RSS Plugin

Sziasztok, létezik olyan plugin, amelyikkel lehet úgy publikálni az Rss-re, hogy nincsen hozzá bejegyzés, tehát Rss postot írni. Még az érdekelne, hogy melyik az a plugin, amelyiknél be lehet állítani, hogy egy bejegyzésből mi menjen ki az Rss csatornán (pl képek,stb), továbbá rss stats plugint is keresnék.

Előre is köszi

Sziasztok,olyan RSS-plugint vagy programot keresek, amelyik egy az egyben kiváltaná a WP alapértelmezett hírcsatornáit. A beépített RSS kezelést egy külsőssel szeretném helyettesíteni. Tud valaki ilyennek a létezéséről?Az a nagy gondom, hogy az RSS-t néhány program és olvasó nem hajlandó megnyitni, mondván, hogy hibás a fájl, egy másik része pedig gond nélkül olvassa, ahogyan azt kell.

Konkrétan az alábbiak nem olvassák: FeedReader, FeedDemon, FeedBurner & az IE7.

Akik pedig tudják kezelni: Google Reader és Firefox 2.0.0.x.

Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel?Első gondolatom az volt, hogy valamelyik plugin bezavar és kikapcsoltam az összeset, de nem hozott változást, maradt ez a kompatibilitási probléma - ha annak lehet nevezni…Ötlet?

ha valid az rss, akkor a hiba nem nalad van.amugy pl. feedburner.

van plugin is hozza, amivel le lehet cserelni a beepitettet arra.

Köszönöm a választ!

Igazad volt, kiderült, hogy nem valid az RSS, azért nem működik egyes olvasókban.

A hiba oka a Google Analytics kódja volt, amit az index.php-ba szúrtam be. Sajnos ezt valamiért betette a generált RSS-be is, amitől az kifeküdt… Úgyhogy maradnak az alapértelmezett hírcsatornák és repül az Analytics.

Hasznald a Google Analytics for WordPress plugint, http://www.joostdevalk.nl/wordpress/analytics/az admin feluleten be tudod rakni a kodot, beallitod, hogy mely usereknek jelenjen meg a kod, és minden mast megcsinal (a feltetele, az, hogy lehet wp-header valtozos a temaban)

Az a plugin biztos jobb megoldás (több opció) - de ha normálisan teszed be az analztics kódot, nem lenne szabad, hogy zavarja az RSS feedet.

Nálam is némely blogokban, mindig a footer.php-ba rakom, a záró elé/fölé.Te melyik indexbe raktad? a sablon/theme index file-jába avagy a WP “rövid-édes” indexébe?


moshu wrote:

Te melyik indexbe raktad? a sablon/theme index file-jába avagy a WP "rövid-édes" indexébe?

A WP indexébe tettem, a gyökérbe. Mikor észrevettem a hibát, gondoltam rá, hogy keresen neki megfelelőbb helyet, de azóta még nem volt időm foglalkozni vele. Fenti plugint kipróbálom, köszönöm a tippet!

'trefx wrote:

A WP indexébe tettem' date=' a gyökérbe.[/quote']


Na, az az, amihez SOHA nem szabad nyúlni - azért kaptad a hibajelzéseket...


Mindig csak és kizárólag a sablon/theme index fájlot szerkesztgettyük..

Sziasztok!Nem tudtok egy plugint arra hogy megtudjam hányan olvassák az oldalam RSS-en?Üdv

Csoki


csakiistvan wrote:

Sziasztok!

Nem tudtok egy plugint arra hogy megtudjam hányan olvassák az oldalam RSS-en?

Üdv


Csoki

http://wordpress.org/extend/plugins/feedstats-de/

charlie wrote:csakiistvan wrote:

Sziasztok!

Nem tudtok egy plugint arra hogy megtudjam hányan olvassák az oldalam RSS-en?

Üdv


Csoki

http://wordpress.org/extend/plugins/feedstats-de/

Köszönöm!

HelloTudtok ajánlani olyan RSS plugint amivel a more funkció valóban működik az RSS olvasókban is?

Ugyanis ha most írok egy postot, a Google Reader lehozza egy az egyben, de én ezt nem szeretném!

Tipp?Üdv

a google reader kicsit máshogy mukodik mint egy sima rss olvaso.


charlie wrote:

a google reader kicsit máshogy mukodik mint egy sima rss olvaso.

Azaz, nem?


Nincs lehetőség ilyenre? Több oldalt is olvasok ahol csak a post címe, vagy csak pár sor olvasható a readerrel, bár szerintem ők nem wp-t használnak!


A google redaer miért nem "sima rss olvasó"?

