Programozott oldal, natúr PHP kód beillesztése

Tanácsot szeretnék kérni az igazán hozzáértőktől. Egy olyan feladatom van, amihez egészen biztosan nem készített még senki plugint, nem is abban gondolkozom, hogy valakiét letöltöm, kicsit testreszabom és készen vagyunk.



Hogy egy közérthető analógiát mondjak, képzeljük el egy mozi műsornaptárát. A felhasználó kiválasztja, hogy melyik napra kíváncsi, majd megmutatjuk neki az adott napi műsort.



Szükségem van tehát egy oldalra, ahol egy naptár jelenik meg. Hónapok egymás alatt szépen sorban. A szokásos elrendezésben, egy hét egy sor. Legfelül az aktuális hónap, alatta a többi egészen addig, amíg úgymond “van adat”.



A látogató kattint valamelyik napon, erre megnyílik egy másik oldal. Ennek tartalmát adatbázisból vett szövegekből és képfájlokból állítom össze. Tehát ennek is programozottnak kell lenni, hiszen senki se fog évente 365 egyedi oldalt feltölteni és a módosításokat több tucat másolaton egyesével átvezetni.



Hab a tortán, hogy mindennek több nyelven kell működni. Nem csupán az egyes képernyőelemeket kell lefordítani (hétfő, Monday, Montag), hanem a dátum formátumnak is megfelelőnek kell lenni mindhárom nyelven.



Más CMS-ben megoldottam a feladatot több évvel ezelőtt. Ott volt olyan lehetőség, hogy egy adott ponton nem egy belső függvényt hívtam meg, hanem teljesen saját PHP kódot futtattam, majd a szkript az adott keretrendszerben kötelező elemekkel folytatódott.



Napok óta nézem a különböző fórumokat és tutorial anyagokat a Wordpressről, de nem találok semmi igazán használhatót. Tud valaki ajánlani egy igazán jó anyagot, amiből megtanulhatom azt, amire ennél a feladatnál szükségem van?

dehát van egy halom naptárprogram, nézz szét közöttük melyik felel meg!