sziasztok
tanácsot szeretnék kérni: van-e valami ötletetek, hogy hogyan lehetne nem működő, de megőrizni kívánt blogokat? valami statikus formában gondoltam volna, tehát adatábzis nélkül, csak a szövegek és hozzászólások (esetleg képek) megőrzése, pluginek, sablonok, dinamikus funkciók (rss, kommentelés stb.) nélkül. esetleg az url-eket jó lenne megtartani…
köszönöm előre is!
Eszközök > Export nem elég?
hát ez az, hogy nem… mert ezután még mindig döntenem kell: lezúzom az eredeti WP-t, de akkor nem maradt fent semmi, hogy azért még olvasni lehessen, vagy fent hagyom, de akkor meg minek exportáltam.
nem költözni szeretnék, archiválni 
Kedves daniel.takacs!
Nem igazán értem, hogy mit is szeretnél tulajdonképpen? 
Az archíválás azt jelenti, hogy a működő (nem működő) blogot a jelenlegi formájában szeretnéd eltárolni (tulajdonképpen az mindegy, hogy azért-e, hogy elrakd a szekreterbe egy CD-re kiírva, hogy valamikor csináltál ilyent is, vagy azért, hogy legyen egy biztonsági mentésed).
A WordPress az adatbázisban tárolja az összes bejegyzést, hozzászólást, elérési utat, stb., vagyis nehezen tudom elképzelni az archiválást az adatbázis mentése nélkül (el tudom képzelni, de akkor meg minek?
).
Tehát, ha archiválni akarunk, akkor le kell menteni az adatbázist (phpMyAdmin-nal, export funkció - kb. 3 egész perc), majd az FTP-vel lemented a gépedre a wp-content alkönyvtár teljes fájlszerkezetét , és a wp-config.php fájlt.
Ha arra gondolsz, hogy a tárhelyeden szeretnél egy új honlapot létrehozni, de szeretnéd, ha ez a régi is meglenne, akkor hozz létre egy aldomaint, oda költöztesd át a jelenlegi WP-et, aztán a beállításoknál kapcsold ki az összes regisztrálási, hozzászólási, visszajelzés-visszakövetés, RSS funkciót, és ott fog állni műemlékként a régi honlapod. Hogy megmutatod-e, vagy sem a látogatóknak, az rajtad múlik, hogy teszel-e linket az aldomain felé, vagy sem.
Kedves Győző,
elnézést kérek, a jelek szerint nem sikerült megfogalmazni rendesen a problémámat. 
Van x db olyan blog, amit bizonyos okokból már nem működtetnek. Viszont a tartalom értékes rajta, mind a bejegyzések, mind a hozzászólások. Tehát ennek megőrzése és nyilvános helyen való hagyása mindenképpen fontos és érdemes dolog lenne.
Az erőforrásaimat viszont teljesen feleslegesen eszi ez az X db blog (x=sok, 10+, de nem is a tényleges fogyasztás érdekel, hanem úgy egyáltalán), azonkívül néha érdemes is rájuk nézni adminisztrációs szempintból (frissítés, spamfelhasználók/-tartalom eltűntetése stb.).
Éppen ezért szeretném felszámolni ezeket a blogokat, de csak olyan módon, hogy az eddig dinamikus, CMS-alapú dolgokból szeretnék egy-egy teljesen statikus, pusztán szöveg (meg némi kép) tartalmú oldalakat létrehozni, esetleg némi CSS-sel, de ez már abszolút részletkérdés. Ez mind helyet, mind szerver-erőforrást (PHP, MySQL, sávszél), mind ráfordítandó időt spórolna.
És én erre keresek megoldást, öltetet. 
Vannak olyan programok, amik az adott honlapot több mélységig le tudják tölteni… Még úgy 2000körül hazsnáltam ilyet utoljára, már a nevét sem tudom annak. De érdemes utánanézni, mert pont azt eredményezi, ami nekd kell.
Az aktuális tartalmat lementi html-be (+külön a képeket, meg egyebeket). És onnantól statikusan megjeleníti. Azaz ha letörlöd az eredetit és a helyére másolod ezt, akkor már okés is. (csak persze a nem árt pl a bejelentkezé részt előbb eltűntetni, meg az esetleges hozzászólási lehetőséget, mert ezek valószínű hibát fognak produkálni…)