Köszi a választ

Elnézést a belebeszélésért, lehet, hogy valamit nem pontosan értek.A WP2.5-ben lévő RSS widgetet be lehet úgy állítani, hogy az egész, vagy egy része jelenjen meg az oldaladon, dátummal, vagy anélkül.Én úgy képzlem az egész folyamatot, hogy írok egy bejegyzést (postot), vagy commentet (hozzászólást) az oldalamon, amit a WP átalakít valami RSS formátumra, rendre (Atom, RSS, mittudomén :)).

Aki kiváncsi, hogy mit írogatok, vagy nekem mit írogatnak a bejegyzéseimhe, az rákattint az átalakított RSS-bigyóra az oldalamon, kap egy címet (egy URL-t), amit bebarkácsol valahova a saját oldalára egy ilyen RSS olvasóba.

A WP2.5-ben adott ez az olvasófajta bigyó (RSS widget), amiben állítgathatom, hogy ebből mit, hogyan, és hol jeleníthetem meg.

Az MS Office-ban is van ilyen olvasásra feliratkozási lehetőség, meg sok mindenben másban is, pl. FireFox-ban is, Operában is, stb. Azt, hogy az utóbbiakban hogyan tudom beállítani, hogy csak a cím, az egész-, vagy rész-szöveg, stb. jelenjen meg, nem tudom, de ebből a szempontból - gondolom - nem is nagyon fontos.Nem tudom, hogy jól képzelem-e ezt az egész RSS izét (ha nem, akkor javítsatok !), de az oldalamon én így jelenítem meg, amiket szeretnék (több RSS widget-et használva, ahogyan azt Moshu itt a Fórumban írta valakinek), és fogalmam sincs, hogy miként, hogyan megy ki tőlem ez az RSS. Azt hiszem ez a WP dolga, nem is kell igazán foglalkoznom vele felhasználói szinten, csak akkor, ha nekiállok RSS izéket írni, összeállítani - kb. soha. :slight_smile: :slight_smile:Szép további napot !

Na, ne mind kavarjátok…

Az RSS-nek is (mint a kolbásznak) 2 vége van: ahonnan indul és ahova ér.

Amikor a sidebar-ba rakható widzsit kerül szóba, akkor az érkezési oldalról beszélünk. A sidebar widget arról szól, hogy MÁS oldalak feedjét berakod a magad blogjába.Ezzel szemben, ez az egész topik arról elmélkedik, hogy az indulási, kimeneteli oldalt hol lehet valamiképpen szabályozni. Alapállásban az admin > Settings > Reading-ben lehet állítani (és ha nem történt változás, ez a rész el van cseszve a legújabb fordításban)For each article in a feed, show:

Full text

Summary
Ezen túl vannak mindenféle pluginok.


'fgy_wp wrote:

Elnézést a belebeszélésért' date=' lehet, hogy valamit nem pontosan értek.[/quote']


nekem az a célom, hogy amikor a posztba beteszem hogy more, akkor az megjelenjen az RSS olvasóban is, így aktivizáljam a usert hogy menjen a site-ra elolvasni a cikket. De jelenleg ez nem működik(Google Readerben)!


Erre keresnék megoldást!


'csakiistvan wrote:

nekem az a célom' date=' hogy amikor a posztba beteszem hogy more, akkor az megjelenjen az RSS olvasóban is, így [b']aktivizáljam a usert hogy menjen a site-ra[/b] elolvasni a cikket.

kiemelés tőlem - m.

A komoly bloggerek szerint, akik ezt hivatásszerűen űzik, az általad okosnak vélt teknika általában visszüt: a nyálas olvasó NEM megy oda, azért sem, mert jól felbosszantottad ;) - legfennebb leiratkozik.

Arról nem is szólva, hogy a SEO szakik szerint a guggli NEM a html-t nézi meg az oldaladon, hanem a feed-et, és ha csak részlegest talál, csak annyit indexel!

moshu wrote:

A komoly bloggerek szerint, akik ezt hivatásszerűen űzik, az általad okosnak vélt teknika általában visszüt: a nyálas olvasó NEM megy oda, azért sem, mert jól felbosszantottad ;) - legfennebb leiratkozik.

Arról nem is szólva, hogy a SEO szakik szerint a guggli NEM a html-t nézi meg az oldaladon, hanem a feed-et, és ha csak részlegest talál, csak annyit indexel!

Az oldalam egy blog, így akik ovassák, el fognak menni az oldalra, ezzel nincs gond. SEO szempontból a bejegyzéseim 90 %-a nem sokat ér, a maradék 10 % pedig jól van megírva ahhoz a gugli megtalálja, méghozzá jó helyen!