Teljesen új vagyok a fórumon is, meg a WP világában is.
Próbáltam a kérdésemre választ keresni a kereső segítségével, és úgy is, hogy átlapoztam a témákat, de nem sikerült…
Eddig a blogger.com-on blogoltam, most saját domainnel, bérelt tárhlyen elkezdtem egy saját honlapot.
Most szerkesztgetem, A Quietly Simple sablont választottam (ha hasonló színvilágban tudtok ajánlani könnyebben szerkesztetőt, szívesen veszem, a lényeg, hogy barnás legyen, esetleg némi naranccsal…)
A problémám, hogy szeretném a fejlécbe belerakni a footerben található rss-re feliratkozó ikont, de nem megy…
A fejléc így néz ki:
>
<?php bloginfo('name'); ?> <?php if ( is_single() ) { ?> » Blog Archive <?php } ?> <?php wp_title(); ?>
<?php if ( is_singular() ) wp_enqueue_script( 'comment-reply' ); ?>
Mondjuk a feliratkozó űrlap nem az igazi… csak nem tudom, hogyan lehetne jobban megcsinálni…
A Mailchimp-et használom hírlevélküldésre, egyelőre. Ezt is kb. 1 hónapja kezdtem el, mivel ezt ajánlották, és ingyen van. Eddig egész OK, csak ez a feliratkozó űrlap nem az igazi valahogy, de majd még alakítok rajta, hogy színben jobban passzoljon az oldalhoz.
A Mailchimp angolul beszél, amennyi ahhoz kell, annyit tudok, asszem
500 fős lista és havi 3000 e-mail alatt ingyen van.
Ezen kívül amit még szerintem érdemes tudni róla, hogy lehet pl. úgy levelet küldeni, hogy ugyanazt a levelet a csoprt egyik részének egy féle verzióban küldi ki, a másiknak másik verzióban )pl. különböző a tárgy mező, vagy ilyesmi…) ezzel az email hatékonyságát lehet nézni
lehet egy adott listán belül több csoportot létrehozni, tehát, ha többféle hírlevelem lenne, akkor elég lenne egy lista, és ugyanazon az űrlapon bejelöléssel fel tudnának iratkozni a különböző hírlevelekre. Ennek az előnye, hogy egy közös listában vannak a különböző csoportok, így ha egy levelet mindenkinek el szeretnél küldeni, akkor nem kell pl. háromszor elküldened.
Mit írjak még… elvileg készít statisztikát is arról, hogy hányan nyitották meg az emailt, hányan kattintottak a benne levő linkre, meg ilyesmi.
Ezeket a funkciókat már kipróbáltam…
A különböző form-okat és a feliratkozás kapcsán küldött e-maileket magyarítani kellett ugyan, de azt elég egyszer megcsinálni.
Tetszőleges hírlevélsablont lehet benne készíteni.