Üdv.!
Single.php oldalon a “tovább elem”-et ugyebár figyelmen kívül hagyja a wordpress. Én most olyat akarok csinálni, hogy bejegyzés oldalon vagyok, és a bejegyzés alá ki akarok iratni egy bizonyos kategória bejegyzéseit. De ugyanúgy, mintha a főoldalon lennék. Tehát a the_content függvényt használva, és ne az egész bejegyzést jelenítse meg, hanem csak a tovább elemig. A bejegyzések kiiratása nem okoz gondot, megy is szépen rendesen. Csak, ahogy írtam az elején, ha éppen bejegyzés oldalon vagyok, nem érzékeli a tovább elemet, és kiírja az egész bejegyzést, ami nekem nem jó.
Tud valaki erre egy megoldást? Valahogy becsapni a rendszert, hogy most nem bejegyzésen vagyok, vagy akármi más lehetőség
Üdv.: Arni
gondolom hasonlóan mint ahogy ezek a pluginok: http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=Related+Posts&sort=
(van ami hasonló címke szerint listáz, és van amelyik egy adott kategóriából jelenít meg cikkeket stb.stb…)
ha nem kapsz a kérdésedre választ, ki lehet lesni más pluginokból, hogyan csinálják.
Ha azt szeretnéd, hogy csak egy “kivonat” jelenjen meg a bejegyzésekből, akkor megfontolandó erre a célra a kivonat használata, amit ugye a
függvénnyel lehet meghívni.
A single.php-ben nem várhatod el a tovább elem működését, mert ha ott sem a teljes bejegyzés jelenik meg, akkor hol fog?
Használd a
et a content helyett ahogy SneakySnail mondja és a következő funkciót illeszd a function.php-ba, ez hozzáadja a tovább linket:
<?php
function new_excerpt_more($post) {
return '... ID) . '">' . 'tovább »' . '';
}
add_filter('excerpt_more', 'new_excerpt_more');
?>
Ha limitálni szeretnéd a leed hosszát:
<?php
function new_excerpt_length($length) {
return 35;
}
add_filter('excerpt_length', 'new_excerpt_length');
?>
Köszönöm a válaszokat!
Az excerpt nem jó, mert ugyanúgy akarom mindent megjeleníteni, mint a contentben. Tehát kép, link, stb… Erre pedig csak a the_content függvény a jó megoldást.
Lehet plugin lesz a megoldást, majd megnézem azokat is, bár félek, hogy nem fog összejönni az egyedi elvárásom.
Arni
Az excerpt-el is ugyanolyan megjelenést lehet elérni mint a content-el kivéve, hogy nem kell az adminban a more-t beszúrni! Azt pedig, hogy a leednek mi köze a thumnailhoz és a linkekhez, nem egészen értem?
én sem… amúgy meg ha akarod csinálj függvényt ami kezdeti paraméternek bekéri a content-et és visszaadja a maximum y soros verzióját mondjuk … al a végén…
Annyira nem értek php-hoz, hogy külön függvényt csináljak wp-hez. Az excerpt függvény tudtommal csak szöveget jelenít meg a lead-ben, nem? Tehát ha kép van legelől, vagy link a lead-ben, azok nem fognak látszódni. De javítsatok ki, ha tévedek. Ha igen, hogyan oldjátok meg, hogy ugyanazt a funkciót töltse be, mint a content?
A mai napon éppen a blogomba írtam a the_content limit lehetőségről, szerintem az segítene a megoldásban neked.
Ez a megoldás nagyon tetszik, feltéve, ha kipróbálom és működik, ahogy akarom. Magyarul limitálok egy content függvényt, utána pedig manuálisan teszek utána egy tovább linket, remek ötlet.
Kérdésem, ha nem írok számot a zárójelbe, akkor nincs limit? Mert ugyebár a funkció az összes content függvényre vonatkozni fog.
Arni
ne légy butus: ott használod a fgv-t ahol akarod… a normális függvény ( the_content() ) hívása ettől nem változik semmit
csak van egy plusz lehetőséged. két tök különálló fgv-el:
content()
ill.
the_content()
Sziasztok.
Beillesztettem codee47 kódját a function.php be de nem jelenik meg a tovább link próbáltam már több helyre is benne de semmi .Hol lehet a gond?
Szia potyka!
Az általam leírt megoldás csak a the_excerpt -el működik. Ezt használod?
Elvileg mindegy, hogy a functions.php-n belül hova teszed a kódot, viszont az már nem, hogy melyik kódrészletet illesztetted bele.
Ezt:
oda kell ahol a leedet szeretnéd látni, a másik kettőt kell a functions.php-ba.
Szia potyka!
Az általam leírt megoldás csak a the_excerpt -el működik. Ezt használod?
Elvileg mindegy, hogy a functions.php-n belül hova teszed a kódot, viszont az már nem, hogy melyik kódrészletet illesztetted bele.
Ezt:
oda kell ahol a leedet szeretnéd látni, a másik kettőt kell a functions.php-ba.
Szia
Beillesztettem csak szerkesztéskor becsúszott egy rossz karakter és azért volt rossz.
1000 köszönet
@codee47 meg lehet azt oldani,hogy az új cikk az általam betett képpel együtt jelenjen meg?Én általában a cikkeimben használok színeket fontokat az meglehet tartani valahogy?
Előre is köszönöm!
Használd a post thumbnail funkciót a bélyegképekhez, 2.9-óta elérhető. A színeket meg ilyesmit nem tudom, jelenleg nem mutatja őket?