Rejtély a képkezelésben! Tétlenül bámulok, és nem értem.

Sziasztok!

A hiba a következő. Feltöltök több száz képet hiba nélkül, ez eddig tökéletes.

Ha viszont olyan képet akarok feltölteni, amelynek egyenlő méretűek az oldalai (1:1), csupán egy 35X35 px méretű kis képet készít a rendszer. Az oldalaránynak van hozzá köze, mert ha ugyan ezt a képet kissé megkurtítom, és az oldalarány megváltozik (pl.: 1:1,1), akkor tökéletesen működik.



Ha valaki találkozott már ilyennel, szívesen venném, ha adna tanácsot, mert sehol nem találok rá megoldást.



Üdv: Veréb

hanyas wp ? erdekes a problema mert elvileg ilyet nem cisnalhat …

Elnézést, ezt nem írtam.

3.5.1 magyar



A kép amit a felhasználói felületen megjelenít, a forráskód szerint eredetileg 3535 pixeles képként látja, pedig az eredeti 550550.

A fotó bekerül többi kép közé egy dátummal jelölt mappába. Úgy van beállítva, hogy 550 px széles gyűjtőoldali képet prezentáljon, de a feltöltés után ennél kisebb lesz az említett 1:1 képarány esetében. Még egy képaránynál észrevettem mindezt, ami nagyjából a 3:5-ösnél jelentkezik. Valahol a kép feltöltésekor keletkezik hiba, hiszen a képfile nevében is szerepel a hibás képméret. Ha megnyitom és mentem a képet, ugyan úgy hibás. Ha megváltoztatom a képarányt, akkor rendben feltöltődik, de ahhoz meg kell vágjam.



Ennél többet nem tudok. Mivel egy éles oldal, nem hagyhatok fent mintaképet. Fogalmam sincs. A Template okozhat ilyen hibát?

valoszinuleg a template de ha megmondod nekem a thumnail size-kat (ha kulon nem allitottok akkor nem kell, mert akkor default) es adsz egy pelda kepet akkor egy friss telepitesu csupasz wp-n ki tudom neked probalni … mert tenyleg baromi erdekes a problemad es szeretem az ilyet … bar nagyon ugy tunik hogy ez template hiba lesz … :(( … be tudnad ide vagni nekem hogy nez ki html formaban az img elem amit ki general a wp ?

Csináltam egy mintát. Feltettem pár héttel korábbi bejegyzésként, így egy ideig fent tudom hagyni.

A template-nek van kezelőfelülete, ahol nullára állítottam az értéket, így az nem végez képméret módosítást, a rendszer alapértelmezett képkezelés eszközét használja. Remélem így már könnyebben beazonosítható.



maflas.hu/2787/kephiba-minta

En most egy zsir uj 3.5.1 -en kiprobaltam ugy hogy csinaltam egy 300x300-as kepet es semmi baj ugyhogy valeszg a theme-d vagy ahogy valamelyik beallitasa… figy ha jol veszem ki akkor te azt akarod hogy a wp ne gyartson neked le kulonbozo mereteket ? a simple image size pluginra keres ra mert ezzel eleg profin es konnyen be tudod allitani a kepmeretekkel mi tortenjen es le tudod generaltatni ujra a mar feltoltott kepeket … stb … a beallitasok mediatar alatt lesz majd a beallitasa…

Ezzel a pluginnal megoldódott a gond. A hiba az volt, hogy a rendszer a képarány függvényében más-más képtípust használt. Általában jól képkivágást használt. A programmal megadtam a rendszernek, hogy az ilyen extrém kicsi képtípus esetén mekkora képet használjon, és így már nincsen semmi észlelhető probléma. Ezekkel volt gond: featured_small size, featured size. Remélem, máshol nem használja őket a rendszer :smiley:



Köszönöm a segítséget Mester :wink:

Orulok neki :slight_smile: