Sziasztok!
Wordpressel pár hónapja ismerkedem, nem okoznak gondot az apró módosítások, egyedi téma ráhúzása. Nem vagyok nagy PHP guru ezért van olyan dolog amit nem értek, viszont működik, de a működése érdekelne. Ezért engedelmetekkel kikérném a segítségeteket.
Van egy egyedi sidebarom, amivel kilistázom az utolsó 5 hozzászólást, aminek XY a tagje:
global $post,$posts;
query_posts('&posts_per_page=3&tag__in=172');
while ( have_posts() ) : the_post();
…
endwhile;
wp_reset_query();
Hasónló módszerrel szeretném eltávolítani a főoldalról az YX kategóriában lévő bejegyzéseket, de sajnos egy olyan hiba keletkezik, hogy bármely page-re lépkedve az első oldal tartalmát hozza be, ezért a következő a kód (ami működik is)
query_posts($query_string . '&cat=-124');
}
?>
Kérdéseim a következőek:
- Mi ez a global $post,posts és mire/mikor kell használni és miért működik az első kód nélküle is?
- Mi a helyzet a $query_stringel? (a második kódnál) Miért nem kell global $query_string?
- Query_posts a & jelek nélkül is működik, mikor kell vele/nélküle használni? (első kód)
- Olvastam, hogy a wp_reset_query()-t mindig meg kell hívni, a lekérdezésem enélkül is működik, miért kell használni?
Egyelőre ennyi jutott eszembe, köszönöm a válaszokat.
global $post,$posts;
query_posts('&posts_per_page=3&tag__in=172');
while ( have_posts() ) : the_post();
...
endwhile;
wp_reset_query();
Hasónló módszerrel szeretném eltávolítani a főoldalról az YX kategóriában lévő bejegyzéseket, de sajnos egy olyan hiba keletkezik, hogy bármely page-re lépkedve az első oldal tartalmát hozza be, ezért a következő a kód (ami működik is)
<?php if ( is_home() ) {
}
?>
Kérdéseim a következőek:
- Mi ez a global $post,posts és mire/mikor kell használni és miért működik az első kód nélküle is?
- Mi a helyzet a $query_stringel? (a második kódnál) Miért nem kell global $query_string?
- Query_posts a & jelek nélkül is működik, mikor kell vele/nélküle használni? (első kód)
- Olvastam, hogy a wp_reset_query()-t mindig meg kell hívni, a lekérdezésem enélkül is működik, miért kell használni?
<?php if ( is_home() ) {
}
?>
Kérdéseim a következőek:
[*]Mi ez a global $post,posts és mire/mikor kell használni és miért működik az első kód nélküle is?
[*]Mi a helyzet a $query_stringel? (a második kódnál) Miért nem kell global $query_string?
[*]Query_posts a & jelek nélkül is működik, mikor kell vele/nélküle használni? (első kód)
[*]Olvastam, hogy a wp_reset_query()-t mindig meg kell hívni, a lekérdezésem enélkül is működik, miért kell használni?
[/list]