qTranslate

Sziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérni készülő honlapomhoz… A qTranslate plugin-t használom. Nagyon jól működik, három különböző nyelven könnyedén fut a honlapom, de az url-ekkel akadt egy kis problémám. Pontosítva azok keresőoptimalizálásával.A qTranslate egyik előnye, hogy a menüpontokat is könnyedén lehet több nyelvre állítani, de az url-ekben, amikor megadom, hogy a kategória nevével írja újra a honlap url-címét, akkor mindig a magyar nevét veszi az oldalnak, nem pedig az adott nyelvet.Példával talán jobban eltudom magyarázni:http://valami.hu/szerzohttp://valami.hu/en/szerzohttp://valami.hu/eo/szerzoItt a második és a harmadik linkkel van a problémám. A szerzőt a címmezőben nem cseréli le a megadott nyelvű megfelelőjére, pedig az oldalon ezeket könnyedén kicseréli.Igazából az is érdekelne, hogy ezeket akár direkt módon hogyan tudom átírni (tehát http://valami.hu/en/szerzo

-t írd át úgy mint => http://valami.hu/en/author -ra módon), de a legjobb persze az lenne, ha ezt képes lenne automatikus elvégezni helyettem.Nagyon hálás volnék, ha valakinek lenne valami jó ötlete a problémámra!

Hogy egészen pontosak legyünk, a slug-ot használja. Sajnos, ezen egyszerűen nem tudsz változtatni, csak egyféle módon tudod csökkenteni a gondodat; nagyon alaposan megválasztod a kategória-elnevezéseket (amennyire csak lehet), hogy magyarul és nemzetköziül ( :slight_smile: ) kb. egyformán hangozzék. (Tudom, a tökös-mákos rétes kategóriára nehéz lesz szinte azonos kategóriát találni, de a dokument már nem annyira bonyolult. :wink:

Kedves Győző!Igen, a probléma pont az, hogy a magyar és az angol (és eszperantó) megfelelők közel sem hasonlítanak egymásra. Szakoldal lesz, szakzsargonnal. Így sem változtatni nem lehet a kategória neveket (hiszen más-más fogalomra utalnának), se hasonló, hangzásbeli hasonlóságot nem tudok elérni.

WPML kepes arra amit akarsz, kicsit furabb a hasznalata, de talan megfelelne az igenyednek


'gricso' wrote on '2010-06-18:

Kedves Gricso!

Akkor azt tudom mondani - ha nem használod Török Zoli remek ötletét a gyakorlatban -, hogy ez az a pont, amikor kompromisszumot kell kötnöd. Eldöntöd, hogy a tartalomra optimalizálsz-e, vagy kategórianévre. :)

Köszönöm a segítséget! Nagyon sokat segített! Nem ismertem a bővítményt…További jó munkát mindenkinek!