Részleges fordítás?

Telepítettem a magyar fordítást.



A szerkesztőfelület pl. teljesen magyar lett, pedig ezt nem akartam. Valahogy vissza lehet tenni az angolt CSAK a szerkesztőfelületre?



Magán a honlapon viszont - ahová csak magyart akartam - egyes részek angolul maradtak. Pl. a cikkeknél “Continue reading” maradt a “bővebben” tag szövege. Hiányozna ez a fordításból? Szintén maradt angolul pl. a “This entry was posted in” rész. Esetleg hogy tudnék ezeken változtatni, mit kellene szerkeszteni? A sablon twenty eleven, a WP verziószáma pedig 4.0.1.

A sablonok fordítása rendszerint nem a Wordpress core fordításokban vannak. Ha a sablonban van po vagy pot fájl, akkor egyszerűen tudod fordítani. Ha nincs, akkor célszerű előbb elkészíteni a nyelvi fájlt, hogy sablonfrissítésnél is megmaradjon a fordítás. Részletek: http://wordpress-honlap.com/poedit-tutorial/

Ennek ellenére előfordul a sablonban, hogy valami angol marad. Akkor, ha a sablon készítője nem mindent fordításra előkészítetten tett a sablonba. Ezeknél a forráskód szintű fordítás a legegyszerűbb megoldás.

Vagy akkor, ha a fordítás nem követi a sablon verziót. Ilyenkor a nyelvi fájlt frissítened kellene és a hiányzó sorokat lefordítani.



Nézd meg milyen nyelvi fájlokat tettél fel, töröld (kivéve, ha találsz benne twenty eleven fordítást, ez az egyik régebbi alapértelmezett sablon volt). Vagy reinstall angol nyelvű változat - elvileg ennek is vissza kellene állítania.

Vagy, ha friss wp verziód van, elbattyogsz az általános beállításokba és alul átállítod az oldal nyelvét.

A gond az, hogy megnéztem a .po fájlokat, le vannak fordítva. Eleve melyik .po fájlt kellene megnézni, van vagy 10 darab!

Időközben feltettem egy nyelvi plugint. Most az admin angol, a honlap magyar. De a honlapon továbbra is angolul van pár dolog. Ha meg tudnád mondani, melyik .po fájlt kell átírni, megpróbálnám.

A friss wp már nem tartalmazza ezt a témát, a sablon könyvtárában találod a hozzátartozó nyelvi forrásfájlt (pot). Abból indulhatsz. Poeditben: New Catalog from pot file

Na, ez segített. Kösz. Most se értem az elvet, de sikerült mindent lefordítani.