Query_posts kérdés

Sziasztok!

Wordpressel pár hónapja ismerkedem, nem okoznak gondot az apró módosítások, egyedi téma ráhúzása. Nem vagyok nagy PHP guru ezért van olyan dolog amit nem értek, viszont működik, de a működése érdekelne. Ezért engedelmetekkel kikérném a segítségeteket.

Van egy egyedi sidebarom, amivel kilistázom az utolsó 5 hozzászólást, aminek XY a tagje:

global $post,$posts;

query_posts('&posts_per_page=3&tag__in=172');

while ( have_posts() ) : the_post();

endwhile;

wp_reset_query();

Hasónló módszerrel szeretném eltávolítani a főoldalról az YX kategóriában lévő bejegyzéseket, de sajnos egy olyan hiba keletkezik, hogy bármely page-re lépkedve az első oldal tartalmát hozza be, ezért a következő a kód (ami működik is)

<?php if ( is_home() ) {

query_posts($query_string . '&cat=-124');

}

?>

Kérdéseim a következőek:

• Mi ez a global $post,posts és mire/mikor kell használni és miért működik az első kód nélküle is?

• Mi a helyzet a $query_stringel? (a második kódnál) Miért nem kell global $query_string?

• Query_posts a & jelek nélkül is működik, mikor kell vele/nélküle használni? (első kód)

• Olvastam, hogy a wp_reset_query()-t mindig meg kell hívni, a lekérdezésem enélkül is működik, miért kell használni?

Egyelőre ennyi jutott eszembe, köszönöm a válaszokat.

global $post,$posts;

query_posts('&posts_per_page=3&tag__in=172');

while ( have_posts() ) : the_post();

...

endwhile;

wp_reset_query();

Hasónló módszerrel szeretném eltávolítani a főoldalról az YX kategóriában lévő bejegyzéseket, de sajnos egy olyan hiba keletkezik, hogy bármely page-re lépkedve az első oldal tartalmát hozza be, ezért a következő a kód (ami működik is)

<?php if ( is_home() ) {

}

?>

Kérdéseim a következőek:

• Mi ez a global $post,posts és mire/mikor kell használni és miért működik az első kód nélküle is?

• Mi a helyzet a $query_stringel? (a második kódnál) Miért nem kell global $query_string?

• Query_posts a & jelek nélkül is működik, mikor kell vele/nélküle használni? (első kód)

• Olvastam, hogy a wp_reset_query()-t mindig meg kell hívni, a lekérdezésem enélkül is működik, miért kell használni?

<?php if ( is_home() ) {

}

?>

Kérdéseim a következőek:

[*]Mi ez a global $post,posts és mire/mikor kell használni és miért működik az első kód nélküle is?

[*]Mi a helyzet a $query_stringel? (a második kódnál) Miért nem kell global $query_string?

[*]Query_posts a & jelek nélkül is működik, mikor kell vele/nélküle használni? (első kód)

[*]Olvastam, hogy a wp_reset_query()-t mindig meg kell hívni, a lekérdezésem enélkül is működik, miért kell használni?

[/list]

Ajánlom figyelmedbe: http://wordpress.org…egory-excluder/ by Zsolti barátunk! :slight_smile: Sok helyen használom, szuperül működik.

Köszönöm, valóban sok hasznos feature van benne, de én igazából ennek a működését szeretném megérteni. Jelenleg nem akarok egy ilyen miatt plugint telepíteni.

'Patai wrote:

Ajánlom figyelmedbe: http://wordpress.org...egory-excluder/ by Zsolti barátunk! :) Sok helyen használom, szuperül működik.

Ha tanulmányozni szeretnéd, akkor codex.wordpress.org oldalon nézelődj.

Onnan nézek mindent, de nem jöttem rá mivel php nem az erősségem, ezért is kérdezem ezeket.

Valaki még esetleg eltudná magyarázni nekem? Köszönöm

Én is ezt tudom neked javasolni: http://codex.wordpre…nce/query_posts

Tökéletesen le van írva.

Szia rolandr!

Nos első pár fontos dolog. Egy wp sablonnak architektúrája van amelyben vannak ún. megjelenők. Gondolom tudod, hogy van header.php footer.php index.php … Általában akkor szembesültem ezzel a jelenséggel amit elsőként leírtál amikor csak ez a három megjelenőm volt.

az index.php-ban van alapértelmezetten a weblapod Főoldala, vagyis az amit elsőként betölt a wp urljének betöltése során. Ha csak szeretnéd, hogy legyenek egyedi lapjaid akkor ajánlatos rákeresni a “wordpress template hieararchy”-ra, ott sok részletes leírás van. Törekedj arra, hogy a sablonodat részletesen rakd össze megjelenőkkel amik nálam alapból ezek:

header.php => a fejléc megjelnője #1 - lásd lennt

index.php => főoldal megjelenője

page.php => oldalak megjelenője

posts.php => Bejegyzések kilistázása megjelenő / ezt ritkán használom /

single.php => Egy adott bejegyzés megjelenője

footer.php = > a lábléc megjelenője #2 - lásd lent

• barna szöveg kiegészítő: ezen megjelenítőkben használd a és a funkciókat. olvass utána ha nem ismered, fényéveket spórolsz meg…

#1 és #2 - Ezekben a megjelenőkben szokás azokat az elemeket elrakni amelyek úgymond statikusak.

header.php : a lap … szekciója és ide szoktam tenni a főmenüt.

footer.php: ebben szoktam lezárni a dokumentumot ( … ) és ebbe szoktam berakni a tipikus lábléc szövegeket pl. 2012 kopirájt stb. )

A fenti parancsok amiket írtál azok post lekérések az úgynevezett loopok. Személyszerint nem értem miért használsz olyan loopokat amelyeket állandóan resetelsz , miért nem kéred le inkább direkt a bejegyzéseket? wordpress codex-en nézz rá a get_posts vagy a wp_query függvényekre, így okosabban kérhetsz le :wink: óderveisz keress fel privátban talán tudok segíteni (:

Maradjunk azért csak a közösségi oldalon, hogy más is tanulhasson. A privát üzeneteket arra tartsuk, ami nem tartozik a nagy nyilvánosságra.

Köszönjük szépen.