PunBB és WP smink összehangolás

include/template/main.tplEzt módosíts! Sima CSS + HTML

Sziasztok,van egy kis gondom azzal, hogy a PunBB-re ráhúzzam egy meglévő WP (2.7) oldal sminkjét (header, footer).A PunBB hivatalos oldalán 30x elolvastam a “hogyan adjuk hozzá a saját header, footer.php-t”, de nem sikerült a megvalósítás.(Dokumentáció ráadásul csak az 1.2 verzióhoz van, én viszont az 1.3.2-t használom, amiben kissé más néhány dolog, pl. változók formában vannak.)Amire eddig rájöttem:Az include/template/main.tpl file felelős a megjelenésért, amelyben változók vannak, engem pedig a változó érdekel, hiszen ő felelős a fejlécért, és így az összehangolásért.Amit ott javasolt, elvégeztem, ezt módosítottam -ra, és a WP header.php-ját betettem a fórummotor incudes mappájába. A fórum szétesett, ezért gyorsan vissza is állítottam eredetibe.Az Oxygen.css-t kell szerkeszteni? Erről nem szól a dokumentáció, meg a fórum elemeit nem akarom módosítani, csak az összehangolás a lényeg (header, footer). Ezért nem nyúltam ebbe bele.Egy kis lökésre lenne szükségem a továbblépéshez, sokat kerestem már utána, de elakadtam.Köszönöm előre is!

Köszi Laci,sajnos bármit teszek, szétesik a fórum eredeti szerkezete, és a fejléckép sem jelenik meg, csak egy piros “x” formájában. Próbálkozom 2 napja, de sajna nem vagyok css + html guru :slight_smile:Igazából csak annyit szeretnék, hogy a fejléckép megjelenjen, meg a fórum szépen illeszkedjen a többi aloldal mellé a honlap főoldalára (és persze a fórumról is lehessen visszafelé navigálni a többi aloldalra, mint ahogyan itt is szépen meg van oldva). Semmi többet.A main.tpl-ben a tag után kezdtem sorolni html-ben az aloldalakat, a fejlécképet, de rendre kudarcot vallottam.(Ha ez segít valamit, a freehelp.hu oldalról lenne szó és a freehelp.hu/forum-ra próbálom ráerőltetni a főoldali képet, főcímet és aloldalakat.)Ha nem nagy kérés, valaki tudna kicsit segíteni nekem?(Beszúrtam ide mintának a PunBB fórum módosítandó main.tpl file-jának alap szerkezet felső részét, hátha segít a magyarázásban)Köszönöm előre is!!!

<!DOCTYPE html PUBLIC “-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN” “http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd”><html xmlns=“http://www.w3.org/1999/xhtml” ><div >diesel wrote:
sajnos bármit teszek, szétesik a fórum eredeti szerkezete, és a fejléckép sem jelenik meg, csak egy piros "x" formájában.
Szia! Bár én nem néztem meg a forrást, a "piros X" akkor jelenik meg a böngészőkben, ha a hivatkozásban lévő elérési útvonalon nem elérhető a kép. Ha azt kijavítod, valószínű hogy a szerkezet is "összeáll"!

Szerintem először csináld azt, hogy vedd ki a fórum saját kódjait és csak HTML-ben csináld meg main.tpl-t. Aztán ha kész van, akkor visszarakhatod és pontosíthatod css-el. Én ezt csináltam.

Laci és bogdany, köszi a supportot a PunBB fórum WP-be illesztésével kapcsolatban, igazából nem is volt olyan bonyolult, mint amennyie féltem tőle első blikkre, elég volt a főoldal forráskódjából a megfelelő blokkot átmásolni a main.tpl-be. Amint tudom, lecsekkolom több böngészőben is.Amit még nem tudtam megoldani, az az, hogy az akció után a fejléc alatt a fórum automatikusan “összement”, nem tudom, mitől (freehelp.hu/forum). Ha esetleg van erre tipped, vagy esetleg másnak, azt még külön köszönöm.Gábor

Na, azt is megoldottam, hogy szépen egymást alatt legyen a fórum, meg a header img, már csak a betűméret növelését kell megtalálnom, mert nagyon összement. Ha valaki tudja és megspórolna nekem 1 hét szenvedést, nagyon megköszönöm, de azért keresgélek ezerrel én is. (Itt látható a probléma: freehelp.hu/forum).Tudom, hogy valamelyik style css-ben lesz a megoldás, talán az oxygen.css-ben…Köszi az eddigieket is!

style.css 30. sor

ajanlom a firebugot!!!

Zoli, köszönöm!Probléma megoldva.

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni mert rettentő amatőr vagyok. Én is összeszeretném hozni a Fórumot a WP sminkel, de nem akar menni. A legújabb WP-t használom és a legújabb Punbb-t hardplastic.summerhost.info

http://hardplastic.summerhost.info/forum/index.php

Szia,én a freehelp.hu című alakulóban lévő oldalamnál olvasztottam be a fórumba a fejlécet a freehelp.hu/forum oldalra, én sem vagyok profi egyáltalán, csak próbálkozom. Valami ilyesmi kell neked is?Egy biztos: keresd meg az include / template mappában a main.tpl file-t, mert azt kell átírnod.

Itt különböző találsz, amibe be kell helyettesítened a honlapod különböző html részeit.

Ha nulla html és css tudásod van, nem egyszerű az összeolvasztási művelet.Maximum fejléc kérdésben tudok tovább segíteni, mert én csak azt olvasztottam a fórumba.Valamit segítettem azért?Üdv!