Sziasztok!
Egy olyan plugint keresek, ami képes a főoldalon megjelenő posztokat idő szerinti sorrend helyett véletlenszerűen megjeleníteni. 3 plugint kipróbáltam, de azok mindent tudnak csak ezt nem
A válaszokat előre is köszönöm!
ha plugin nem felel meg, akkor google-ben kód szintjén keress random post megjelenítést…
http://www.google.hu/search?q=wordpress+random+post&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu-HU:official&client=firefox-a
negyedik post szövegében ott a link a példa kódokra
Köszönöm az eddigi válaszokat! Sajnos nem sikerült. De tovább keresek, kutatok.
- <a href="">
<?php
$args = array( 'numberposts' => 5, 'orderby' => 'rand' );
$rand_posts = get_posts( $args );
foreach( $rand_posts as $post ) : ?>
ezen mi nem sikerül?
Betettem, de nincsen VÃLTOZÃS.
mi az h nincs változás… valószínűleg rossz helyre raktad be… amúgy meg elolvastad hogyan működik? loop-ba tetted?
Ha arra gondolsz, hogy a
rész után tettem-e be, akkor a válaszom igen.
Loop alatt ezt értem: http://www.google.hu/search?q=wordpress+loop&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu-HU:official&client=firefox-a
Ejj. Direkt nem akartam a keresőt betenni. De ha ez a kód is loop-os, már miért ne lenne az, ha egy wordpress oldalon van, akkor csak be kell tenni valahova a kód közepére.
Sziasztok!
Hasonló problémám lenne.
Adva van egy WP feltöltött bejegyzésekkel, melyek száma közel 1000. A cél az lenne, hogy a legrégebbi bejegyzés lenne elől és a legújabb a végén. Próbálkoztam pluginokkal is, melyek működnek is, de 1000 bejegyzésnél egész egyszerűen túl sok idő egyenként a sorszám átírása vagy áthúzgálása (rohadt unalmas is). Olyat meg nem találtam, amelyen egy kattintással lehetne azt elérni, hogy csökkenő vagy növekvő rendezésben legyenek. A kódban meg nem tudom, hogy mit hova kellene illesztenem, átírnom… stb.
1000 bejegyzésen kellene átverekednie a látogatónak, hogy a legfrissebb bejegyzést olvashassa?
Igen. De hogy világos legyen, a koncepció a “Mi lett volna ha…” mondjuk, olyan mintha Anna Frank blogot írt volna. Ãgy a legfrisebb bejegyzés a napló írójának a halála előtt íródott, ami amúgy is 40 éve volt. Ergo nem hiszem, hogy célszerű azzal kezdeni, és időben visszafele haladni. De ez persze csak az én koncepcióm.
Anne Frankról lévén szó; nem 40 éve halt meg, hanem 1945. március környékén, ami azért már 66 éve is elmúlt…
A napló (a blog) annyiban különbözik egy kiadványtól, hogy - éppen úgy, mint a napló írója - a legutolsó bejegyzésnél csapja fel a naplót, és csak néha lapozgat, olvasgat időben visszafele.
Természetesen, ez is lehet egy koncepció, nem is feltétlen hibás, de nem (friss) információra kiéhezett látogató kiszolgálására szolgál.
Nem, nem Anna Frankról van szó, csak szemléletes példa volt, hanem másról. Aki kb 40 éve halott és 60 évnyi érdekes és tanulságos naplóbejegyzés van tőle.
Természetesen tudom, hogy egy blogban nem feltétlen az elején kell kezdeni az olvasást. Hisz pl. ha a google ha kidob valamit az egy random időbeli bejegyzés lesz, ha valaki majd a cimkék vagy kategóriák alapján válogat az is tetszőlegesen olvas. Vagy ha csak egyszerűen megnyitja majd az elkészült blogot akkor sem biztos, hogy a legelsőtől fogja kezdeni és átrágni az 1000 bejegyzésen magán, de éppen ezért az a koncepcióm, hogy ha már úgyis kevesek fogják időben előrefele haladva olvasni, ne azt kapja hogy az utolsó poszt egy öregember halálhíre, hanem próbálja meg egy 30 éves ember szemével látni a 100 évvel ezelőtti kort és úgy sodródjon a történelemmel. Magyarán irányítni akarom az olvasását. (Nemkülönben egy kiadvány az alapja, ami ugyanezt követi. Hátulról meg nem olvasunk könyvet, még ha az napló is.)
De persze ez csak magyarázat, mert a lényegi kérdésem továbbra is az, hogy miként lehet a kódban átállítani, hogy úgy legyen ahogy én szeretném, vagy van-e olyan plugin ami ezt tudja egy kapcsolással.