Responsive sablon, szükséges ez?

Helló WP népe!

Mostanában kezdtem tanulmányozni a responsive megoldással készült sablonok felépítését és működését, ugyanis sokak szerint ebben vana jövő. Na meg rohamosan terjednek a retinadisply kijelzők ezért fontos napirend lett a responsive alapok elsajátítása. Most kisérleti jelleggel az egyik weoldalam sablonját ezzel a megoldással fogom felvértezni, azaz a nulláról felépíteni, ami ha majd elkészül, itt be is mutatom.

Nektek mi véleményetek erről a megoldásról? Van-e jövője ennek a dinamikos megoldásnak? Ti hogy álltok a responsive kérdéshez?:slight_smile:

Én személyesen használom a technológiát.

Próbálom úgy elkészíteni az ilyen sablonokat, hogy minimális módosítással működjön a különböző mobil eszközökön.

És kedveled is? Vagy csak muszályból, mert a kor és az egyéb mobilos eszközök ezt megkívánják?

Sziasztok!

Pont tegnap szabtam át az egyik próba sablonom, reszponzív sablonná. Nem volt nehéz, alapból css3 framework-öt használok, így csak át kellett térnem a Bootstrap -ra (http://twitter.github.com/bootstrap/).

Csak a magát a reszponzív css-t is le lehet tölteni (mert van ott minden más is, gombok, popup ablakok stb stb), ami 12.3 KB, tehát elég pici. Ha nekem sikerült, úgy bárki képes lehet rá, mert én már régóta iszom, és nem maradt sok agyam.

'Dreamelf' wrote:

És kedveled is? Vagy csak muszályból, mert a kor és az egyéb mobilos eszközök ezt megkívánják?

Szerintem jópofa dolog, hogy pár sorból működik a dolog mobilon is, és nem kell külön mobil aloldalt csinálni, meg hozzá mobil css nulláról stb.

Kösz a tippet megnézzük.:slight_smile: Azért valamennyit hagyál a nyugdíjas éveidre, már mint agyat.:smiley:

'Lőrincz wrote:

Sziasztok!

Pont tegnap szabtam át az egyik próba sablonom, reszponzív sablonná. Nem volt nehéz, alapból css3 framework-öt használok, így csak át kellett térnem a Bootstrap -ra (http://twitter.github.com/bootstrap/).

Csak a magát a reszponzív css-t is le lehet tölteni (mert van ott minden más is, gombok, popup ablakok stb stb), ami 12.3 KB, tehát elég pici. Ha nekem sikerült, úgy bárki képes lehet rá, mert én már régóta iszom, és nem maradt sok agyam.

'DjZoNe' wrote:

Szerintem jópofa dolog, hogy pár sorból működik a dolog mobilon is, és nem kell külön mobil aloldalt csinálni, meg hozzá mobil css nulláról stb.

Nekem is ezért teteszik, kevesebb meló is, meg kevesebb css fájlt is.

Sziasztok!

Most, hogy eltelt másfél hónap ennek a topiknak az indulása óta (akkor alakítottam át az egyik oldalam “reszponzív” oldallá), gondoltam megosztom a saját mérésem. A kérdés az volt, hogy szükséges-e?

Mobil látogatások statisztikái 30 napra nézve:

Reszponzív design előtt: látogatók száma: 11. Látogatás átlagos időtartama: 5 másodperc. Visszafordulási arány: 88.98%

Reszponzív design után: látogatók száma: 33. Látogatás átlagos időtartama: 5 perc 34 másodperc. Visszafordulási arány: 48,48%

A 33 látogató az persze nagyon kevés, bár sokat javult a mobil látogatók minőségi mutatói.

Pár hónap múlva ismét megosztom itt, ebben a topikban a mobil látogatóim statisztikáját. (Most már én is kíváncsi vagyok, mi lesz.)

Szerintem még senki sincs elkésve, még bőven át lehet alakítani az oldalakat, akinek kedve van hozzá.

Örülnék, ha más is megosztaná a saját méréseit, hogy nála mi lett az eredmény, mert akkor nagyobb lenne a minta. (Ha nem, az sem baj.)

nem tudtam elküldeni az előbb, mégegyszer nincs türelmem megírni.

Erre érdemes menni szerintem:

http://www.zurb.com/playground/off-canvas-layouts

ezek pedig remek frameworkok:

foundation

skeleton

bootstrap

'Lőrincz wrote:

Sziasztok!

Most, hogy eltelt másfél hónap ennek a topiknak az indulása óta (akkor alakítottam át az egyik oldalam "reszponzív" oldallá), gondoltam megosztom a saját mérésem. A kérdés az volt, hogy szükséges-e?

....

A tények önmagukért beszélnek köszönöm az infót.. :)

Sziasztok!

@calvez - Igen, nagyon jók a linkek, köszi! Én egy ideje a Bootstrap-ot használom, mert egy zseniális css framework!

(Nem tudom, de még azt is meg merem kockáztatni, hogy idáig a legjobb, amivel találkoztam. Vagy csak nekem tetszik ennyire? Nem tudom…)

Ha valaki a bootstrap-ot szeretné használni a WP sablon elkészítéséhez és a menüre is “igényt” tart, akkor létezik hozzá walker class, itt: https://gist.github.com/1597994

@Dreamelf: Azért kíváncsi vagyok, milyen hamar jön el az az idő, amikor a mobil látogatók száma több lesz, mint a nem mobilosoké. Vagy lesz-e ilyen egyáltalán. Várok egy picit és majd megnézzük megint a stat-ot.