egy oldalt aminek a tartalmát szeretném behúzni egy másik oldal sidebar-jába rss widgetként.

mindkét oldal alatt wp2.7 fut.

Ahogy beírom az oldal rss címét a WIDGET beállításainál, rámentek e KÉSZ-szel, majd a VÁLTOZTATÁSOK MENTÉSE gombbal, az rss widget nem jelenik meg, és a rss URL helyén ez a szöveg jelenik meg:

“Hiba: a megadott cím nem tartalmaz RSS, vagy ATOM hírcsatornát.”

Pedig az RSS csatorna létezik, mert Firefoxszal tudom olvasni. Csak egyszerűen nem hívja be. Más rss címmel kifogástalanul működik, csak ezzel nem. Az adott oldal rss címe egyébként: http://www.tozsdecafe.hu/feed

valami miatt rosszul generálná a WP a rss csatornát? Próbáltam ezt a feedet tobb oldalba is behúzni csak tesztelés céljából, sőt próbáltam saját maga sidebarjába megjeleníteni híreket, de nem sikerült.

Megpróbáljátok? Ha már közzétettem a feedet, hátha rájövönk mi lehet a gebasz.

köszönöm!

csak egy tipp: miért force-olod a www-t?

legrosszabb wrote:

Sziasztok WP funok!

fun = móka

fan = rajongó

;)

http://www.tozsdecafe.hu/feed - nekem ez nem működik!

@hgrg: ha kiszedem a www-t a probléma akkor is ugyanaz! :slight_smile:

@mano: igazad van, kicsit mókáztam :slight_smile:

hát ezaz, hogy lehet hogy nem működik? Ez a WP automatikusan előállított RSS feedje. Miért nem működik? Bug? Én nem nyúltam hozzá, ás az oldal kb. egy napos.

pedig a feed valid… http://feedvalidator.org/check.cgi?url=http%3A%2F%2Fwww.tozsdecafe.hu%2Ffeed

Hol a túróban lehet a bibi?

msot meg megy! :smiley:

ez érdekes. mano kérlek, annyit tegyél meg hogy próbáld meg behívni egy RSS widgetbe ezt a feedet. Mit ír ki?

Nekem azt hogy “Hiba: a megadott cím nem tartalmaz RSS, vagy ATOM hírcsatornát.”.

De ha más feedet húzk be akkor tökéletes. Nem értem…

én bizIsten baromi szivesen segítenék neked, de az RSS az én Achilles sarkam, azt se tudom, eszik-e vagy isszák…, így szégyen ide vagy oda, halvány lila gőzöm sincs, hogy mi az az RSS widget és hogy hogyan kell oda bármit is behívni! :o

Ha wp 2.7-et használsz, akkor

Admin > Megjelenés > Widgetek > jobb oldalt fent válaszd ki valamelyik sidebart > majd RSS Hozzáadás > itt írd be a fenti feed címet a “Hírcsatorna URL címe:” mezőbe > kattints a KÉSZ gombra > Kattints a VÁLTOZTATÁSOK MENTÉSE gombra.

Ha ez megvan, és a rendszer elmentette, akkor ha rákattintasz a jobb oldalt fent a Szerkeszt/Edit linkre, jó esetben megmarad a feed URL címe. Na ez az ami nálam nem így történik, hanem helyette kiírja a hibaüzenetet.

működik.

egy újabb kérdés ebben a kategóriában. Remélem valaki tud nekem segíteni.

Kérdés: Hogyan olható meg hogy a WP beépített RSS Widgetjét használva, és bepipálva azt a mezőz hogy mutassa a dátumot

1. ne a dátumot, hanem csak az óra percet mutassa (H:i)

2. ne cím mögött jelenjen meg, hanem a cím előtt.

Azaz, jelenleg így néz ki egy RSS post a widgetben:

a post címe 2009. január 4. vasárnap

de így nézzen ki:

# 22:17 a post címe

kitakodtam at rss.php-ben a widget.php-ben Valahol ott lehet a megoldás... Tipp? Nagyon köszönöm!