rootsPersona

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne:

Gondoltam az eddigi otthoni szerveremet (MoWes Portable) lecserélem az XAMPP-ra.

Nagy nehezen sikerült is feltelepíteni (az XAMPP-ot), annak is a USB lite verziólyát.

De, gondoltam, ha már új szerver, akkor szépen mindent kezdek elölről. Mondván tiszta lappal mindent.

Szóval:

xampp -megvan

wordpress -megvan

sablon -megvan

És szépen a bővítményeket is egyesével. Fel és fel. Mígnem az egyik a következő üzenetet generálta: végzetes hiba.

Ez a bővítmény a rootsPersona.

Mindent megpróbáltam: lekapcsoltam az összes másikat. Feltettem kézzel, de hagytam, hogy telepítse is magát. Semmi. Odáig jó, hogy feltelepül, de amint bekapcsolnám, mindig hiba üzenet, hogy végzetes hiba. Mondanom se kell, hogy másik szerveren hibátlanul működik. De a leírása szerint is mindössze kitömöríteni kell, és bekapcsolni. Semmi ördöngősség. Van valakinek ötlete? Már azon gondolkodom, hogy mindent letörlök (wordpress). És kezdek előlröl mindent :(.

Üdv:

z

Hagyományos tárhelyen működik a plugin? Szerintem rosszul van megírva vagy csak igényel valami funkciót…

Pl valami linux-os funkciót használ amit egy windows-os serveren nem fogsz tudni adni neki. Logból kiderül.

Másik lehetőség: nincs ilyen nagy probléma, de ugyancsak környezeti: ezt rakd be egy üres file-ba és ellenőrizd le, hogy webböngészőből megnyitva a tárhelyed és az xampp-od között milyen különbségek adódnak…

Sziasztok!

Köszi a válaszokat.

Feltettem egy webes tárhelyre, és ott úgy tűnik működik.

Közben elfogott a pánik, és letöröltem az egészet (végül is még teljesen üres volt minden).

Feltelepítettem és most működik, de kicsit elfogyott a bizalmam a bővítménnyel. Mert körülbelül négyszer is feltelepítettem újra mire biztos voltam benne, hogy minden rendben működik. Bár lehet, hogy nem a bővítménnyel volt gondom, hanem valahogy valami elromlott az első telepítés közben. Ezt azért gondolom, mert például a bővítményeket, sőt a sablont is csak kézi kitömörítés után, kézi vezérléssel sikerült felnyomnom. Valamiért az automatikus telepítés sem működött rendesen. Nem tudom, lehet hogy utólag mást is beleképzelek, mint ami :slight_smile:

Mindegy, most működik, és remélem a többi bővítmény is működni fog.

Hgrg, ezt a megoldást már máshol is olvastam, de nem sikerült akkor sem megérteni. Vagy valamit nem csináltam akkor se jól.

Ha jól értem, kell egy üres lapot nyitnom. Mondjuk Notepad++ al, majd beleírom az általad is leírt kódot és a végén php ként kell elmenteni?

De hova kell beraknom az így szerkesztett kis fájlt? És hogyan kell utána megnyitnom, hogy lássam az eredményt?

Üdv:

z

[off]

Szia,

Ezzel a php beállításait tudod megtekinteni.

Menet:

1. Új file létrehozása: phpinfo.php néven mondjuk, beleírod amit mondtam:

Code:

2. Feltöltöd a file-t a webserveredre mondjuk a htdocs vagy www vagy public_html mappába (kinek mi, ez a webroot amiben levő file-ok már látsznak a domain-ed alatt 'kivülről'). pld

domainem a hgrg.info és mondjuk a /home/hgrg/weblapok/hgrg.info/htdocs mappában levő dolgaim láthatóak a hgrg.info-t beírva a böngészőbe akkor ide berakom így: /home/hgrg/weblapok/hgrg.info/htdocs/phpinfo.php így végül ha megnyitom akkor megkapom az eredményt:

hgrg.info/phpinfo.php

< természetesen ide nincs feltöltve infó file, ezt nem érdemes közszemlére tenni azért :)

webservereden meg:

localhost/phpinfo.php ugyanúgy mondjuk..

[/off]

KÖszi Hgrg :slight_smile:

Működött :slight_smile:

Így már én is értettem :slight_smile:

Na most viszont ebből következik a következő kérdésem :), hogy az élet ne legyen annyira egyszerű:

Mit kell a megjelenő lapon néznem, ami esetleg szokatlan?

Két (vagy tán több is lehet)helyen azt jelezte, hogy disabled (viccesen a google mozgássérültnek fordítja :)).

És az openssl-nél azt írja, hogy letiltva “disabled(install ext/openssl)”.

Ha én egy adott bővítményt szeretnék nézni, azt melyik részben keressem? Vagy mire figyeljek esetleg? Általánosságban persze.

Üdv:

z