Random Quotes (Random idézetek) plugin

Találtam egy jó kis plugint, olyat, amelyet eddig magyar oldalakon nem igazán láttam használni:http://www.zombierobot.com/wp-quotes/a lényege egyszerű, a sidebarban minden egyes frissítéskor a feltöltött idézetek közül megjelenik egy.Nem csak idézetre, sok más mindenre is használható, de ezt mindenkire rábízom :slight_smile:Egyetlen kérdés viszont van: minden magyar karaktert tökéletesen kezel, egy kivételel: (ő) azaz a hosszú ő, helyette egy ? jelenik meg.pl:“Haszontalan azzal próbálkoznod, hogy olyanokon segíts, akik nem akarnak önmagukon segíteni. Nem tolhatsz fel senkit a létrán, ha ? maga nem akar feljebb mászni.

D. Carnegi”Ötlet, hogy mit kell tennem?Az egyetlen fáljból álló pluginben említés sem esik a karakterkódolásról…

Nekem ez jobban bejött!

http://tech.shantanugoel.com/projects/wordpress/shantz-wordpress-qotd

Ja és utf-8-ban mentsd a fájlt!

Hali!Én régebben ezt használtam: http://www.citatum.hu/idezet-kod.php

Itt lehet különböző témákat kiválasztani, ill. saját “kedvencgyűjteményt” is megjeleníteni.

Én már egy darabideje használom és nálam az őt jól kezeli. Nézd meg az adatbázistábla kódolását.

garrotter: köszönöm!Hogyan?


legrosszabb wrote:

garrotter: köszönöm!

Hogyan?

Én is ezt a plugint használom a http://www.sakraft.hu oldalamon. Minden betú rendben van.

Nézd meg a kódolást az adatbázisodban (utf-bigeyes.gif.

phpmyadminban először is az adatbázist kell megnézni, hogy megfelelő kódolást használjon, majd a táblákat külön is.

A tevékenységek fülön tudod átállítani, de vigyázz, nehogy áthelyezd a táblát :slight_smile: velem már történt ilyen.

Kötelező az adatbáziamatatás előtt biztonsági mentést készíteni.

Köszönöm a sok ötletet, meg javaslatot :slight_smile: meg a hasznos alternatív plugineket, de mivel renegeteg idézetet feltettem már ebben a pluginba, inkább ez mellett maradok. Annál is inkébb mert csak ez a fránya “ő” betű a probléma…fgy_wp, garrotter: köszönöm az ötletet, sikerült módosítanom a táblát erre: utf8_hungarian_ci.Bementem az admonba gondolom megnézem mi a helyzet, akkor látom hogy z adminban is ? van az ő helyett. Bementem a szerkesztésbe hogy kicseréljem, ki is cseréltem de mentéskor ezt írta ki:“Failure: The Evil Monkey wouldn’t let me update your quote. Try again?”Azonban ha nem írok bele ő betűt csak valami mást akkor gond nélkül módosítja…Ilyen van??? :slight_smile: miért is menne minden simán… :slight_smile:

Szervusz Legrosszabb ! smile.gifKapcsold ki a plugint, majd vissza. Nekem is volt ilyen, és ettől helyrerázódott az agya. smile.gifÜdvözlettel:

fgy_wp: órák óta kapssolgatom ki meg be, átnevezem a plugint, meg vissza, letörlöm, és visszateszem, de semmi változás. Bármit tudok módosítani, csak akkor írja ki a fent már idézett error szöveget, ha a szövegszerkesztőbe ő vagy ű van.Értitek ti ezt?Én nem…


'legrosszabb wrote:

fgy_wp: órák óta kapssolgatom ki meg be' date=' ...[/quote']


Nyomjál közben egy permalinket. Hátha...

Jöjjenek inkább a hozzáértők ! :)

Nekem ettől mindenesetre meggyógyult (mármint plugin ki-és bekapcs + permalink) meg ne kérdezzétek, hogy mitől !

Vagy csináld azt is meg, hogy plugin kikapcs, eltávolít, permalink, aztán phpmyadminban tábla kitöröl, kódolás beállít, újra letölt a plugin (valahova máshova), feltól, plugin bekapcs. Mennie kell annak a fránya idézeteknek !

Üdvözlettel:

No, mielőtt megölt volna a kíváncsiság… fogtam magam, letöltöttem, installáltam.

Magyar WP, 2.6 “bleeding” fejlesztői verzijóra.A plugin működik hosszú ő betűkkel akkor is ha a .txt fájlba írom őket, és akkor is ha a plugin admin oldalán abba a likba írom, ahova idézeteket köll írni.Erre mondják, hogy nem tudom reprodukálni a hibát, ergo fogalmam sincs nálad miért nem megy. Sorry.Semmiféle kódolást, se adatbázisban, se máshol nem kellett állítani.

Én a magyar WP 2.3.3-ra tettem fel. ez lehet a hiba oka? Azt nehezen gondolom hogy a plugint 2.6-ra írták :slight_smile:

Szervusz !Nekem is - eddig - a 2.3.3-on lakott, és most a 2.5 magyar verzión működik, hiba nélkül.

Amikor a 2.3.3-on theme-t váltottam, akkor volt az a fajta makranckodása, amit írtál, és valahogy úgy állt helyre, ahogyan azt egy-két bejegyzéssel előbb írtam.A 2.5-re átálláskor ilyent nem produkált.Most, ebben a szent szúrásban, ránéztem az egybevetésre; nálam latin2_hungarian_ci (wp_QouteRotator).Üdvözlettel:

Ha új idézetet viszel fel akkor sem menti el a Õ betűvel? A régieket adatbázisban átjavíthatod (tartalom fül)

Ez a plugin szivat engem.Ha új idézetet akarok bevinni, olyat amiben van Õ vagy Û akkor azt a hibaüzit adja:“Failure: Holy crap you destroyed the internet! That, or something else went wrong when I tried to insert the quote. Try again?”

Jó srácok sikerült megjavítanom.Az adatbázisban mindenhol kicseréltem a karakterkódolást UTF8-re, mert alapértelmezettnek valami swedish volt beállítva, és így már elfogatta a módosításokat!Köszönöm a segítségeket, amelyek végül elvezettek a megoldáshoz! :slight_smile:

Hát nem ezt írtam már majdnem egy hete? :smiley: Legalább működik.