Sziasztok!
Nemrég ismerkedtem meg evvel a bővítménnyel. Amit tud, hogy az adott oldalt többnyelvűvé varázsolja.
Nekem nagyon tetszik.
De mint (majd) mindenben, itt is van pár kérdés amit nem sikerült orvosolnom.
Ha valaki használja ezt a bővítményt, arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet megoldani, hogy az országzászlók ne egymás alatt, hanem egymás mellett jelenjenek meg.
Üdv:
zenoe
A css módosításával, gondolom.
Először itt keresgélj, mert van rá megoldás: http://www.qianqin.de/qtranslate/forum/viewforum.php?f=3
Sziasztok!
Köszi a hozzászólásokat. Végül is igazatok lett, mert valóban a css-ben kellett picit változtatni.
A sablon style.css -ében hozzáírtam pár sort a leírtak szerint:
/qtranslate language chooser - én tettem hozzá/
.qtrans_language_chooser {
display: inline;
}
.qtrans_language_chooser li {
float: left;
position: relative;
padding-right: 6px;
padding-top: 3px;
}
a.qtrans_flag:hover {
background-position: -18px 0;
}
És így a pici zászlócskák már nem függőlegesen, hanem vízszintesen sorakoznak. Ami még picit zavaró, hogy nagyon közel vannak egymáshoz. Gyakorlatilag egybe érnek. Nem jöttem rá, hogy mi az amit még javítanom kell, de az eredménynek már így is nagyon örülök :).
További szépeket:
z
}
padding-right: 6px;
padding-top: 3px;
}
}
És így a pici zászlócskák már nem függőlegesen, hanem vízszintesen sorakoznak. Ami még picit zavaró, hogy nagyon közel vannak egymáshoz. Gyakorlatilag egybe érnek. Nem jöttem rá, hogy mi az amit még javítanom kell, de az eredménynek már így is nagyon örülök :).
További szépeket:
z
A megoldás a
padding: 3px 6px; 0px 6px;
}
tehát erre cseréld le a másikat.
Ha segített a hsz-em, akkor a jobb alsó sarkában a “Köszi” gombra való kattintással tudod jelezni, hogy hasznosnak minősült.
}
tehát erre cseréld le a másikat.
Ha segített a hsz-em, akkor a jobb alsó sarkában a “Köszi” gombra való kattintással tudod jelezni, hogy hasznosnak minősült.
Szép napot!
Ha jól értem, akkor szerinted a következő képen kéne módosítani a mondandómat:
}
}
}
Hmm…
De ha ezt így gondolod, sajnos nem működik :(.
A pontos vessző utáni 0px 6px pedig máshogy jelenik meg (Notepad++ -on szerkesztem a szöveget). Amiből arra gondolok, hogy esetleg valami elírás lehet. De bármi is legyen, a zászlócskák ugyanúgy egybenőve vannak.
Valamit elírhattam esetleg?
Üdv és nagyon köszi a segítséget.
zenoe
}
}
}
Hmm…
De ha ezt így gondolod, sajnos nem működik :(.
A pontos vessző utáni 0px 6px pedig máshogy jelenik meg (Notepad++ -on szerkesztem a szöveget). Amiből arra gondolok, hogy esetleg valami elírás lehet. De bármi is legyen, a zászlócskák ugyanúgy egybenőve vannak.
Valamit elírhattam esetleg?
Üdv és nagyon köszi a segítséget.
zenoe
Nem segített, de azért köszi
Nincs esetleg ötleted, hogy mit írhattam félre?
Üdv:
z
Hmm…
Hát ezek szerint nincs
De elfoglalt mindenki
Azért a wordpress szuper dolog.
Végül is majd egyszer a css-t is ütöm-vágom :), addig meg óvasom a remeték életét a magányró :).
Na üdv, és köszi mindenkinek, ha most kicsit depi is a hangulatom máma.
Szép napot
z
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a qtranslate-tel és a contrast nevű fizetős témával kapcsolatban. A probléma röviden annyi, hogy a téma fejlesztői csináltak egy custom post type-ot, amit a bejegyzések hátterénél váltakozó, slideshow-hoz használnak. Egy bejegyzés egy kép, a bejegyzéseket pedig kategóriákba lehet rendezni, egy kategória egy slideshow, amit a bejegyzés vagy oldal “mögé” lehet rendelni.
http://themes.purelayers.com/contrast/slideshow-backgrounds/
A gond ott kezdődik, hogy ezeknek a slideshow elemeknek nem lehet írni a szövegtörzsébe (nem látszik a szövegdoboz az adminban) csak címet, azt is csak egy nyelven, de az nem gond. Ãgy viszont a slideshow nem működik, ha a qtranslate-ben be van kapcsolva, hogy a nem fordított tartalmakat rejtse el.
Az az ötletem, hogy valahogy vissza kellene kapcsolni a custom post type-oknál a szöveg felvitelének lehetőségét és utána majd elrejtem css-sel, de ez szerintem kicsit favágó megoldás, ezért jó lenne valahogy inkább a pluginnak megmondani, hogy azt a custom post type-ot hagyja figyelmen kívül, ha lehet ilyet. Nem vagyok biztos benne.
Fizetős téma lévén gondoltam, hogy előbb a saját supportjukat keresem, de egyszerűen nem találok rá (?), a qtranslate fórum meg eléggé káosznak tűnik. Ha van egy percetek és tudtok gyors megoldást, kérlek segítsetek!
Előre is köszönöm!
Misu
Van e valakinek olyanban tapasztalata, hogy a dátumot magyaron is angolul adja? Hiába haladó beállítások stb. Ötlet?
Hmm..
Hát ezek szerint nincs
De elfoglalt mindenki
Azért a wordpress szuper dolog.
Végül is majd egyszer a css-t is ütöm-vágom :), addig meg óvasom a remeték életét a magányró :).
Na üdv, és köszi mindenkinek, ha most kicsit depi is a hangulatom :) máma.
Szép napot
z
Esetleg ha beszúrsz egy !important-ot a css sorok után? Ha a plugin stílus lapját (css)
átemeled a sablonod stílus lapjába, akkor az !important használata szükséges.
Példa:
/*qtranslate language chooser - én tettem hozzá*/
}
position: relative !important;
padding: 3px 6px; 0px 6px !important ;
}
background-position: -18px 0 !important;
}
..és ne legyél türelmetlen... ha tudunk, akkor segítünk.. ;)
/*qtranslate language chooser - én tettem hozzá*/
}
position: relative !important;
padding: 3px 6px; 0px 6px !important ;
}
background-position: -18px 0 !important;
}
..és ne legyél türelmetlen... ha tudunk, akkor segítünk.. ;)