régi blogok archiválása

sziasztok

tanácsot szeretnék kérni: van-e valami ötletetek, hogy hogyan lehetne nem működő, de megőrizni kívánt blogokat? valami statikus formában gondoltam volna, tehát adatábzis nélkül, csak a szövegek és hozzászólások (esetleg képek) megőrzése, pluginek, sablonok, dinamikus funkciók (rss, kommentelés stb.) nélkül. esetleg az url-eket jó lenne megtartani…

köszönöm előre is!

Eszközök > Export nem elég?

hát ez az, hogy nem… mert ezután még mindig döntenem kell: lezúzom az eredeti WP-t, de akkor nem maradt fent semmi, hogy azért még olvasni lehessen, vagy fent hagyom, de akkor meg minek exportáltam.

nem költözni szeretnék, archiválni :slight_smile:

Kedves daniel.takacs!

Nem igazán értem, hogy mit is szeretnél tulajdonképpen? :slight_smile:

Az archíválás azt jelenti, hogy a működő (nem működő) blogot a jelenlegi formájában szeretnéd eltárolni (tulajdonképpen az mindegy, hogy azért-e, hogy elrakd a szekreterbe egy CD-re kiírva, hogy valamikor csináltál ilyent is, vagy azért, hogy legyen egy biztonsági mentésed).

A WordPress az adatbázisban tárolja az összes bejegyzést, hozzászólást, elérési utat, stb., vagyis nehezen tudom elképzelni az archiválást az adatbázis mentése nélkül (el tudom képzelni, de akkor meg minek? :wink: ).

Tehát, ha archiválni akarunk, akkor le kell menteni az adatbázist (phpMyAdmin-nal, export funkció - kb. 3 egész perc), majd az FTP-vel lemented a gépedre a wp-content alkönyvtár teljes fájlszerkezetét , és a wp-config.php fájlt.

Ha arra gondolsz, hogy a tárhelyeden szeretnél egy új honlapot létrehozni, de szeretnéd, ha ez a régi is meglenne, akkor hozz létre egy aldomaint, oda költöztesd át a jelenlegi WP-et, aztán a beállításoknál kapcsold ki az összes regisztrálási, hozzászólási, visszajelzés-visszakövetés, RSS funkciót, és ott fog állni műemlékként a régi honlapod. Hogy megmutatod-e, vagy sem a látogatóknak, az rajtad múlik, hogy teszel-e linket az aldomain felé, vagy sem.

Kedves Győző,

elnézést kérek, a jelek szerint nem sikerült megfogalmazni rendesen a problémámat. :frowning:

Van x db olyan blog, amit bizonyos okokból már nem működtetnek. Viszont a tartalom értékes rajta, mind a bejegyzések, mind a hozzászólások. Tehát ennek megőrzése és nyilvános helyen való hagyása mindenképpen fontos és érdemes dolog lenne.

Az erőforrásaimat viszont teljesen feleslegesen eszi ez az X db blog (x=sok, 10+, de nem is a tényleges fogyasztás érdekel, hanem úgy egyáltalán), azonkívül néha érdemes is rájuk nézni adminisztrációs szempintból (frissítés, spamfelhasználók/-tartalom eltűntetése stb.).

Éppen ezért szeretném felszámolni ezeket a blogokat, de csak olyan módon, hogy az eddig dinamikus, CMS-alapú dolgokból szeretnék egy-egy teljesen statikus, pusztán szöveg (meg némi kép) tartalmú oldalakat létrehozni, esetleg némi CSS-sel, de ez már abszolút részletkérdés. Ez mind helyet, mind szerver-erőforrást (PHP, MySQL, sávszél), mind ráfordítandó időt spórolna.

És én erre keresek megoldást, öltetet. :slight_smile:

Vannak olyan programok, amik az adott honlapot több mélységig le tudják tölteni… Még úgy 2000körül hazsnáltam ilyet utoljára, már a nevét sem tudom annak. De érdemes utánanézni, mert pont azt eredményezi, ami nekd kell.

Az aktuális tartalmat lementi html-be (+külön a képeket, meg egyebeket). És onnantól statikusan megjeleníti. Azaz ha letörlöd az eredetit és a helyére másolod ezt, akkor már okés is. (csak persze a nem árt pl a bejelentkezé részt előbb eltűntetni, meg az esetleges hozzászólási lehetőséget, mert ezek valószínű hibát fognak produkálni…)

Valami ilyesmire gondoltam: http://gdportal.extra.hu/index.php?func=anyagkiiras&func2=92