routing, url rewrite, ilyesmik

Sziasztok!



Lenne egy kérdésem, ami nagyon nem hagy nyugodni.

Alapvetően a WP az egyik legszimpatikusabb rendszer, de van valami, ami nagyon zavar. Egy hozzáértő egyetlen egy gombnyomással megtudja, hogy ez az a rendszer, amit használok. Ezen az oldalon is ha nyomok egy F12-t akkor rögtön látom a linkekből, hogy wp-vel van dolgom a “…/wp-content/…” kinézetű linkek miatt. A melóhelyen symfony-val dolgozunk és ott pl. egy routing file használatával simán kikerülhető ez (ott csak az error page-ek árulják el a rendszert), de wp-ben nem nagyon láttam megoldást erre, igaz nem is ismerem olyan mélyen, mint a symfony-t. Igazság szerint épp le akarom tenni a voksom egy rendszer mellett és azt kitanulni jó alaposan, de még nem nagyon jöttem rá, hogy ezeket a “wp-includes”, “wp-content” kinézetű linkeket hogy lehet eltüntetni, meg ha már itt tartunk, akkor a “domainem.hu/wp-admin” címet is megváltoztatnám.



Köszönöm előre is a válaszokat

Itt egy - igaz régebbi - leírás, de ez alapján szerintem meg tudod csinálni az összest.

http://www.dalih.net/170/3-steps-to-change-the-url-wp-admin-folder-tested-with-wordpress-3-2-1/

Más kérdés, hogy a rendszerfrissítés fájdalmasabb lesz, és az automatikus frissítést jobb, ha elfelejted.

Ez eddig szuper, de ha pl. a wp-include és a wp-content mappákkal is megjátszom ugyanezt, akkor a wp fog tudni működni és ha igen, akkor nem fog ezután lebuktatni? Gondolok itt például a wp-content/plugins kezdetű linkekre a head-ben, stb. Egyáltalán lehet ezeket valami egyszerű módon kezelni? Az említett symfony-ban például egy routing.yml-ben összekötöm a modulokat a relatív linkekkel, azt annyi. Nem tudom mennyit fejlődött a wp mióta nem dolgoztam vele, de akkor emlékeim szerint mindent kézzel kötögettem be, bár elég kis gaggyer voltam még akkortájt, úgyhogy lehet én voltam a tudatlan.

Mindenesetre köszönöm a választ. Azt hiszem elindulok ezen a vonalon. Ez volt a legnagyobb frusztrációm a wp-vel kapcsolatban. Mindenesetre a legnagyobb érvek (támogatás, fejlesztés, közösség, telepítés menete) legtöbbje mind a wp mellett szól.



Jövök még errefelé úgy hiszem.