Professional sablon Main Slider probléma

Sziasztok!



Az a gondom, hogy a Professional sablont használva, a Main Slider funkcióban a képek hatalmasak, nem eredi méretűek, és nem is lehet állítani a méretet.

Tudnátok segíteni, hogy a méretet változtatni lehessen?



Köszönöm előre is!

Melyik Professional sablont használod, mert ezen a néven, ezzel a jelzővel van jó pár belőlük.

Professional Verzió: 1.2.0.1 (Inkhive)



Ha itt meg lehetne említeni, a Virtue sablonban nem tudok lapozni, tehát pl. hogy a főoldal ne a végtelenségig menjen lefelé, hanem legyen belőle 2. 3. 4. stb…oldal is.

Erről a Professionalról beszélünk? https://inkhive.com/product/professional/

(Mert ez 1.0.0.6 verziót szolgáltat)

Mellékeltem a képet, ami az adminisztrációs felületen van a sablonban. Erről a sablonról lenne szó!

Szóval, 4 nap alatt eljutottunk odáig, hogy feltehetően ez a hivatkozás az a hely, ahonnan leszedhető: https://wordpress.org/themes/professional/



Adnál egy hivatkozást, hogy az oldalra is rá lehessen nézni?



A használni kívánt képeket vágd meg akkorára, amekkorát látni szeretnél. Kb. a 800x300-as méret körül már elfogadható.

Ha csinálsz magadnak 3 mintaképet, ami három téglalap, amire különböző színnel ráírod a méretet, akkor látni fogod, hogy melyik méret tetszik neked a legjobban, vagy melyikhez kell még kísérletezni.

Sasha wrote:

... a Virtue sablonban nem tudok lapozni, tehát pl. hogy a főoldal ne a végtelenségig menjen lefelé, hanem legyen belőle 2. 3. 4. stb...oldal is.

http://www.wn8local.com/tutorials-list/wordpress/88-how-to-insert-page-breaks-in-wordpress.html

http://www.aramklimamix.hu/

A képeket már többször megvágtam, mert én is gondoltam erre, de mindannyiszor vissza nagyítja a Slider! Valahol a CSS-ben van a gubanc, az a gyanúm...
A képek 400-500 körül vannak csak!

Ha kérdezel, és választ kapsz rá, akkor legalább próbáld ki… :wink:



1200x300 px az elfogadható méret. http://devteszt.no1pecs.hu/ (ez csak egy tesztlap, feltehetően csak ma marad így, mert ezen az oldalon próbálgatok különféle izéket).

A másik kép (Mail Ipsumos) eredetileg 805x206 px méretű. Mivel ez egy responsiv sablon, ezért a rendelkezésére álló (meghatározott) helyet igyekszik arányosan kitölteni. Itt a meghatározott hely feltehetően az 1200px szélesség. Vagyis, a te eredetileg kb. 500x400-as képedet el kezdi 1200 szélesre húzni, mivel arányos akar lenni, húzza magával a magasságot is, így lesz ilyen bazi nagy kapcsolószekrényed



Tehát, amikor az 1200 x 300-as képre azt mondjuk, hogy az elfogadható méret, akkor a többi képet úgy kell vágnod-méretezned, hogy 1200:300 arányú legyen, mert ekkorára fogja kihúzni, ha kevesebb, mint 1200 széles.



Nem kérdezted, csak megjegyzem, hogy a logó kissé nagynak tűnik, én visszavennék a magasságából olyan 70-100 közé (a magasságméret csökkenés azt is jelenti az esetünkben, hogy ennyivel feljebb jön a látható rész alja).

A magasságban nagyobb képeket így most szélessé teszi ezzel a felbontással, tehát így sem jó, ha pedig a magasságot méretezem 1200-ra, akkor megint ugyanoda lyukadok ki mint eddig, hogy hatalmas lesz a kép. Sajnos, ezek a képek alapból felbontásban is kicsik.



Bocsi, ha nem teljesen értem, hogy mit akarsz leírni, de nem értem, hogy egy magasságban nagyobb képet hogy lehet ilyen arányúra méretezni.

A kapcsolószekrényből ezt nem tudod megcsinálni, hiszen annak az aránya a négyzethez közelít.



Tipp: fogjál meg egy szekrényt, készíts róla jó minőségű képeket; elölről, oldalról, hátulról, belülről, felülről, alulról. Ha 4:3 arányú képben gondolkodunk, ami a fényképezőgépek többségében alapérték, akkor kapsz eredményül x db pl. 1200:900-as méretű, vagy 1024x768-as méretű, vagy akármilyen méretű (a fényképezőgép beállított/használt felbontásától függő) képet.



Mindegyiket átméretezed úgy, hogy a magasságuk 300px legyen (értelemszerűen arányos átméretezést használva). Kiválogatod a 3 legjobbat. Ha meggondolod, akkor eredményül 3 db 400x300-as méretű képre lesz szükséged a legkiválóbbakból (én szekrényenként csinálnám meg, így 5 szekrényt alaposan kivesézhetsz, de akár 5 x 3akármit így csinálnék meg - hogy miért is? 5 slidered van, 5 slider-képre van szükséged).



Azt már tudjuk, hogy 1200px széles, és 300px magas képre lenne szükséged, mint slider kép. 3 db 400px szélességű kép teszi ki az 1 db 1200px szélességű képedet.



Ezután annyi, hogy csinálsz 1 db 1200 széles, 300 magas áttetsző képet, arra egymás mellé ráteszed a 3 db 400 széles 300 magas képedet, egyben elmented 1 képként, és egy darab slider képpel meg is vagy.



A képek “összeállításához” ajánlható a GIMP ingyenes, magyar nyelvű, nagytudású képszerkesztő, vagy az Adobe Photoshop méregdrága szerkesztője. (Az utóbbinak van portable kivitele, ami ingyenesen elérhető, és szerintem bőven elegendő.)



U.i.: Természetesen, az előkészített 400px széles 300px magas képeidet az előkészítés során a képszerkesztővel felirattal is elláthatod, így egy képen 3 termékedet is bemutathatod, vagyis az 5 sliderképen 5x3=15 terméket is bemutathatsz, ami még jobb megoldásnak tűnik, mert már a főlapodon bemutathatod, hogy a kütyü 1-től a kütyü 15-ig mennyiféle izével foglalkoztok.

Ha új termékkínálatod lesz, akkor nem nagy kunszt ugyanígy megcsinálni egy slider-képet, és kicserélni az elsőt.

Indulásként, kezdésként ez egy kiváló gyakorlás, de azon kell gondolkodni, hogy majd érdemes lesz tovább lépni, vásárolni egy kb. 50-60 dolláros sablont, ami már a woocommerce-t is tartalmazza, és egy kis “miniboltot” is össze fogsz tudni állítani, ahol csak az előkészített képeket kell feltöltened, a többit (pl. slider-cserét) automatikusan elvégzi.

Köszönöm szépen ezt a kíváló, részletes segítséget! Végig fogom csinálni amit javasolsz! Most már csak idő kell hozzá… :slight_smile: